BFP Baits Introduceert nieuwe tijgernotenbol: ‘De ScoNutz’

KWO Redactie
BFP-Baits-Sconutz-7

Tijgernootjes en Scopex boilies: twee aassoorten die zich al (zeer) lang en breed bewezen hebben in de karpervisserij en eigenlijk niet meer zijn weg te denken. Want zeg nou zelf, wie heeft er niet mee gevist? Veel karpervissers mixen ze ook nog eens voor een optimaal resultaat, en daar speelt BFP Baits nu slim op met hun nieuwe ScoNutz boilie.


BFP Baits legt uit: Ons assortiment bestond uit zes verschillende soorten: drie vismeel- en drie birdfoodballen. Een boilie gebaseerd op noten ontbrak nog, en ondanks dat dit een geweldige aanvulling zou zijn is deze bol toch anders tot stand gekomen: Je kent het wel, even snel een paar uurtjes vissen of ineens de perfecte omstandigheden, snel naar de waterkant! Maarrrr, niet iedereen heeft dan tijd en/of zin om tijgernoten op het vuur te zetten.

Met tijgernotenmeel én tijgernotencrush…

Niet alleen dat, op veel (betaal)wateren zijn de door de karpers zo geliefde nootjes verboden! Dit heeft ons bij de aasontwikkeling aan het denken gezet: We moeten een boilie maken die zéér veel weg heeft van een echte tijgernoot. Dit kan simpelweg maar op één manier: door gebruik te maken van de tijgernoot zelf!

…hebben we een prachtige boilie ontwikkeld: de ScoNutz.

Om een zo compleet mogelijke tijgernootboilie te produceren, die dus ook écht naar tijgernoot smaakt, zijn we gebruik gaan maken van tijgernootmeel en in kleine stukjes gemalen tijgernootjes.  Deze twee ingrediënten vormen met zo’n 45% samen bijna de helft van de ScoNutz boilie. De andere 55% bestaat uit kwalitatieve toevoegingen zoals melkpoeder, eetlustopwekkers en een scopex flavour op alcoholbasis. Bij het proeven van de boilie denk je meteen aan tijgernoten en proef je de boterachtige scopexsmaak. Het aas is door de tijgernootjes behoorlijk vettig en is rijk aan eiwitten. Reken maar dat de tijgernoot-georiënteerde vissen de boilie gaan herkennen!

Deze schub wist de ScoNutz wel te waarderen in de testfase!

Tijgernootmeel + tijgernootcrush + scopex = ScoNutz!

De theorie is leuk, belangrijker is dat er ook in de praktijk bewezen is. Wie ons op social media volgt heeft waarschijnlijk al gezien hoe lang we aan het testen zijn. Geen enkele boilie uit ons assortiment is namelijk op zulke grote schaal getest als de gloednieuwe ScoNutz.  Tijdens de gehele testfase zijn vrijwel alle situaties aan de tand gevoeld. Met rivieren tot kleine verenigingswateren zijn bijvoorbeeld verschillende watertypen bevist. Ook hebben we de boilies gebruikt in zowel instantsessies als langere projecten met voercampagnes.

Jeff maakte op een betaalwater waar tijgernoten verboden zijn ruim 40 vissen buit met de ScoNutz.

De testfase vond in alle seizoenen plaats onder twintig man in Duitsland en Nederland. We kunnen gerust zeggen dat de ScoNutz in verschillende situaties met vlag en wimpel is geslaagd. Zo zorgde de boilie voor uitstekende resultaten op dressuurwateren en werd het aas vrijwel overal zeer snel geaccepteerd.

BFP baas Bas heet iedereen van harte welkom op de stand in Zwolle!


Enthousiast geworden over de nieuwe ScoNutz? De introductie van deze tijgernootbol is op Carp Zwolle. Voor het laatste nieuws volg je BFP op hun Facebookpagina, Instagrampage of website. Binnenkort volgt een zeer interessante introductie-aanbieding die enkel geldig is op de beurs!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe