Addicted to X-Somnia! – Mandy Zupansic

KWO Redactie
saga-mandy-foto9

Begin juni bracht Strategy de ‘The Game Changer’ op de markt, namelijk de SAGA boilierange. Inmiddels liggen de boilies (en addivitieven) in de winkels. Strategy teammember Mandy Zupansic vist al met de SAGA boilies vanaf de eerste testfase. Vooral aan de X-Somnia is ze verslingerd. Waarom ze zoveel vertrouwen heeft in deze bol lees je in het verhaal hieronder!


Mandy aan het woord: Toen ik twaalf jaar geleden begon met karpervissen wist ik nog niet wat boilies waren, of wat überhaupt goed karperaas was. Ik wist niet beter dan dat ik met frikandellen, aardappelen en mais mijn visjes kon prikken…

Mandy en haar trouwe viervoeter/vismaat Kyra!

De jaren vorderden en ik leerde partikels kennen zoals hennep, noten en andere diversen soorten zaden. Uiteraard ving ik toen heel veel andere vissen naast karpers. Brasems, giebels, ruisvoorns, zonnebaarsjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Totdat ik een goede 7 jaar geleden overstapte op boilies. Een zak vol ronde knikkers die er allemaal hetzelfde uitzien en hetzelfde ruiken. Maar wat waren ze duur! Voor een zak goede boilies betaalde je toen al gauw een euro of 12 en dit is in de loop der jaren alleen maar erger geworden. Nu betaal je soms al €15 of meer!

Onder een brug langs de Maas, op zoek naar rivierkarpers…

In de tijd dat ik met boilies vis, heb ik nog nooit een bol gehad die aan al mijn verwachtingen voldeed. Met de ene bol had ik veel bijvangsten omdat deze in mijn ogen te attractief was en met de andere bol ving ik veelal kleine karpers. Twee jaar geleden werd ik door Strategy gevraagd of ik hun merk wilde vertegenwoordigen. Ik was natuurlijk razend enthousiast en helemaal toen ik hoorde dat er een nieuwe boilierange genaamd SAGA gelanceerd zou worden!

De nieuwe Saga range is een feit! De X-Somnia boilie is de favoriet van Mandy!

Met o.a de smaken Squid Addict, X-Somnia, Mulberine, Tunana en nog vele andere smaken waar je hart sneller van gaat kloppen. Ik bestelde meteen 300kg en ging ermee aan de slag op de Maas. Nou is dit niet de ideale plek om een nieuwe bol uit te proberen want de vangsten hier hangen van vele factoren af en ik besloot ook nog eens om op een nieuw sluisstuk te gaan vissen.

De eerste kennismaking met SAGA: meerdere dertigers op de mat!

Vol goede moed kom ik ‘s avonds aan op de camping en word ik hartelijk ontvangen door mijn maat. Het regent pijpenstelen en de temperatuur is niet bepaald hoog. De Maas stroomt hard en vervoert veel drijfvuil aan de oppervlakte en ik ben bang dat dat onderwater hetzelfde is. Mijn maat vist die nacht niet, maar ik kan het niet laten om mijn lijnen toch nat te maken en de nieuwe X-Somnia bollen te water te laten. En wat is er nu leuker om vanuit je eigen achtertuin te vissen? Vandaar dat ik op de camping blijf en direct maar wat verschillende stekken aanvoer. Dan is het tijd om mijn hengels klaar te maken. Mijn linker hengel positioneer ik onder eigen kant, en mijn rechter stok gooi ik in de eerste vaargeul. Ik kruip meteen daarna mijn slaapzak in want ik ben doodmoe van de lange rit en mijn maat moet ook al vroeg weg.

Het haakaas wordt nog even flink ‘geboost’  met de Dip & Soak.

Rond 02.30 knalt er opeens een stok vandoor. Ik ren de caravan uit en zie al snel dat het om de stok gaat die langs het kantje lag. De vis laat zich van zijn sterkste kant zien en al snel kan mijn maat een mooie 30+ schub landen. Omdat ik ‘s nachts geen foto’s kan maken vanwege mijn epilepsie hangen we de vis netjes weg in een stukje dat net uit de stroming ligt. Het eerste X-Somnia slachtoffer is een feit en die grijns is niet meer van mijn gezicht te krijgen.

Verschillende dertigplussers passeren de revue! Ze zijn verzot op de X-Somnia!

Snel positioneer ik de hengel terug op de plek en schroef ik de voerhoeveelheid op naar een halve kilo. Als ik om 03.00 uur wakker wordt, ga ik even naar buiten om controleren of de vis er nog netjes bij hangt. Nog geen half uur later gaat de kant hengel er weer vandoor en sta ik binnen luttele seconden met een kromme hengel in mijn handen. Het is wederom een 30+ schub die zich liet verleiden door de nieuwe bolletjes. Het vertrouwen is torenhoog en gaat zowat door het dak naar buiten!

Mijn geluk kan niet op, wederom een dikke schub.

Mijn maat zou om 05.30 uur vertrekken dus had ik mijn wekker al van te voren gezet. Ik schrik plots wakker door de wekker, maar het is niet mijn telefoon die me wekt maar de receiver schreeuwt het opnieuw uit. Het verbaast me niets als ik de kant hengel krom op de rodpod zie liggen en zowat uit de achter steun wordt getrokken. Mijn maat verschuift zijn afspraak en komt me helpen om de vis te scheppen en te wegen. We schudden elkaar de hand als ook deze schub een 30+ blijkt te zijn. Als mijn maat vertrekt naar zijn afspraak haal ik de andere twee vissen op voor de foto. Als ik de bewaarzak van de eerste schub open, zie ik dat de zak is onder gescheten met bollen en als ik eraan ruik, ruik ik de geur waar ik op had gehoopt. X-Somnia! Dit is een bolletje met een kerrie/kruiden achtige smaak en makkelijk te herkennen is aan zijn sterke geur.

Alles op een rijtje met de X-Somnia bollen!

Eigenlijk zou ik vandaag wat stekken gaan aanvoeren, maar ik wil weten of de goede vangsten toeval zijn, of dat de vissen er gewoon lagen. Ik ga dus geen stekken aanvoeren, maar ga in de tussentijd wat onderlijntjes knopen en wacht totdat mijn maat terug is van zijn afspraak. In de avond pakken we minimaal spul mee en vertrekken we naar een stuk Maas waar niemand zit. En jawel hoor. Ik vang wederom twee vissen waarvan één hele hoger dertiger spiegel en bij mijn maat blijft het helaas stil.

Genieten tijdens de succesvolle social met Jan-Willem!

In de resterende vijf dagen vis ik o.a. twee nachten een social met Jan-Willen op dit stuk en weet ik in totaal 16 runs te krijgen en 16 vissen te verzilveren waaronder een dikke schub en spiegel. Ik ben overtuigd van deze bol en voor het eerst in 12 jaar tijd heb ik mijn aasje gevonden!

Mandy Zupansic


Ben je benieuwd naar het hele assortiment van Saga, Strategy en Grade? Check dan de website en vergeet ook niet de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes! Sinds kort is Strategy ook present op Insta, klik hier om ze te volgen.Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe