Aastips voor het voorjaar: de Partikel mixen van Baitworld

KWO Redactie
baitworld-header

De mannen van Baitworld zijn lekker bezig! Onlangs kwamen ze al met een nieuwe boilie op de markt en nu hebben ze speciaal voor het voorjaar enkele knallers van partikel mixen samengesteld! Lees snel verder hoe je deze attractieve mixen gebruikt in je visserij en scoor ze tegen scherpe prijzen!


Baitworld consultant Niels Kunzel aan het woord: Eindelijk is één van de mooiste periodes om te karpervissen toch echt aangebroken: het voorjaar! De beurzen zijn voorbij, het ijs is weg en wij vissers krijgen massaal weer de viskriebels. Bij de eerste warme zonnestralen trekt menig visser er dan ook weer op uit.

Het voorjaar is in mijn ogen de mooiste periode van het jaar!

Maar let op; dat het voorjaar is begonnen geeft zeker geen garantie dat de vis zich massaal op je boilies gaat storten. Zo zijn de watertemperaturen vaak nog erg laag en mede hierdoor zal onze gevinde vriend niet altijd makkelijk te vangen zijn.

Vorige maand lanceerde Baitworld de compleet nieuwe range genaamd ‘Red Liver’. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de advertentie pakketten.

Wat mij opvalt is dat in het voorjaar veel vissers gelijk starten met de voor hen vertrouwde boilievisserij en soms zelfs direct starten met voercampagnes. Of dit aan de lente kriebels ligt dat weet ik niet, maar hou wel in de gaten dat de stofwisseling van onze vriend de karper vaak nog erg laag is.

Milky Coconut Banana boilies in de soak… Een prima optie voor deze tijd van het jaar.

Als je toch graag met een boilie wil gaan vissen kies dan eens voor een klein en attractieve boilie zoals de 12mm Milky Coconut Banana en voer dan met bijvoorbeeld pellets bij. Klein en attractief is in het voorjaar namelijk vaak de sleutel tot succes! En je wil de karper uiteraard niet verzadigen met je voer.

Eén van mijn topvangsten op de 12mm Milky CB.

Partikels!

Iets wat (vreemd genoeg) vaak over het hoofd wordt gezien in deze periode zijn partikels. Ja, zoete mais hoor of zie ik dan nog wel met enige regelmaat voorbij komen maar andere partikels worden niet vaak gebruikt. Terwijl als er iets klein en attractief is, zijn het toch juist de partikels! Bij Baitworld beschikken we uiteraard over vele verschillende vers bereide partikels.

Vergeet dit voorjaar de partikels niet. Zeker in combinatie met visueel attractief haakaas een ware killer!

De Voorjaar Special

De voorjaars-special betreft een zeer attractieve partikel mix welke speciaal gemaakt is voor het voorjaar! Deze mix is opgebouwd met meerdere zaden als basis bestaande uit: hennep, boekweit, tarwe, rode/witte dari wat zorgt voor veel attractie en om de mix iets meer voeding mee te geven, is hierbij zoete gele mais en tijgernoten aan toegevoegd! Zelf vis ik hierop het liefst met een enkele tijgernoot als haakaas zodat ik klein vis maar ook minder snel last heb van witvis.

Prijzen:
10kg vers gekookte Voorjaar Special € 22,50
20kg vers gekookte Voorjaar Special € 42,50
40kg vers gekookte Voorjaar Special € 75,00

Klik hier om de Voorjaar Special te bestellen!

Zelf vis ik hierop het liefst met een enkele tijgernoot als haakaas zodat ik klein vis maar ook minder snel last heb van witvis.

De knaller dit voorjaar!

De zadenmix

Deze mooie mix lijkt op de voorjaarsspecial maar bestaat alleen uit de kleine partikels. Rode en witte dari, hennep, boekweit en tarwe. Doordat deze mix weinig voeding geeft krijg je hierbij meer aas opnames van de karpers  waardoor de kans op voedselnijd veel groter wordt. Dit komt doordat het kleine aas gedeeltelijk weer via de kieuwen naar buiten komt tijdens een aas opname, hierdoor blijft er lange tijd voer te vinden op je stek en raakt de karper niet verzadigd. Bij deze mix vis ik meestal met een plastic maiskorrel aan de hair echter een kleine fluo pop-up werkt ook prima.

Prijs per 10kg Zadenmix: €24,50

Klik hier om de zadenmix te bestellen!

Bij deze mix vis ik meestal met een plastic maiskorrel aan de hair echter een kleine fluo pop-up werkt ook prima.

De zadenmix bestaat vooral uit kleine particles.

Hennep

Een ware klassieker!

Hennep: het zwarte goud aangevuld met zoete mais. Deze combi gebruik ik zelf het liefst voor de penvisserij. Ik voer dan een viertal stekken aan met een handje hennep. Om vervolgens de stekken na elkaar af te vissen met zoete mais als haakaas. Doordat deze mix visueel enorm opvalt is dat alleen al bijna een garantie op instant succes.

Prijzen van de hennep:
10kg vers gekookte hennep €24,50
20kg vers gekookte hennep €45,00
40kg vers gekookte hennep €85,00

Klik hier om je hennep te bestellen bij Baitworld!

Hennep is en blijft de partikel waar de karper geen genoeg van krijgen!

Houdbaarheid & verpakking

Het mooie van deze verse partikels is dat er geen conserveermiddelen voor gebruikt worden en dat deze gratis gevacummeerd worden na bereiding waardoor ze langer houdbaar zijn.  Dus doe er je voordeel mee want afwijkend en vooral attractief vissen levert vaak net iets meer op 😉  Mocht je met deze tips straks  een mooie vis hebben gevangen horen wij het uiteraard graag van jullie.

Pak je voordeel door een van de bovenstaande producten in bulk deals te bestellen!

Vanaf 2018 worden alle partikels (ready to fish en de kant en klaar vers gekookte partikels) gevacumeerd, en dat helemaal gratis. Hierdoor zijn je vers gekookte (niet houdbare partikels) alsnog een aantal weken goed te houden buiten de vriezer!


Wil je meer weten over het assortiment van Baitworld? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe