Carp & Backpack Adventures – Part 9 – Zomer vol actie

KWO Redactie
bas-van-der-broek-carp-backpack-adventures-part-9-header

Avonturier en BFP Store eigenaar Bas van der Broek deelt alweer het negende deel van zijn Carp & Backpack adventures blog met ons. In deze editie vertelt Bas over een sessie op het Ermerstand, een wilde nacht met zijn vriendin en over de keerzijde die hij jammer genoeg ontdekte met zijn blog en video’s. Wederom een heerlijk stukje leesvoer en uiteraard hoort hier ook een dikke video bij:


Bas aan het woord: Een zomer zoals we die vaker meemaken in Nederland, wat betreft het weer dan! In de maanden juli en augustus hebben we maar weinig écht warme dagen gehad. Ideaal visweer dus! Zelden hoorde ik zoveel vangstberichten om mij heen gedurende deze ‘zomer’ maanden. Zelf beleefde ik ook een zomer vol actie…

Zelf beleefde ik ook een zomer vol actie…

Ermerstrand

Voor velen is dit een bekend Nederlands betaalwater, met name door het bestand. Voor zover ik weet is er geen enkel Nederlands betaalwater met zoveel 15 kg+ vissen. Al jaren hebben we vanuit BFP Baits een samenwerking met het Ermerstrand en omdat wij het water door en door kennen adviseren we de bezoekers van het Ermerstrand met regelmaat. Door de werkdruk vis ik er zelf niet zo veel meer. Echter bezocht een maat van mij uit Hoofddorp het Ermerstrand voor maar liefst 14 dagen in augustus. Dit was een uitgelezen kans voor mij om zo nu en dan een nachtje mee te vissen!

Het Ermerstrand bevat een prachtig bestand aan karpers!

De aanpak op het Ermerstrand is vrij simpel en werkt er al jaren erg goed. Stevig en breed voeren (100 meter) levert simpelweg vrijwel altijd vis op. Met name de stekken onder en rondom de skibaan zijn uitstekend. Deze stek is al een holding zolang ik het water ken. Uiteindelijk heb ik gedurende deze 14 dagen drie nachten met Dennis meegevist en met een flinke serie vissen waaronder enkele zware exemplaren was het weer als vanouds. Het blijft het een uniek water! Dennis ving zelf overigens rond de 70 vissen in 14 dagen tijd.

Vlak voordat het donker wordt loopt er nog een hengel af!

Wilde nacht met mijn vriendin

Gaat Bas nou zijn liefdesleven delen op KWO ? Nee mensen wees gerust, dat hou ik voor mezelf! Al zou je dat bij het lezen van de titel wellicht anders denken 😉 Mijn vriendin gaat af en toe mee vissen, het liefste bij mooi weer! Op een zaterdagnacht in augustus staat er weer een gezamenlijk nachtje op de planning. In de week voorafgaand aan deze zaterdag heb ik twee nachten gevist waarin ik 20 aanbeten kreeg.

In de week voorafgaand aan deze zaterdag heb ik twee nachten gevist waarin ik 20 aanbeten kreeg.

Beide nachten wist ik acht vissen te landen. Mijn vriendin wilde een weddenschap aangaan over het aantal vissen dat we zouden landen deze nacht. Ik zette voorzichtig in op vijf vissen en mijn vriendin op tien. De nachten met acht gelande vissen waren ook voor mij zeer ongebruikelijk, zelden krijg ik zoveel aanbeten op een kanaal! De komende nacht zou echter alles overtreffen…

Bas had van tevoren niet durven dromen van een nacht als dit!

Bij aankomst gaat als eerste mijn linkerhengel in, deze loopt altijd beter dan de rechter. Tegen mijn vriendin zeg ik dat ik bewust 15 minuten wachten met bijvoeren, puur om te kijken of ik misschien direct een aanbeet kan krijgen als de vis ligt te wachten op mijn voerplek. Ik ben met mijn tweede hengel bezig als de linker hengel al wegdendert. In het eerste uur loopt mijn linkerhengel vier keer af en ik weet alle vissen te landen. Wat een bizarre start!

Wat een bizarre start!

Stuk voor stuk prachtige kanaal twintigers. Ik besluit om ruim 2,5 kilo te voeren, ik moet de vis immers  op de stek vasthouden nu. Het duurt tot middernacht voordat nummer vijf zich meldt.

Nooit eerder kreeg Bas in het eerste uur vissen op het kanaal al vier aanbeten!

Chaos in de ochtend

In de donkere uurtjes loopt er vijf keer een hengel af, waarvan ik vier vissen weet te vangen. Vervolgens valt het rond half zes volledig stil, en als ik om negen uur nog geen aanbeet weer heb gehad begin ik te twijfelen. Opeens zie ik een flinke tik op de top. “Dit lijkt wel een losser”, denk ik bij mezelf. Ik geeft de hengel nog tien minuten voordat ik deze binnendraai. Het lood is losgekomen en de onderlijn zit een beetje in de war, duidelijk een vis gemist.

Het lood is losgekomen en de onderlijn zit een beetje in de war, duidelijk een vis gemist.

Beide hengels worden opnieuw beaast en er gaan een paar handen Sweet Temptations 20 mm over de rigs heen. Nog steeds ben ik in mijn hoofd bezig met het gekke uurtje gisteravond na aankomst. Wat bizar en wat kan ik hier toch van genieten! Het voorvoeren loont keer op keer. De hengels liggen weer op scherp en we vissen door tot een uurtje of 12. Zou de teller op tien uitkomen? Dan ben ik een etentje verschuldigd aan mijn vriendin. Wederom gebeurt er iets waar ik als kanaalvisser amper van durf te dromen.

De vriendin van Bas heeft slim ingezet en wist dankzij de weddenschap een etentje te winnen!

Iets over negen loopt de linkerhengel weer af en wordt nummer tien van de sessie geland. De weddenschap wordt gewonnen door mijn vriendin, en HOE! In de 2,5 uur die volgen loopt het zweet werkelijk mijn schoenen in. Met nog eens negen aanbeten en zeven gelande vissen is de chaos compleet. Uiteindelijk besluiten we te stoppen, er kwam simpelweg geen einde aan. Dagen waar we als karpervissers van dromen, I love it !

Het is hard werken om de rigs in het water te houden. De chaos is compleet!

Voorlopig laatste blog?

Helaas hebben de filmpjes ook een keerzijde. Veel vissers jagen door middel van de beelden op mijn stekken met allerlei bijkomende ergernissen. Hier heb ik totaal geen zin in en dit heeft mij doen besluiten om hier voorlopig mee te stoppen. Uiteraard worden Frankrijk trips en dergelijken wel vastgelegd op film! Verder vergt het erg veel tijd om deze filmpjes en de blogs in elkaar te zetten, terwijl ik door de drukte rondom BFP Baits steeds minder tijd over heb. Ik heb besloten om het voorlopig achterwege te laten, en dat geeft mij een stuk meer rust.

Wederom bedankt voor het lezen!

Bas van den BroekEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe