De droom leeft voort – Stichting ‘Vissen met Beperking’

KWO Redactie
handicap-karpervissen-header

Voor vrijwel alle KWO lezers is vissen de normaalste zaak van de wereld. Echter, helaas zijn er ook talrijke visfanaten die door beperkingen belemmerd worden in hun mogelijkheden en daarmee ook in hun visplezier. Stichting Vissen met Beperking zet zich in voor deze doelgroep en maakt het mogelijk dat deze groep vissers ook met regelmaat een lekkere dosis visplezier kunnen opdoen.


Vrijwilliger Arjan aan het woord: Het lijkt zo makkelijk allemaal… Je zoekt thuis je spulletjes bij elkaar, je sjouwt ze naar je auto, rijdt naar het water, bouwt je kampement op en je gaat zitten wachten op die verlossende run. Ondanks dat dit de normaalste zaak van de wereld lijkt, is het voor sommigen niets minder waar. Vooral als je mindervalide bent, is het in veel gemeenten een uitdaging om überhaupt aan het water te komen. Drassige paden, steile oevers en slechte verharding aan de waterkant maken het voor de rolstoelgebruiker erg moeilijk. We moeten dan ook initiatieven die ervoor zorgen dat ook de mindervalide visser kan genieten van onze prachtige hobby, met 200% steunen.

Iedereen moet kunnen genieten van onze hobby!

Vooral als je mindervalide bent, is het in veel gemeenten een uitdaging om überhaupt aan het water te komen.

Stichting Vissen met Beperking

Stichting Vissen met Beperking wil mensen met een beperking en/of een chronische aandoening stimuleren actief deel te nemen aan de maatschappij. Dit verhoogt het gevoel van welzijn en zelfvertrouwen. We richten ons in het bijzonder op de hengelsport omdat dit rust geeft en een goede therapie is.

Hengelsport geeft rust!

Het idee achter de stichting is begonnen in de taxi. Onze voormalig directeur Erik Romp reed op de rolstoelbus om mensen met een beperking te vervoeren. Erik en zijn vrouw Anita hebben de stichting met eigen handen opgezet en uitgebreid tot een respectabele organisatie die zich landelijk inzet. Stichting VIMEBE was, zoals ze het omschreven, hun kindje.

De droom leeft voort.

Het directeurschap droeg Erik voor zijn overlijden over aan zijn zoon Eddie om het voortbestaan van deze belangrijke stichting te garanderen. Sinds het overlijden van Erik hebben we een nieuwe slogan, namelijk “De droom leeft voort”.

De droom leeft voort.

Dit jaar, op 23 juni, vieren wij alweer ons 5-jarig jubileum. Voor eenieder die geïnteresseerd is in de stichting, wees welkom om te komen kijken. We organiseren een tof evenement op Plas Watergoor in Nijkerk met diverse activiteiten waaraan iedereen actief deel kan nemen!

Kom langs en maak kennis met de stichting!

Voor meer informatie over de stichting kun je kijken op www.stichting-vimebe.nl. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! Heeft u interesse om sponsor te worden voor onze stichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!

Kent u iemand of bent u iemand met een beperking en vindt u vissen lastig? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bij ons zit u tenslotte niet achter de geraniums, maar tussen het riet!

Bij ons zit u tenslotte niet achter de geraniums, maar tussen het riet!

Arjan van Doorn

Vrijwilliger Stichting VIMEBE
vrijwilligers@stichting-vimebe.nlEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe