Alijn Danau vangt ‘Fleur’ en ‘De Dikkop’ op Rainbow Lake

KWO Redactie
alijn-danau-fleur

Onze Belgische vriend en CC Moore consultant Alijn Danau is een regelmatige bezoeker van Lac de Curton, beter bekend als Rainbow Lake. Eind september trapte hij weer een hoop kilometers weg voor een sessie op dit bijzondere water. Het vertrouwen vooraf was hoog en ook dit maal kon Alijn twee felbegeerde karpers van zijn verlanglijstje afstrepen. Lees hieronder hoe het hem verging…


Alijn aan het woord: Eind september trokken we met z’n tienen traditiegetrouw nog een keertje richting Les Landes, de Franse landstreek waarin Lac de Curton is geworteld. Een laag waterpeil, zoals nagenoeg overal in West-Europa, deed ons toch wel de wenkbrauwen fronsen. Her en der lagen eilandjes bloot die vorige keer nog niet te zien waren. Het zou zaak zijn om vakkundig te navigeren zodat de boot ’s nachts niet onvrijwillig kwam vast te steken en we geen kant meer op konden.

Her en der lagen eilandjes bloot die vorige keer nog niet te zien waren.

Na de traditionele pizza op vrijdagavond bij aankomst trokken we vervolgens richting kantine van het water om te bekomen van de lange rit en alvast te mijmeren over wat er in het verschiet lag. Iedereen was uitgelaten. De verwachtingen waren hoog.

En het werd voor de meesten onder ons inderdaad ook een sessie om niet licht te vergeten. Zowat alles zat mee. De aantallen die op kant kwamen als de gewichten.

Verlanglijstje

Persoonlijk zat het ook mij mee. En dan vooral omdat er voor mij ook een flink aantal grote vissen die nog op m’n verlanglijstje stonden een acte de présence gaven. Ik was meer dan bovengemiddeld blij met de ‘Dikkopschub’, één van de grote schubs (30 kg+) die me al jaren was ontglipt terwijl het toch een regelmatige oeverbezoeker is. Ik ving de vis notabene in een ondiepe beek waar amper 1,4 meter water stond!

Deze machine van 30,9KG stond nog op mijn verlanglijstje! Maar gelukkig kan ik haar nu afstrepen 😉

Echter het absolute hoogtepunt was de vangst van ‘Fleur’, een hemels mooi beschubde spiegel die ik al had opgegeven omdat ik al tijden geen vangstfoto meer had gezien van deze vis. Toen ze die zondagochtend van week 2 plotsklaps aan de oppervlakte lag, kon ik niet snel genoeg zijn om mijn net eronder te duwen. Wat een plaatje en een vangst die me nog lang zal heugen. Hieronder een kort filmpje van deze machtige vis:

Het continu strooien met een combinatie van 18 en 24 mm Odyssey boilies zorgde alweer voor visplezier van de bovenste plank. Het is met voorsprong de beste boilie die ik ooit heb gebruikt. Het valt me zelf op hoe groot het bereik ervan is en daarmee bedoel ik dat ik sinds ik deze inzet, continu vissen weet te vangen die me ervoor al jaren wisten te ontglippen. Ik denk niet dat er karpers zijn die er geen smakelijke hap in zien.

Absoluut mijn favoriet!

Geniet nog even verder…

Nog een lukrake greep uit de reeks van 63 vissen die op kant kwamen:

De kleinste van de sessie is er eentje voor de toekomst!

Haast net zo hoog als lang!

Deze stokoude en verrimpelde schub noopte me om de wind en regen te trotseren.

Dit gaat nooit vervelen 😉

Ook deze fraaie schub van 22,2KG viel voor de Odyssey XXX.

Reünie met een oude bekende (in juni 2007 op 20,9 kg en in juni ll. nog op 30,5 kg), dit keer goed voor 29,8 kg.

Topaas!

ALIJN DANAU – CC MOORE BENELUX

Wil je op de hoogte blijven van al het CC Moore nieuws én de vangsten van de consultants bekijken? Check dan regelmatig de CC Moore Benelux page op Facebook.Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe