5 redenen om in Oostenrijk te gaan karpervissen bij Fishery Steffan

KWO Redactie
fishery-steffan-5-redenen-header2

Oostenrijk: een land vol met prachtige steden, bergweggetjes en flink wat natuurschoon! Echter valt er voor de karpervisser ook meer dan genoeg te beleven, want ook aan water is geen gebrek in dit Alpenland. Een bestemming die je zeker op je lijstje moet zetten is het merencomplex van Fishery Steffan. In dit artikel lees je vijf redenen waarom je deze wateren bezocht moet hebben!


1. De wonderschone omgeving

Oostenrijk is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende landen van Europa op het gebied van natuurschoon. De omgeving van Fishery Steffan is daarop geen uitzondering. Karpervissen is al prachtig op zich, maar karpervissen in een omgeving als deze is natuurlijk nog nét iets specialer!

Stel je voor dat dit het eerste is dat je ziet zodra je wakker wordt. Dan kan je dag niet meer stuk!

Ook ’s avonds is de omgeving van Fishery Steffan een lust voor het oog!

2. De vismogelijkheden

Fishery Steffan biedt voor ieder wat wils. Op vier verschillende wateren kan gevist worden, en op ieder water zwemmen vissen rond tot ongeveer 25 kilo. Er zijn ook enkele uitschieters, want de topvis weegt momenteel zo’n 35 kilo! Je kunt kiezen uit Lagoon I, Lagoon II, The Billabong en de rivier. Kortom: er zit altijd wel een water bij dat aan jouw voorkeuren voldoet! 😉

Vissen in een topomgeving met de mogelijkheid om spiegels zoals deze te vangen; wie wil dat nou niet?!

3. De accommodaties

De accommodaties op Fishery Steffan zijn ronduit fantastisch te noemen. Ze bevatten een moderne inrichting en zijn van alle gemakken voorzien, zodat ook je partner en de kids zorgeloos kunnen genieten van hun vakantie. Er zijn zelfs enkele accommodaties waar vanuit gevist kan worden!

Vissen vanuit je vakantiehuisje: het kan in het zuiden van Oostenrijk.

Ga je met het gezin? Dan liggen er op het complex een aantal schitterende huisjes!

4. De speciale service

Om jou als visser/vakantieganger zorgeloos te laten genieten van je verblijf biedt Fishery Steffan allerlei manieren van service aan. Zo zijn ze onder andere bereid om voor je te voeren op de rivier, transporteren ze jou en je uitrusting via e-cars naar de verschillende stekken en kun je begeleiding meekrijgen tijdens het stalken, om er meer over te leren. Dat is pas écht zorgeloos genieten!

Bij aankomst op een aangevoerde rivierstek gaan zitten vergroot je kansen natuurlijk aanzienlijk!

5. De vissen

Over het bestand hoef je niet te twijfelen: dat is echt bizar. Op alle wateren maak je een realistische kans om vissen tot ongeveer 25 kilo te vangen, met zelfs nog enkele uitschieters tot maximaal 35 kilo! Of je nu een targetvisser bent of een karpervisser die houdt van actie: bij Fishery Steffan kun je je hart ophalen!

Zowel gigantische spiegels…

…als grote schubs zwemmen rond op Fishery Steffan!


Meer over Fishery Steffan

Fishery Steffan is een uniek complex in het zuiden van Oostenrijk, specifiek in de deelstaat Karinthië. Speciaal voor vissers met een gezin biedt Fishery Steffan unieke mogelijkheden om met de hele familie de passie van het karpervissen uit te oefenen!

Vader en zoon, samen aan het drillen in de zon: mooier wordt het niet!

Bij Fishery Steffan vind je volledig ingerichte accommodatie’s voor vier personen, een prachtige omgeving én niet geheel onbelangrijk: kans op grote karpers! Het vissen kan op vier verschillende wateren en de huidige topvis weegt maar liefst 35 kilo. Check hieronder de promo om alvast een eerste indruk te krijgen van het resort.

Bij Fishery Steffan is een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten te doen voor het hele gezin. Het hart van het resort is het hoofdgebouw. Hier is een restaurant aan het water gelegen, dat je tevens de mogelijkheid biedt om eten en drinken rechtstreeks naar je visstek te brengen. Vlak ernaast is een goed gevulde viswinkel, zodat je de nodige (vergeten) spullen ook altijd bij de hand hebt.

Daarnaast produceert Fishery Steffan zelf op HNV-gebaseerde boilies, die je voor een eerlijke prijs in de viswinkel kunt scoren. Voor het hoofdgebouw vind je een grote, natuurlijke zwemvijver en een ontspanningsruimte voor het hele gezin. Het hele gebied is overigens autovrij: vissers en hun uitrusting worden met elektrische auto’s naar de gewenste (vis)plekken gebracht.

Combineer een luxe accommodatie…

…met de kans op grote karpers!

Een uitzicht als dit gaat niet vervelen…

Verschillende wateren

In totaal zijn er vier verschillende wateren die allemaal verschillende mogelijkheden bieden. De accommodaties liggen direct aan een ongeveer tien hectare grote zijarm van de rivier. Met name in de maanden mei en juni kan hier productief op gevist worden, rechtstreeks vanuit de accommodatie!

Ook de Engelse #legend Oli Davies heeft het complex bezocht.

De échte, doorgewinterde riviervissers kunnen het beste in de maanden juli tot oktober langskomen. De waterspiegel van de rivier kan in deze tijd van het jaar behoorlijk afwisselen door de regenval en de Drau-bronnen in de Karinthische bergen, maar als de waterstroom van de rivier constant is maak je grote kans op dikke rivierbakken tot zo’n 25 kilo. Voor de riviervissers zijn er ook gemotoriseerde boten direct bij de accommodatie beschikbaar.

Water nummer drie is de Lagune II. Dit water is zo’n 8,5 hectare groot en bevat zeven visstekken. Dit meer, dat is gescheiden van de rivier, kenmerkt zich door de ondiepte en de vele waterplanten. Het water is enorm helder en montages droppen op zicht is hier aan de orde van de dag. Nauwkeurige visserij op de schone platen is vereist voor de succesvolle visserij op vissen tot 25 kilo. Naast dat er zo’n 150 ‘gewone’ karpers op het water zwemmen, zitten er ook ongeveer 100 graskarpers met een gewicht van 10 tot 20 kilo op het water.

Een kanon van een schub krijgt haar vrijheid terug op Lagune I.

Echte bakken

De liefhebben van écht zware vissen kan terecht op water nummer vier: de Lagune I. Dit meer is ook afgescheiden van de rivier door een dam en heeft een totale grootte van 14,5 hectare. Op Lagune I zijn negen visstekken die zijn ontworpen om ruimte te bieden aan twee vissers. Net als Lagune II is dit water ook relatief ondiep: de gemiddelde diepte ligt op zo’n 1,5 meter.

Lagune I is het meest bekende water van het complex. Het water kent 9 stekken om vanaf te vissen.

Een uitstekend water voor in de lente en in de herfst! De topvis op dit water weegt maar liefst 35 kilo, maar daarnaast zwemmen er ook bijna 200 andere vissen rond van boven de 15 kilo. In de afgelopen twee jaar kon slechts ongeveer de helft van deze vissen worden gevangen!

Uitpakken op Lagune II is ook verre van een straf 😉

Het felbegeerde oude bestand van het meer wordt al bijna twee decennia lang bejaagd en kent dus de klappen van de zweep. Lagune I kenmerkt zich door het vele dode hout, een flinke hoeveelheid zebramosselen en andere schelpen én de ondiepte. Dit water is zeker niet als gemakkelijk te bestempelen, maar met een totaal aantal vissen van zo’n 700 stuks en een gemiddeld gewicht van 12 tot 14 kilo valt er altijd wel een vis te vangen.

Brute schubs in een fraaie omgeving: Fishery Steffan.

Voor ieder wat wils

Bij Fishery Steffan is er voor iedere visser wel een water te vinden. Voor meer informatie over het resort check je de website: www. fishery-steffan.at. Voor de mannen en vrouwen onder ons die de Duitse taal niet goed machtig zijn is de website ook in het Engels te bekijken. 😉

Thumbs up voor Fishery Steffan van deze visser!

Wie weet tot ziens!

Fishery Steffan

Volg Fishery Steffan op hun sociale mediakanalen: Instagram, Facebook en YouTube!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe