Avid Carp – Nieuwtjes voor de lente!

KWO Redactie
AVID-Header

Avid Carp is al jaren actief in de moderne karpervisserij. Met het oog op de aankomende lente lichten we graag wat van de nieuwste producten van Avid assortiment. In deze update onder meer: De BoBBins, de Day Session kit en de Basecamper bivvy.

avid-carp-banner-480


#5 Avid Carp BoBBins

We trappen deze update af met de nieuwe BoBBins van Avid Carp. Mooi gestileerde hangers vervaardigd van een speciaal materiaal dat de kleur zowel overdag als ’s nachts (bij het gebruik van isotopes) onwijs goed tot zijn recht laat komen. De BoBBins zijn voorzien van de allernieuwste technologie om je beetindicatie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.  De BoBBins zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: Geel, groen, blauw, oranje, paars en transparant.

De set bestaat uit de volgende delen:

 •  Yin Yang lijnclip
 •  Traditionele lijnclip
 •  Grote body
 •  Kleine body
 •  Hockeystick
 •  3 Inch Ketting
 •  9 Inch Ketting
 •  2,5 Gram gewichtje
 •  5 Gram gewichtje
 •  Opbergdoosje

Avid B

Avid BoBBins, de nieuwste revolutie op het gebied van beetindicatie

Check de volgende video voor de BoBBins in actie!


#4 Avid Carp Tuned Range

Functionaliteit is het ‘key’ woord binnen deze gloednieuwe luggage range van Avid. Door gebruik te maken van drie verschillende groottes in deze luggage range (small, medium en large) heeft Avid een vaste regelmaat gecreëerd waardoor de carry-all, welke eveneens beschikbaar is in de Tuned range, perfect in te delen is. De medium maat is vierkant, de large variant heeft de grootte van twee maal de medium variant en de small variant heeft de grootte van een halve medium variant. Dit geldt voor het grootste deel van de tassen uit het Tuned assortiment, echter zijn er enkele uitzonderingen zoals de Camera Bag en de Rucksack.

AVID1

De Tuned Range is vervaardigd uit een sterk 600d materiaal. De tassen zijn allen volledig gevoerd en zijn voorzien van een dikke laag foam ter bescherming van de inhoud en de handvatten en/of schouderbanden zijn gemaakt van een waterafstotend peachskin materiaal.

De Tuned Range

De Tuned Range

Het is net tetris

Het is net tetris

Mat Woods, Avid Carp Brand Manager aan het woord: Ik denk dat het belangrijk is dat je luggage er goed uit ziet en functioneel is. Het moet stijl hebben, maar ook inhoud. Ik weet uit ervaring van het ontwikkelen van luggage lijnen bij Avid’s zuster bedrijf Korum dat er een dunne lijn zit tussen het toevoegen van onnodige extra’s en goede toevoegingen. Met de Tuned Range valt daar niet over te twisten. Het ziet er goed uit en het presteert goed. Het wordt niet beter dan dit.


#3 Avid Carp Day Session Kit

Licht bepakt en actief achter de vis aan, een visserij die steeds meer in trek lijkt te zijn. Toch was het tot voor kort lastig om deze visserij ook nog enigszins comfortabel te maken. Met de Avid Carp Day Session Kit is dit verleden tijd. Deze set bestaat uit een rugzak, stoel en foedraal en bied je dus alles wat je qua luggage nodig hebt om een dagsessie aan de waterkant te spenderen. Bovendien is alles in deze set aangepast op elkaar wat het tot een enorm functioneel geheel maakt.

Bekijk deze video voor een indruk van de Day Session Kit


#2 Avid Carp Traction hengels

De nieuwste range karperhengels van Avid Carp is het resultaat van de allernieuwste technieken op het gebied van carbon fibre technology. Een perfecte mix van power en responsive action die zorgt voor maximale controle over de gehaakte vis. Deze hengel komt in een varia aan uitvoeringen te beginnen met een 10ft 3,00lb uitvoering welke ideaal is voor de bootvisserij. Daarnaast zijn er nog een 3-tal 12ft uitvoeringen te weten de 3,00lb, 3,25lb en 3,50lb uitvoering. De range wordt gecomplementeerd door een markerhengel van 3,50lb en een spodhengel van 5lb.

AVID-update-5

De Avid Traction hengels zijn mat zwart afgewerkt

AVID-update-4

De 10ft uitvoering is perfect geschikt voor de bootvisserij

AVID-update-3

De afwerking is zoals je gewend bent van Avid zeer goed te noemen

AVID-update-2

De Traction range beschikt ook over een Spod- en Markerhengel

AVID-update-1

Alle hengels zijn voorzien van een Supa Lite reelhouder

Kenmerkend aan deze hengels zijn de onwijs goede werpeigenschappen alsmede de drilleigenschappen. Door gebruik te maken van een 50mm startoog en met behulp van de goede parabolische actie van deze hengel is het mogelijk om flinke afstanden te gooien. In tegenstelling tot wat men zou verwachten van deze werpkanonnen zijn ook de drilleigenschappen zeer goed te noemen. Dit heeft voornamelijk te maken met de responsieve actie waarover de hengel beschikt, hierdoor kunnen zelfs de heftigste uitvallen van de karper keurig opgevangen worden.

De Avid Carp Traction hengels zijn allen mooi mat zwart afgewerkt en afgebouwd met Japans krimpkous, een Supa Lite reelhouder en een laser gegraveerde end cone.


#1 Avid Carp Basecamper bivvy + overwrap

Na lang wachten is het nu zo ver, Avid komt weer met een nieuwe bivvy. Op zich niet zo’n groot nieuws, maar wat het bijzonder maakt is dat ditmaal ook een overwrap beschikbaar zal zijn. Na vele signalen van vissers door heel Europa bleek er veel animo te zijn voor een  bivvy met een overwrap in plaats van een binnenwrap zoals bij de Avid HQ Twin Skin bivvy’s. Aan deze vraag heeft Avid nu gehoor gegeven in de vorm van de Basecamper bivvy

AVID-update-6

De Basecamper is een makkelijk op te zetten bivvy met drie ribben. Zoals altijd heeft Avid weer geprobeerd zoveel mogelijk ruimte te creëren voor de bedchair en andere materialen zonder aan stabiliteit in te boeten. De tent is vervaardigd van 10.000mm waterbestendig, sterk en betrouwbaar materiaal. De Basecamper bivvy is 2.7m x 2.2m x 1.5m groot bij een netto gewicht van 5,5kg.

Enkele specificaties van de Basecamper:

 • 10.000mm waterbestendig doek
 • Van muggengaas voorzien ventilatie raampje aan de achterzijde
 • Van muggengaas voorziene voordeur
 • Geheel uitritsbaar voorpaneel
 • 3 Verstelbare spanningsbuizen
 • 2 Herspanningsbuizen
 • Extra grote draagtas
 • Heavy-duty grondzeil
 • Heavy duty bivvy pegs

De Basecamper Bivvy check je in deze video!


Tot zover deze update met het laatste nieuws van Avid Carp. Zoals jullie ongetwijfeld hebben kunnen zien heeft Avid Carp op het gebied van productontwikkeling absoluut niet stilgezeten. Vele nieuwe producten zijn gelanceerd en zullen de komende maand nog op de markt gaan komen. Natuurlijk hebben we in deze update niet alle producten behandeld, voor meer informatie verwijzen we je dan ook graag door naar de website van Avid Carp of de Nederlandse en Engelse Facebook pagina!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe