De Strategy Pole Position range van dichtbij bekeken

KWO Redactie
Het-te-winnen-Pole-Position-pakket

Het Nederlandse Strategy timmert momenteel hard aan de weg en ook voor 2017 hebben zij onder het motto ‘Pole Position’ weer een hoop nieuwe end-tackle producten op de markt gebracht. Op de KWO Redactie kwamen recent enkele veelzijdige items binnen en hieronder nemen wij deze producten één voor één onder de loep!


De Weight Screws

Een ‘snowman’ is al jarenlang een zéér populaire aasaanbieding. Om de zinkende boilie en de daarboven staande pop-up goed tegen elkaar aan te houden en ervoor te zorgen dat het geheel niet gaat drijven, wordt meestal een loodhagel gebruikt. Deze wordt tegen de onderkant van de zinkende boilie geknepen. Het gebruik van deze loodhagel zorgt er echter voor dat de snowman eigenlijk nooit mooi rechtop komt te staan, maar juist een beetje schuin.

De Weight Screws van Strategy zorgen er voor dat je aascombinatie niet gaat schuiven op de hair.

Wil je dat je aaspresentatie wél mooi rechtop staat en daarmee een soepele aasopname te garanderen, dan zijn de Strategy Weight Screws perfect! Dit handige tungsten gewichtje heeft een ideale platte vorm en kan op eenvoudige wijze in de onderkant van de boilie gedraaid worden.

De Strategy Weight Screws kunnen eenvoudig aan de onderkant van je aas bevestigd worden en zorgen ervoor dat je aas altijd perfect gepresenteerd wordt.

De platte vorm van het gewichtje zorgt er voor dat de snowman perfect recht staat en dat je haakaas niet meer gaan schuiven op de hair. De Weight Screws zijn verkrijgbaar in diverse formaten, zodat er voor elke maat bodemaas een geschikte versie is. Een handig en innovatief product van deze Nederlandse firma!

De Weight Screws worden verpakt per 6 stuks.


Het Central Shocker System

Het tweede item dat op de redactie binnen kwam was het Central Shocker System. Dit is, volgens Strategy, één van de meest veelzijdige (inline) loodsysteem op de markt. En na het bekijken van het product zijn wij het eigenlijk wel eens met de mannen! De insert van het lood sluit namelijk naadloos aan bij het lood en biedt de mogelijkheid om de rig vanuit het centrum van het lood te laten vertrekken. Mocht een vis dus je haakaas oppakken, dan wordt deze direct met het volle loodgewicht geconfronteerd en zal de haak net wat beter prikken in de karperbek dan bij reguliere loodsystemen.

Mocht een vis dus je haakaas oppakken, dan wordt deze direct met het volle loodgewicht geconfronteerd.

Omdat de geïntegreerde Swivel bij een aanbeet direct loskomt uit het lood is het Central Shocker systeem naast effectief ook uitermate visveilig. Door de QC Swivel, die geklemd zit in de insert, is het wisselen van je onderlijn een fluitje van een cent. Tevens bevordert dit je beetindicatie, want elke centimeter die de vis aan lijn pakt worden er twee. #winwin

strategy-central-shocker-system

Het Central Shocker system komt in een kant-en-klare verpakking waarmee je direct aan de slag kan.


Line Aligners

Line Aligners zijn niet meer weg te denken uit de schappen van de gemiddelde hengelsportzaak. Deze voorgevormde krimpkousjes verbeteren namelijk de inhaking door de haaksteel te verlengen. Er zijn vele Line Aligners verkrijgbaar, maar toch weet Strategy zich te onderscheiden. De Strategy Line Aligners zijn namelijk extra stijf, waardoor deze mooi in model blijven, ook na meerdere keren vissen!

De Strategy Line Aligners zijn gemaakt van een stijf, maar subtiel materiaal dat goed in model blijft.

Tevens sluit dit stijve materiaal naadloos aan op de haaksteel wat de inhaking uiteraard ten goede komt. Daarnaast is deze aligner zeer subtiel vormgegeven en met de twee gecamoufleerde kleuren kun je op elk bodemtype uit de voeten. De Medium versie is geschikt voor kortstelige haken en de Shorty versie is ideaal voor langstelige haken.

De Medium versie is geschikt voor kortstelige haken (links), maar de Shorty is weer perfect voor langstelige haken (rechts).


Pole Position Leads

Naast het Central Shocker loodsysteem zijn ook de normale loden van Strategy gefacelift. Zowel de inline- als de wartelloden zijn nu voorzien van een nieuwe, duurzame coating die nóg beter wegvalt tegen de bodem. Eén van de nieuwe loden is het Flat Pear model en we verwachten dat dit het populairste model uit de range gaat worden. Het model leent zich prima om mee te werpen en heeft een fijne coating (en kleur). Hierdoor is het Flat Pear model inzetbaar in tal van visserijen waardoor het bij veel vissers in de smaak zal vallen!

Het Flat Pear model uit de Pole Position Lead range is niet voor niets erg populair!

Naast de Flat Pear loden brengt Strategy ook ‘Grippa’ versies uit voor het vissen op taluds en stromend water. Door de ribbels die op weerszijden van het lood zijn aangebracht heeft het lood extra veel grip op de bodem van het water en daardoor is het wegrollen van je lood verleden tijd.

De Grippa loden hebben extra veel ‘houvast’ op de bodem en zullen daardoor niet snel verplaatsen wegrollen of -stromen.

De Pole Position Leads zijn verkrijgbaar in gewichten van 113 tot en met 200 gram. Helaas zijn lichtere loden nog niet in het assortiment opgenomen, dus voor het vissen onder de hengeltop of het stalken moet je nog even verder zoeken… 😉


Quick Change Sleeve Protect Swivel

Iedereen herkent het wel: je Anti Tangle sleeve gaat vaak kapot wanner je hem van je Quick Change Swivel afschuift. Om dit probleem te voorkomen heeft Strategy de Quick Change Sleeve Protect Swivel uitgebracht. Dit is in feite een normale Quick Change Swivel, maar door de gebogen opening wordt voorkomen dat je Anti Tangle sleeve kapot scheurt op het moment dat je je onderlijn verwisselt.

Dit soort taferelen zijn met de QC Change Sleeve Protect Swivels van Strategy verleden tijd.

De Quick Change Sleeve Protect Swivels worden geleverd in maat #8 en deze past perfect in alle reguliere loodclips, loden, etc. De Swivels hebben een mooie matte coating die reflectie van het licht voorkomt en daardoor zal de wartel onder water nauwelijks opvallen. Opnieuw een handig product waar goed over is nagedacht! 🙂

De QC Change Sleeve Protect Swivels zijn naar ons oordeel een product waar goed over is nagedacht!


Tungsten Anti Tangle sleeves

Om het in de war gooien van je rig te voorkomen maken wij graag gebruik van Anti Tangle sleeves. Strategy speelt dan ook goed in op de vraag hierna en ontwikkelde recent de Tungsten Anti Tangle sleeves. Deze speciale Anti Tangle sleeves hebben, zoals de naam al zegt, een hoog soortelijk gewicht doordat er gebruik is gemaakt van een zwaar, zinkend materiaal: Tungsten.

Dankzij de Tungsten Anti Tangle sleeves is de kans op het in de war gooien van je rig nihil.

Tevens zorgt het Tungsten voor een perfect matte camouflage en wordt je knoop netjes afgewerkt. Samen met de Quick Change Sleeve Protect Swivels is dit dan ook een combinatie die wij zeker regelmatig gaan inzetten op momenten dat wij moeten werpen. Wederom goed werk van Strategy!


Al met al is de eerste indruk van de Pole Position end-tackle producten erg positief en wij gaan ze dan ook in de praktijk gebruiken. Wil je op de hoogte blijven van alle innovaties en ontwikkelingen bij Strategy? Like dan de Facebookpagina en bezoek de website!

Ook de nieuwe toploodjes van Strategy mogen er zijn! Het is bijna onmogelijk om de Strong Grip Back Leads te verliezen, ideaal!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe