KWO Fieldtest – JRC Radar DS3 Beetmelders – Wesley Lublink

Toen ik het Carpboard topic KWO fieltesters gezocht zag staan dacht ik gelijk “dit zou ik graag wel een keer willen doen” en dus meldde ik me aan. Korte tijd later kreeg ik al een bericht binnen of ik een JRC Radar DS3 beetmelder wilde testen en natuurlijk zei ik enthousiast “Ja, graag!”.

Een paar dagen later stond ik net op het punt om te gaan vissen toen de deurbel ging. Daar was hij; mijn setje Radar beetmelder set. Toen ik de doos open maakte haalde ik de hardcase eruit legde het bij mijn spullen en vertrok gelijk naar de waterkant.

The looks

De beetmelders hebben een mooie mat zwarte look en ogen mooi slank. Bij gebruik van deze ‘piepers’ heb je, in mijn beleving, geen snagears nodig. De Radar DS3’s hebben fraaie hoge ‘oren’. Dankzij het rubber aan de binnenkant van de ogen zal heeft de hengel extra grip. Hierdoor blijft deze bij een run goed op zijn plek.

JRC-Radar-1JRC-Radar-2

Het regelen van de toonhoogte, het volume en de gevoeligheid is makkelijk te doen met draai knoppen. De aan/uit knop is een drukknop die je 1 keer moet indrukken. De knop zit een klein beetje ín de beetmelder verwerkt. Dit is een positief punt want hierdoor zal de DS3 niet aangaan in je tas of wanneer je er per ongeluk tegen stoot.

Leds

Bij deze beetmelder kan je de leds naar eigen keus van kleur veranderen. Je kunt kiezen uit licht blauw, blauw, paars, rood, groen en oranje. Bij deze kleuren zijn ook automatisch de nachtlampjes van dezelfde kleur. Dit is makkelijk te regelen middels de drukknoppen.

Je kan de leds ook feller laten schijnen of dimmen. Zelf heb ik liever een felle led omdat ik soms moeite heb om midden in de nacht (als ik echt moe ben) de juiste hengel te pakken. Met de knop aan de onderzijde van de beetmelder kan je de felheid van de led regelen.

Radar-JRC

Bij deze beetmelder zit ook een ledje op de achterkant. Handig voor als je in je boot zit, je kan je stek dan makkelijk terug vinden. Deze stand kan je aan en uit zetten door de knop rechts onderop de beetmelder in te drukken.

Wat kan deze beetmelder hebben?

* Deze JRC Radar DS3 beetmelders kunnen goed tegen regenachtige omstandigheden. Ik heb er een paar dagen mee gevist met slecht weer (onweer, regen) en heb niks gemerkt aan de beetmelders.
* Ze kunnen goed tegen een stootje. Tijdens het fietsen is mijn kar omgevallen en mijn beetmelders zijn eronder gekomen terwijl ze in een buzzerbar bag zaten. Ik schrok me kapot want ik vreesde voor de beetmelders. Gelukkig waren ze nog in prima conditie!

Pluspunten

* De ledkleuren en felheid kan je aanpassen naar eigen wens.
* De Sounderbox heeft +/- 500 bereik (wat mij betreft zou 50 meter al zat zijn want ik ga nooit verder van mijn stek af zonder dat er iemand anders bij mijn spullen is die ik ken).
* De volume en toon kan je goed regelen.
* De optonics hebben hoge oren (daardoor vind ik dat snag ears niet nodig zijn).
* 3 stuks hardcase voor de beetmelder zit standaard bij deze set.
* Het ledje aan de achterkant werkt goed en is goed fel zodat je hem op een goede afstand nog kan zien.

JRC-Radar-5
Fieldtester Wesley met een karper die zijn DS3 liet krijsen.

Ik heb deze beetmelder met veel plezier getest en het werkte naar wens. De prijs is altijd een punt waar mensen over discussiëren maar ik vind de +/- € 400,- die een set moet kosten het product wel waard.

Wesley Lublink

In deze Fieldtest neemt Wesley Lublink de JRC Radar beetmelders op de proef. Na maanden intensief gebruik aan de waterkant (in goede én slechte omstandigheden) kwam dit testrapport uit zijn pen rollen.

Bekijk ook