Cassiën: een jeugdliefde die niet roest – Alex Poot

KWO Redactie
https://karperwereld.nl/wp-content/uploads/2018/02/alex-poot-cassien-header-1050x743.jpg

Lac de St. Cassiën; dé droom van menig karpervisser op zoek naar een groots avontuur. Alex Poot en zijn vismaten bezochten dit machtige stuwmeer in de afgelopen decennia meermaals tijdens diverse, spannende trips. Dat het niet altijd van een leien dakje ging wordt wel duidelijk in dit Community artikel. De ups en downs volgden elkaar in rap tempo op, maar de aantrekkingskracht voor het azuurblauwe water bleef...


De eerste kennismaking

Alex vertelt: Welke karpervisser heeft de naam 'Cassiën' niet de revue zien passeren? Dit stuwmeer is hét karpermekka dat begin jaren ‘80 en ‘90 zijn grote naamsbekendheid verwierf. De oudere karpervissers onder ons kunnen vast nog wel de fantastische verhalen herinneren van de gebroeders Van de Hoven in het boek van Rini Groothuis of één van de vele andere publicaties omtrent dit epische water. Het water werd omschreven als magisch, ergens ver weg, vol met prachtige en ongekend grote karpers. In de jaren ‘80 en ‘90 op Cassiën reisden vele van ons dan ook voor het eerst af naar dit toendertijd onbekende meer.

Welke karpervisser heeft de naam 'Cassiën' niet de revue zien passeren?

Sjef van den Hoven ving eind jaren '80 de topvis van Cassiën op 33,7 kilo.

Ook bekende vissers als Kevin Maddocks, Steve Briggs, Andy Chambers, Leon Hogendijk, Luc Coppens en Kevin Ellis, waarna zelfs enkele bekende stekken zijn vernoemd, trokken in die periode regelmatig naar het meer. Mijn eerste kennismaking met Cassiën was in mijn jeugdjaren. Ik was als puber gefascineerd geraakt door het artikel 'Cassiën monsters' in het boek 'Op jacht naar grote karpers'. Toen ik de kans kreeg om met een goede vriend en zijn ouders naar het zuiden van Frankrijk af te reizen, werd er al snel een plan gesmeed om één dag op Cassiën te vissen!

Het was het boek 'Op jacht naar grote karpers' dat mij deed verlangen naar de monsters van Cassiën.

Ben je al KWO Member? Log dan hieronder in