Aas Tip: Squid Soup van CC Moore

KWO Redactie
cc-moore-souph

De mannen van CC Moore staan bekend om hun creativiteit met aas. In deze update geven zij tips over een heerlijke aasmix met een hoge dosis van het attractieve ingredient Squid. Zeker nu de watertemperaturen rap dalen is het een aanrader om de vissen te triggeren met een mix als deze! Benieuwd? Lees dan snel verder…


CC Moore vertelt: Eén van onze favorieten mixen is de Squid Soup. De mix kan je op verschillende manieren inzetten tijdens je sessie. Van spomben tot kleine handjes onder het kantje. De mix geeft onderwater een hele hoop attractie en nodigt de vissen uit tot nadere inspectie van de mix. De basis van de soup bestaat vooral uit de Pacific Tuna boilie die in zijn pure vorm erg wateroplosbaar is.

Stap 1: Gooi wat Pacific Tuna in een emmer.

Stap 2: Voeg warm water toe in de emmer.

Het afbreekproces van de boilie kan je versnellen door warm water toe te voegen, hierdoor gaan de boilies zwellen en worden ze poreus. De volgende stap om de soup te creëren is door het toevoegen van het Squid Extract, wacht even tot het water in de afkoelende fase is en voeg dan het liquid toe. De liquid zal zich in het aas trekken en vermengen in het troebele kookwater. Laat vervolgens de emmer enkele uren staan, zo geef je de boilies de mogelijkheid zich van het vocht te absorberen terwijl ze zachter worden. Vergeet niet de deksel op de emmer te plaatsen. 😉

Stap 3: Zorg dat alle boilies onderwater staan.

Stap 4: Voeg flink wat Squid Liquid toe aan de emmer.

Als je emmer enkele uren hebt laten afkoelen kan je beginnen aan de volgende stap van het proces. Verkruimel ongeveer de helft van de boilies tot kleine kruimels, de andere helft kan je door de helft breken of heel laten. Het beste is om dit met je handpalmen te doen zodat het vocht nog dieper kan doordringen.

Stap 5: Vermorzel de boilies.

Stap 6: Voeg wat Pacific Tuna 2MM pellets toe aan de emmer.

Om de mix naar nog een hoger niveau te tillen voegen we Tuna Pellets van 2MM toe aan de soup, gevolgd door een scheutje Fresh Hemp. Beide producten dikken de wolk onder water nog meer aan en nodigen de karper uit tot verdere inspectie. Laat de mix ongeveer een half uurtje staan en dan kan je hem in de praktijk gaan gebruiken!

Stap 7: Laat de mix 30 minuten intrekken.

Resultaat: Eén heerlijke mix die karpers doen smikkelen!

De Squid Soup mix kan je het gehele jaar inzetten tijdens je visserij. Zelfs in de meest barre omstandigheden zal de mix zijn werk doen. De soup is op zijn allerbest in het najaar wanneer het water het helderst is. De vissen zullen als een magneet worden aangetrokken door de mix!

CC Moore consultant Dan Whitford met schitterende vis gevangen op de Squid Soup!

Voor meer aastips check je de CC Moore Benelux page.

CC MOOREEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe