Volg Karperwereld Online op: facebook  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     HOME   |   CARPBOARD |   NIEUWSBRIEF   |   CONTACT   |   ADVERTEREN   |  TEAM KWO |  KARPERMERKEN  | KARPER-ABC  | KARPER VIDEO'S




De terugkeer van De Snoekbaars - Mark Hoedemakers  
17-04-2014  In dit emotionele schrijfsel neemt Mark ons een aantal jaar mee terug in de tijd. Hij beschrijft de speurtocht naar een targetvis en pinkt een traan weg na een grote sterfte op zijn unieke thuiswater.
Karperklets, updates van The Carp Specialist  
15-04-2014  In deze update o.a. de bangelijke records op Villedon; dertig kilo vissen en 79 veertigers IN 1 WEEK!! Daarnaast; WIN een 'Fieldtest-trip', goede vangsten van Badger's Holt en Alijn vangt in Marokko!
Nieuw jaar nieuwe kansen – Chris Vandenhaute  
16-04-2014  Onze Belgische vriend Chris Vandenhaute beschrijft in zijn eerst blog van 2014 een onverwachte Franse voorjaarssessie die zijn seizoen een magische 'kick-start' bleek te geven.
Review Trakker RLX Flat-6 Bedchair  
14-04-2014  Groot van formaat, zeer comfortabel en toch maar 7,5kg zwaar... Dat is de nieuwe Trakker RLX Flat-6 bedchair. Indien je op zoek bent naar een luxe, compleet vlak en stabiel bed is de RLX-6 de juiste keuze.
Een Franse Droomsessie uit 2013 – Patrick Groenewegen  
15-04-2014  Wie droomt er niet van een sessie dat alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen..? Patrick en zijn maat Robin maakten het mee tijdens een wereldsessie op een kraakhelder meer met grote karpers!
Tackle & Tips met Martin Post - April  
13-04-2014  In alweer de 7e editie van Martin's Tackle & Tips zien we dat deze baas al flink aan het vangen is! Ook laat hij de nieuwste en nuttigste producten zien van o.a. CC Moore, Nash, JAG, ESP, Mainline en Solar!

Het is momenteel 17-04-2014 10:51

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 80 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Raven en Vlemmix.nl
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 16:59 
Offline

Geregistreerd: 07-12-2005 16:52
Berichten: 69
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
na het weken van 24 - 48 uur heb ik de tijgers een 45 minuten gekookt. Nu moeten ze weer in een emmer weken maar moeten ze dan onder water staan of maakt dat niet uit. Wie geeft mij hier antwoord op.

Gr. marco


Omhoog
 Profiel  
 
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 18:42 
Offline

Geregistreerd: 04-01-2002 01:00
Berichten: 1312
Heeft bedankt: 3 keer
Is bedankt: 8 keer
Onder water in hetzelfde water als waarin je ze gekookt hebt.

Aanvullen met kraanwater mag natuurlijk, er verdampt nog al eens iets.


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 20:44 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 23-01-2002 01:00
Berichten: 6316
Woonplaats: Didam
Heeft bedankt: 40 keer
Is bedankt: 77 keer
Ray,

Misschien doelt Marco op de laatste trend, luchtgeweekte tijgernootjes.. :P

_________________
Groet'n Henk..http://www.fruitlife.nl

still growing Old.


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel: tijgernoten
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 21:01 
Offline

Geregistreerd: 07-12-2005 16:52
Berichten: 69
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Okeej dus bijvullen met kraanwater tot er een klein laagje water op staat en als ze dan lang genoeg staan gaan ze vanzelf lekker slijmen of heb ik het nou vekeerd. Laatste vraagw as dit.

Bedankt,

Gr. marco


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 21:38 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 28-12-2003 13:47
Berichten: 672
Woonplaats: België
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Jep ze zullen vanzelf gaan slijmen. Ik giet er meestal nog een flesje bruin bier door slijmen ze ook lekker van. Ook nog wat zout, maar dat doet hier niet ter zake

_________________
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 22:12 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 03-04-2006 10:11
Berichten: 1034
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
24-48 uur weken 45min koken.Koken met genoeg water want dat verdamd als je ze gekookt hebt in een emmer ofzo doen en onder druk weg zetten in het water waarin je het gekookt heb.


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 00:29 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 21-06-2006 13:06
Berichten: 1525
Woonplaats: haarlem
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
gemmideld 1.5 dag weken 45min koken en dan een dag laten na weken

is aan te raden om er oudbruin door te doen


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 01:07 
Offline

Geregistreerd: 19-10-2002 01:00
Berichten: 4485
Woonplaats: Gelderland
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 2 keer
Heren,

Wanneer je goede, dus verse tijgernoten hebt, dan is het inprincipe niet
nodig om wat toe tevoegen, om ze te laten slijmen; dat doen ze na de
bereiding uit zichzelf al wel. Ik voeg meestal wel wat toe, maar dat is om
de smaak wat zoeter te krijgen.

Bereiding:

- Tijgernoten 48 uur weken (toevoegingen hier gelijk bij doen. Suiker en
vloeibare melasse b.v.).
- Tijgernoten in hetzelfde weekwater 45 minuten koken.
- Tijgernoten met kookwater en al in een emmer kiepen.
- Emmer met deksel afsluiten.
- Na 2 a 3 dagen gaat het ongeveer slijmen.

Tip: Wanneer je de emmer afgesloten in de zon zet, dan gaat het slijm
proces wat sneller.

Het belangerijkste is dus, dat je de emmer AFSLUIT na het koken!

groetjes Benny

_________________
http://www.bennyvandewerfhorst-fotografie.nl/


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 01:30 
Offline

Geregistreerd: 13-02-2006 22:33
Berichten: 60
Woonplaats: belgie
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
na het hele proces en klaar voor gebruik, hoelang blijven die dan goed ?
soms slijmen die van mij gewoon teveel zelfs zonder suikers bij te doen, dan is het zeer moeilijk om ze weg te zetten met de katapult :D

_________________
hengelbelangen ijzervalei


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 02:32 
Cristof,

Bij overtollig slijm :o
je kan ze dan afspoelen. As ze te veel slijmen schiet ik ze vaak met klonten weg. Bolletjes slijm met 5 tijgers erin. Wil best wel. Alleen je zit volledig onder de zooi na 10 minten schieten :-?
Wat ook werkt(deed ik vroeger vaak) is ze afgieten (Dan heb je nog wel een hoop slijmbagger) en er dan een beetje lokvoer bij doen. Krijg je om elke noot een laagje lokvoer. Die valt er wel direkt af bij het zinken in het water overgens.

Succes der mee.


Omhoog
  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 07:25 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 16-11-2003 01:00
Berichten: 2989
Woonplaats: Mokum
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Benny van de Werfhorst schreef:


Het belangerijkste is dus, dat je de emmer AFSLUIT na het koken!

groetjes Benny


en dat je niet met je handen in de emmer gaat roeren.


Groetjes

_________________
Afbeelding

http://www.youtube.com/watch?v=kPiGJ9DEQNI


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 01-04-2007 13:14 
Offline

Geregistreerd: 19-10-2002 01:00
Berichten: 4485
Woonplaats: Gelderland
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 2 keer
Ruud,

Inderdaad lekker afblijven! :)

groetjes Benny

_________________
http://www.bennyvandewerfhorst-fotografie.nl/


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 02-04-2007 12:49 
Offline

Geregistreerd: 07-01-2005 14:17
Berichten: 44
Woonplaats: Maarssen
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
joeri onkelinx schreef:
Jep ze zullen vanzelf gaan slijmen. Ik giet er meestal nog een flesje bruin bier door slijmen ze ook lekker van. Ook nog wat zout, maar dat doet hier niet ter zake


Gebruik je de zout ter conservering (tegen gaan van beschimmelen)?
Of meer als smaakversterker??


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 12-04-2007 11:36 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 12-10-2006 23:13
Berichten: 1342
Woonplaats: Leiden
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer
wat is de beste manier van koken??

noten onderwater, en dan het water echt hard laten koken, of rustig aan, deksel op de pan of geen deksel.
enzo..


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 12-04-2007 12:43 
Offline

Geregistreerd: 21-03-2005 21:26
Berichten: 369
Woonplaats: Didam
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Noten een flink eind onder het water, dan zet ik het gas voluit.
En wacht tot ze gaan koken, als ze koken een uurtje later er uit halen.
Goed onder water zetten omdat water verdampt tijdens het koken, anders kun je telkens bijvullen.

In tomatensoep kun je ze ook mooi weken en koken 8)


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 12-04-2007 13:46 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 12-10-2006 23:13
Berichten: 1342
Woonplaats: Leiden
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer
oky

ik heb ze net gekookt, eerst ff 5 min voluit zodat het water kookte, en daarna een laag vuurtje eronder voor 45 min.

staan nu af te koelen,

enne ik wil er wat mais uit blik bij doen om samen mee te voeren, en te vissen, handig om het er al bij te doen, tijdens het slijmen van de noten?
of beter pas toevoegen als ik een ga voeren?


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 13-04-2007 07:08 
Offline

Geregistreerd: 07-01-2005 14:17
Berichten: 44
Woonplaats: Maarssen
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Kzou het persoonlijk pas later erbij doen...Denk dat de mais eerder bederft dan de tijgernoten.

Maar goed je kan het natuurlijk altijd met een kleine hoeveelheid proberen. Het feit dat je nog geen reactie hier op hebt zou kunnen betekenen dat niet veel mensen dit geprobeert hebben. :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 22-04-2007 10:59 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 23-08-2006 20:53
Berichten: 118
Woonplaats: Drempt
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
tijgernoten onder druk wegzetten? dan knapt me emmer aan barrels...

tog af en toe ff de druk er af laten gaan anders krijg je zown zooitje in detuin

_________________
meerkoeten....
Het zou verboden moeten worden
----------------------------------------------------


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 22-04-2007 14:06 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-09-2005 11:50
Berichten: 38
Woonplaats: Schijndel
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Ik heb nu tijgernoten staan die al 3 maanden oud zijn.
Na het koken kwam er een laag slijm op te staan.
Hoe ouder de tijgernoten werden hoe dunner het slijm werd.
Ze zijn niet gaan schimmelen ik kook ze wel met een schep suiker erbij.
Als ik de tijgernoot door de midden doe en ruik dan zijn ze ook nog goed.
ben benieuwd hoelang ze zo houdbaar zijn en ga er binnenkort meevissen.
wie heeft hier ook ervaring mee.


Mvg Theo........................


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 22-04-2007 14:36 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 05-06-2002 01:00
Berichten: 2235
Woonplaats: Enschede
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
die kan je wel een jaartje laten staan. Mijn idee is alleen dat ze met het dikke slijm het beste vangen, daarna wordt het minder, maar ze zullen het vast wel vreten...

vr gr Sjoerd


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 23-04-2007 15:35 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 02-08-2006 17:29
Berichten: 279
Woonplaats: Veghel
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
En als ze zuur ruiken, kan je er dan nog mee vissen of gelijk weggooien?

_________________
Oud Hollands gezegde: Doe maar normaal, doe je al gek genoeg.
Tegenwoordig is het: Doe maar gek, doe je al normaal genoeg.


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 23-04-2007 17:12 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 27-06-2005 23:13
Berichten: 548
Woonplaats: Strijen
Heeft bedankt: 1 keer
Is bedankt: 0 keer
Gewoon nog mee vissen. Of ze moeten er heel slecht uitzien.


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 23-04-2007 17:17 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 30-08-2006 20:39
Berichten: 123
Woonplaats: Zoetermeer
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Ik persoonlijk ben niet zo weg van vissen met oud aas.
Heb je de tijgernoten na bereiding in de vriezer bewaard of gewoon in de schuur? als je ze in de vriezer hebt bewaard kun je ze waarschijnlijk nog gebruiken hebben ze in de schuur of waar dan ook gestaan lijkt het mij niet echt gezond voor de karper.

_________________
Karpervissers in en om zoetermeer kijk op http://www.carpclubzoetermeer.nl
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 23-04-2007 17:19 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 27-06-2005 23:13
Berichten: 548
Woonplaats: Strijen
Heeft bedankt: 1 keer
Is bedankt: 0 keer
De succesformule bij tijgernoten is juist dat ze gaan gisten. Gratis natuurlijke suikers :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: 23-04-2007 17:58 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 30-08-2006 20:39
Berichten: 123
Woonplaats: Zoetermeer
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 0 keer
Dat is logisch maar zag het al je hebt ze droog 3 maanden bewaard.
Ik dacht dat je ze bereid had en daarna 3 maanden bewaard.

_________________
Karpervissers in en om zoetermeer kijk op http://www.carpclubzoetermeer.nl
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 80 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende


Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Gust de Backer en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.
Naar top van pagina
© 1999-2013 Karperwereld Online. Alle rechten voorbehouden.      Disclaimer