CCM AAS TIP: coat je boilies met het Roasted Nut Extract

CC Moore heeft vele liquids in haar assortiment, maar n daarvan is veruit favoriet bij consultants Remon de Zeeuw en Anouk Braanker, namelijk het Roasted Nut Extract! Zij hebben ontdekt dat jedeze liquid niet alleen als soak, maar ook als ‘coating’, in kunt zetten! Hoe? Dat lees jehieronder.

Deze brute schub kon het zoete noten extract niet weerstaan!

Deze brute schub kon het zoete noten extract niet weerstaan!

Anouk en Remon aan het woord: Roasted Nut Extract is een wat dikkeremaar nog wel vloeibaar additief. Het is (zoals de naam al aangeeft) gemaakt van geroosterde noten en pinda?s die vervolgens zijn gemalen en vermengd met diverse olin en suikers. Na een geur- en smaaktest verbaasde het ons dat de smaak ook voor de mens bijzonder lekker is. Het zou zeker geen straf zijn als je deze pot zelf zou moeten achterover slaan. Dus mocht je honger hebben aan de waterkant en verder niks mee genomen hebben, kan je altijd nog je pot Roasted Nut Extract benutten! Geintje uiteraard, maar het is wel net alsof je een Snickers eet, je mist alleen de chocolade nog. Na het leegeten van de eerste pot, werd het toch echt eens tijd om hem eens in de gaan zetten voor de karpers.

Je zou het haast zelf opeten!

Je zou hem haast zelf leeg eten!

Deze liquid ruikt en smaakt uitstekend!

In vergelijking met de standaard liquids die er op de markt zijn, is dit totaal iets anders. Tijdens onze eerste sessie in het vroege voorjaar zette we opnieuw deRoasted Nut Extract in. Nadat we in de kou het kampement een plek hadden gegeven werd het tijd om de hengels klaar te maken voor de kille voorjaarssessie. We pakten de boilies bij de hand en wilde aan de slag gaan met de Roasted Nut. Tot onze verbazing was de inhoud echter dermate gestold dat deze niet meer te schenken was. Na wat wikken en wegen kwamenwe tot de conclusie dat het stollen van de liquid een logische reactie was. Door de olin in het extract stolt de substantie bij lagere temperaturen (denk hierbij aan frituurvet). Door ons werk in de horeca weten we dat zodra je frituurvet onder water houdt het gelijk stolt). Ideaal! Want deze reactie van de liquid is dus uitermate geschikt voor het coaten van het haakaas of voer-boilies in koudere periodes.

Een minuutje onder water en de oli

Een minuutje onder water en de olin zijn gestold.

Door deze ontdekking besloten wein plaats van het soaken van alleboilies alleen hethaakaas te coaten. Voorhet uitvaren of ingooien dipten we de boilie/snowman met haak en al in het extract, vervolgens laten wedateen kleine minuut in het water hangen. Na deze minuut is het vet dermate gestold dat het ook tijdens het inwerpen zonder problemen op je haak-aas blijft zitten!

De coating blijft perfect aan het haak-aas zitten.

De coating blijft perfect aan het haak-aas zitten.

Natuurlijk hebben we ook bekeken wat de reactie is van de gecoate boilie onder water. Tot onze verbazing beginnen na een klein uurtje de eerste suikers in de coating op te lossen en verschijnen er zwarte puntjes in de coating. Het gevolg daarvan is dat het water door de laag begint te breken en de boilie zelf haar amino’s en attractors begint af te geven. Vervolgens gaat de coating verder scheuren en brokkelt deze langzaam van de boilie af. De attractieve coating die voorheen om je boilie zat zal nu in stukjes rond je haakaas op de bodem blijven liggen. Hoelang dit proces duurthangt af van de watertemperatuur. Hoe kouder het water is des te langer de coating blijft zitten.

cc-moore-roasted-nut-extract-6

cc-moore-roasted-nut-extract-5

cc-moore-roasted-nut-extract-10

Naarmate het jaar vordert en de temperaturen een stuk aangenamer worden, wordt de liquid een steedsvloeibaarder. Hij laat zich dan ook gemakkelijker schenken en kan daardoor perfect gebruikt worden om hem in te zetten in een partikel mix of stick mix. DeRoasted Nut Extract zal toch altijd watdikker van structuur blijven. Is hij in jouw ogen te dik, dan kan je hem eventueel verdunnen met een pinda (arachide) olie uit de plaatselijke supermarkt. Je kan het vocht van de partikels ook mengen met de liquid envervolgens makkelijkerverdelen door je mix. Het fijne van deze liquid, en alle andere liquids van CC Moore, is dat je ze ook kan gebruiken in combinatie met PVA-zakjes, alle producten van CC Moore zijn namelijk PVA-vriendelijk.

Het Roasted Nut Extract heeft zich bij ons al dubbel en dwars bewezen!

Het Roasted Nut Extract heeft zich bij ons al dubbel en dwars bewezen!

Zoals je ziet heeft de Roasted Nut Extract erg veel praktische toepassingen die je aas extra attractie meegeven.In onze visserij is hij in ieder geval niet meer weg te denkenen wij hebben alvastaltijd een flesje op zak!

Standaard in de tas!

Standaard in de tas!

Voor meer informatie check je de CC Moore website en like ook de Facebook page van het CC Moore Benelux teamvoor regelmatig nuttige updates!

Remon en Anouk

Bekijk ook