Dinsmores denkt aan de toekomst, loodvervangers zijn HOT!

KWO Redactie
artikel-nu.nl-karperlood

Al enige tijd is het gebruik van lood binnen de hengelsport een punt van discussie. Momenteel is het nog niet verboden, maar het is een kwestie van tijd! Ooit zal de wet bepalen dat er overgestapt moet worden op vervangende producten. De Engelse lood gigant Dinsmores speelt hier goed op in met een reeks nieuwe producten. 


Toch blijft het lastig, er is namelijk geen ander gewicht met net zo’n hoog soortelijk gewicht als ons vertrouwde lood. Karpervissers vissen tenslotte graag subtiel en compact. Er zijn al meerdere loodvervangers, denk hierbij aan stenen met een wartel, maar die worden al snel te groot vanwege de lage dichtheid.

Stenen werpgewichten zijn zelf te maken of in de winkel te krijgen, maar zijn in verhouding erg groot.

Het Engelse merk Dinsmores is een van de merken die zich volgas oriënteert op een lange termijn oplossing. Zo zijn ze gestart met hun eigen Non Toxic range. Split Shots, Egg Shots en regulier wartel ‘lood’. Met deze varianten kun je binnen de zoetwatervisserij alle kanten op!

De Non Toxic Arlesey Bombs zijn verkrijgbaar in gewichten van 3,5 tot 60 gram.

In 2016 introduceerde Dinsmores al twee vervangers voor de bekende knijploodjes, deze zijn ook terug te vinden in de KWO Product Buzzz van toen. Inmiddels is de range flink uitgebreid en vind je in hun Non Toxic range aerodynamische wartelmodellen zoals de Arlesey Bombs, maar ook Grippa modellen zoals de Grippa Bombs.

Niemand minder dan Leonard Sports heeft een selectie gemaakt van deze super innovatieve producten en gaat ze op de Nederlandse markt brengen.

Bezoek de website van Leonard Sports om te zien bij welke winkels je de Dinsmore Non Toxic range kunt scoren. Om op de hoogte te blijven van de laatste updates van Leonard Sports kun je ook een bezoekje brengen aan hun Facebook pagina.Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe