Aas tip: Super Boosted Hookbaits – Mark Pitchers

KWO Redactie
mark-pitchers-kwo-cc-moore

De Engelse eindbaas en CC Moore consultant Mark Pitchers is een voorstander van ‘overboosted’ haakaas. Hoe meer hoe beter is zijn motto. Mark probeert zich hiermee te onderscheiden van zijn buurman en de vissen sneller te verleiden verleiden. Mark geeft in dit artikel zijn beste combinatie prijs. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Mark vertelt: Met ‘boosted’ haakaas schotel ik de karper een erg stimulerend balletje voor de neus. Daarnaast kan ik mij zo onderscheiden ten opzichte van de rest van het water. Ook experimenteer ik met diverse producten en combinaties. Meestal koop ik kant-en-klare pop-ups, wafters of hardened hookbaits om deze helemaal naar wens te bewerken.

Deze mooie spiegel wist ik te vangen met het overboosted haakaas!

Ik ben niet iemand die gaat rusten aan de waterkant, bij elke sessie probeer ik weer één nieuw experiment. Mijn favoriete combo is de CC Moore Odyssey XXX boilie met een lichte coating van Liquid GLM Extract hierbij krijgen ze een glossy look en worden ze kleverig. Nadien voeg ik wat GLM Powder toe in combinatie met wat Garlic Powder zo krijgen ze een heerlijke attractieve twist. Mijn haakaasjes maak ik maanden van te voren, zo trekt alles lekker in 😉

Check hieronder stap-voor-stap hoe ik dit doe:

Stap 1: Neem een pot Odyssey XXX White Pop-ups.

Stap 2: Geef ze wat extra glans met GLM Liquid Extract.

Stap 3: Schud het potje tot alles bedekt is.

Stap 4: Voeg een theelepel GLM Powder toe.

Stap 5: De haakaasjes zullen nu mooi bedekt zijn.

Stap 6: Voeg een theelepel Garlic Powder toe.

Stap 7: Verdeel de Powder gelijkmatig.

Eindresultaat: Super attractieve haakaasjes!

Mocht het aas na ongeveer een week nog steeds kleverig zijn? Dan voeg ik nog wat extra toe van beide Powders. De combinatie leverde mij al enkele schitterende vissen op. Zo wist ik er de Silver Common van het taaie Stanwick Lakes mee te strikken

De schitterende Silver Common kon het heerlijke haakaas ook niet weerstaan 😉

Mijn favoriete rig voor de combo is de hinged stiff rig, daarnaast voer ik wat Odyssey XXX boilies en hennep bij voor extra attractie. Hiermee hoop ik de wat schuwe vis te verleiden en anders te zijn dat de fluo baits wat de meeste vissers gebruiken. Uiteraard is de ‘dodelijke’ combinatie ook te gebruiken met ander aas.

Mijn favo rig is duidelijke de hinged stiff rig!

Voor meer aastips check je de CC Moore Benelux page. Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram, klik hier!

Mark PitchersEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe