Bait Paste: Nét dat beetje extra attractie – TTB Baits

KWO Redactie
ttb-baits-advertorial-bait-paste-header

Het team van TTB Baits heeft sinds 2018 iets nieuws in hun assortiment: Bait Paste! Dit kneedbare goedje is op talloze manieren in te zetten en voor iedere karpervisser is er wel een geschikte toepassing te verzinnen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn van dit product? Lees dan hieronder verder!

De Bait Paste kan je meer vissen opleveren, zeker als je het in zet met de tips uit dit artikel!

Direct bestellen? Klik dan hier!


De mannen van TTB Baits aan het woord: Je hebt het wellicht al op onze Facebook pagina gelezen of gezien en hier op KWO kunnen lezen in de update van April: in 2018 hebben wij een voor ons nieuw product op de markt gebracht, de Bait Paste! Dit attractieve goedje is zeer interessant wanneer je op zoek bent naar net dat beetje extra attractie van je haakaas. Het is op diverse wijzen te gebruiken en in te zetten. In de vorige update haakten we al een beetje in op de toepassingen van het product. Een aantal van die methoden zullen hieronder nader besproken worden. De variaties en mogelijkheden zijn bijna eindeloos te noemen en met wat creativiteit kun je het perfect aanpassen naar je eigen visserij.

Probeer de Bait Paste zelf maar eens uit en ontdek de eindeloze mogelijkheden!

In de praktijk

Langs de waterkant is het deeg dus op verschillende wijzen in te zetten. Het attractiever maken van je standaard bol is één van die methoden. Dit kan je bereiken door je bol simpelweg te omringen met het deeg. De dikte kun je zelf bepalen en dit zal mede een factor zijn van hoe lang het deeg om het haakaas intact blijft. Hoe dunner de laag, hoe sneller hetgeen is opgelost/aangevreten door witvisgespuis. Tegenovergesteld is het hetzelfde: hoe dikker de laag, des te langer het intact blijft. Let hierbij echter wel op je hairlengte. Je haakaas zal dermate in volume toenemen dat het aanpassingen vergt in het vergroten van je hairlengte om een inhaking/indraaiing van je haak niet negatief te beïnvloeden.

“Soms heb je net dat beetje mazzel en weet je daags voor het paaigeweld losbarst de grotere exemplaren te vinden.” aldus Sven van Anrooij.

Wanneer je een meer uitgebalanceerd haakaasje wil creëren met het deeg kun je perfect gebruik maken van een kurken balletje of een pop up om een wafter te fabriceren. Het vergt wat feeling met het product om te achterhalen wanneer iets uitgebalanceerd is, maar wanneer het eenmaal naar wens is ingevuld heb je een perfecte aaspresentatie!

Kneed de Bait Paste om een pop-up heen en creëer een uitgebalanceerd haakaasje.

Het deeg kneed je rondom het kurken balletje of pop-up en kookt/stoomt dit ongeveer een minuutje. Hierdoor krijg je een hard vliegje rondom het haakaas, wat voor een langere en betrouwbaardere levensduur zorgt.

Door het deeg even kort te koken creëer je een hard laagje die ook nog eens witvisbestendig is!

Harder of struinend aas

In sommige situaties is het wenselijk om harder aas voor te schotelen. Witvis of andere onderwaterclowns maken het vissen op karper soms knap lastig! Extra hard haakaas kan er in die situaties voor zorgen dat je dit de baas bent. Wanneer je dus harder haakaas wenst dan er standaard voorzien wordt, is het een optie om zelf balletjes te kneden met het deeg en deze dan extra lang te koken. Hiermee zul je extra hard haakaas creëren, wat zelfs grote aantallen witvis de baas blijft! De kooktijd bedraagt ongeveer anderhalve minuut voor een boilie van 15 mm en drie minuten bij een bol van 24 mm.

Let bij het koken op de diameter van de bol: verschillende diameters vragen verschillende kooktijden.

Het deeg is van zichzelf zacht en kneedbaar, wat ervoor zorgt dat het ook uitstekend gebruikt kan worden als deeg op de haak om struinend karpers na te jagen. Het attractieve, ongekookte deeg zal moeilijk te weerstaan zijn voor onze gevinde vrienden!

Ook met Hi-Visuals en Bait Paste zijn interessante combi’s te maken!

Verschillende varianten

De Bait Paste is verkrijgbaar in alle gangbare soorten binnen het assortiment van TTB Baits. Oftewel, je kunt de Bait Paste verkrijgen in Scopex&Cream, Fiber Ice, Tiger BPO, StrawberryFish, Wicked Squid, Garlic-RR-Fish, Xceed, Extreme Smell en ProSect X. Voor het merendeel van de boilies is er dus ook een keuze in Bait Paste. Het deeg is verpakt in een pot van 250 gram. Klik HIER om alle Bait Paste varianten te bekijken!

De Bait Paste is verkrijgbaar in de meest gangbare soorten van het TTB assortiment.

Inmiddels zijn op de meeste wateren ook de karpers weer klaar met hun jaarlijkse paairitueel en mocht het zo zijn dat je net misgegrepen hebt, dan is nu de tijd om de vissen weer vol te belagen. Ze zullen hongerig zijn en met een juiste aanpak (en het juiste voer) kan het vaak kinderlijk eenvoudig zijn om grote aantallen vissen te strikken!

Met de juiste aanpak en het juiste voer kun je soms eenvoudig grote aantallen vissen strikken!

Zoeken, vinden, voeren en vangen. Voor de voerders onder ons heeft TTB Baits altijd wel een goed aasje in het assortiment. Kijk daarvoor op de website: www.ttbbaits.com.

TTB Baits 


Wil je meer weten over de Bait Paste of over de andere producten van TTB Baits? Bekijk dan de website! Vergeet ook niet om de Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe