Chillen als een baas op de Benchmark Chair van Avid Carp

KWO Redactie
avid-carp-bench-mark-chair-header

Halverwege het najaar kwamen er twee toffe nieuwe stoeltjes binnen op de KWO redactie: de Benchmark Chair van Avid Carp. Deze luxe stoel is meerdere keren mee geweest op avontuur, waaronder tripjes naar België, Frankrijk en Slovenië. Uiteraard hebben MP en MH de stoel flink aan de tand gevoeld en in deze KWO Fieldtest lezen jullie wat Michiel van de stoel vond!


Michiel aan het woord: Ik heb toch wel even getwijfeld of ik de stoel niet even moest wassen voordat ik er afgelopen week wat foto’s van ging schieten voor deze Fieldtest. De Sloveense modder van de decembertrip heb ik er namelijk nog steeds niet vanaf gekrabd (geen tijd voor gehad natuurlijk en ook Tamara wilde het ook niet voor me doen)… Vandaar dat ik begin met een foto zoals je hem in de catalogus van Avid Carp kunt terugvinden! 😉

“Een goede stoel… Toch wel relaxed!”

Tot afgelopen najaar nam ik niet zo vaak een stoel mee bij het vissen. Ik gebruikte de afgelopen 6-7 jaar hetzelfde stoeltje en ondanks dat deze zo ongeveer uit elkaar viel van ellende was het meer dan prima, dacht ik! Vaker nog zat ik tijdens het vissen op een emmer. Achteraf gezien: niet zo relaxed 😉 Toen ik echter dit exemplaar van Avid Carp kon oppikken op kantoor was ik echter wel te porren voor een nieuwe zetel! En als ik nu terugkijk op mijn ‘emmer-zitterij’… dan denk ik “waar was mijn verstand?”

Waar was mijn verstand?

Goed, dat zullen de mensen die onze video’s kijken sowieso wel eens denken. Maar na deze ‘Benchmark Chair’ een aantal maanden te hebben gebruikt kan ik begijpen waarom Avid Carp dit haar paradepaardje noemt (wat stoelen betreft dan)!

Toch wat luxer dan een emmer… 😉

Mocht je nog twijfelen tussen een emmer of de Benchmark Chair; hierbij een opsomming wat ik erg fijn vond aan deze stoel. De Benchmark Chair is voorzien van een verstelbare rugleuning, armleuningen op exact de juiste hoogte, een luxe en gevoerde zitting die je rug comfortabel van support voorziet.

Niet te hoog, niet te laag: armpjes op de leuning en chillen maar 😉

De afzonderlijk instelbare poten van de stoel zijn voorzien van het gepatenteerde ‘ROCK-STEADY systeem’, waardoor ze eenvoudig te verstellen zijn en het inschuiven van de poten onmogelijk is gemaakt. Iedere poot heeft een eigen antislip moddervoet, die kan kantelen zodat er altijd optimale grip en maximale stabiliteit kan worden bereikt! Check hieronder een video van het ROCK-STEADY systeem:

Hieronder staan alle features van deze prachtige stoel nog even op een rijtje:

 • ROCK-STEADY leg locking systeem
 • Luxe matras die je rug extra ondersteunt
 • Verstelbare rugleuning
 • Verstelbare armleuningen
 • Gemaakt van comfortabele en duurzame materialen
 • Gewicht 7,3 kilo
 • Adviesprijs van €99,95

De rugleuning verstel je heel eenvoudig met de draaiknoppen.

Probeer wel om de modder uit het ROCK-STEADY systeem te houden.

Het oordeel na 6 maanden mishandeling

Na een uitgebreide testperiode, waarin de stoel de nodige zware omstandigheden heeft doorstaan, heb ik een goed oordeel kunnen vormen. Ik ben toch wel positief over de stoel, met name over de prettige houding en het feit dat de stoel behoorlijk licht is gezien de luxe die je ervoor terugkrijg! Hieronder check je alle plus- en minpunten die ik bij de stoel ben tegengekomen:

Pluspunten

 • Armleuningen geven veel extra comfort
 • Prettige zithouding
 • Heerlijk zachte kussens
 • Licht van gewicht
 • Compact inklapbaar, ondanks het formaat van de stoel
 • Prijs-kwaliteit verhouding is erg goed

Minpunten

 • Het verstelsysteem van de poten blijkt toch ietwat gevoelig voor modder en zand. Zodra dit in het systeem komt werkt het een stuk minder goed en schuiven de poten minder makkelijk uit. Maar er moet gezegd worden: een keer een doekje er overheen halen zou dit euvel kunnen verhelpen 😉

Ingeklapt is de Benchmark Chair een relatief klein pakketje.

Conclusie

Al met al is de Benchmark Chair van Avid Carp een degelijk product dat zelfs bij mij een aantal jaren mee zal gaan. Hofman heeft er tegelijkertijd eentje gehad en raad eens… Hij heeft hem nog altijd niet gesloopt. Dat zegt wel wat 😉 Met een prijs van €99,95 is het niet de goedkoopste stoel op de markt maar als je kijkt wat je ervoor krijgt valt het kwartje de goede kant op. Bij de Benchmark Chair ‘zit’ de prijs-kwaliteitverhouding dan ook goed 😉

Chill ze!

Michiel Pilaar


Wil je meer weten over de producten van Avid Carp? Check dan de website en bekijk ook zeker de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe