Mijn favoriete waadpak tot nu toe: Trakker N2 Chest Waders – Mark Hofman

Mark Hofman
Trakker-N2-Waadpak–chest-waders-7

Als ik kijk naar de drie meest gebruikte (lees misbruikte) items uit mijn uitrusting, dan staat mijn waadpak daar zeker tussen! Ik leef vaak dagen achtereen in die dingen. Dit omdat mijn stekken vaak lastig begaanbaar zijn en ik in de modder, het riet of op een eilandje zit! Kortom, ik ben een echte ‘waadpakken verslijter’…

Vaak houden waadpakken het nog geen seizoen bij mij vol. Ondanks de mooie specificaties als ‘heavy duty’, weet ik ze binnen no-time lek te maken. Een waadpak is een gebruiksartikel en daar gaan we niet voorzichtig en moeilijk mee doen. Aan het begin van seizoen was ik dus weer in de situatie dat ik op zoek moest naar een waadpak. Mijn vorige exemplaren had ik inmiddels al meerdere keren versleten, dus ik was op jacht naar iets nieuws. Toen ik zag dat Trakker met een waadpak kwam werd ik nieuwsgierig!

Tot afschuw van mijn vriendin leef ik zowat in mijn waadpak…

Na een paar mailtjes landde er begin maart een waadpak op de deurmat! Inmiddels heb ik deze op 4 buitenlandse trips meegenomen en denk ik dat ik er al een eerste oordeel over kan vellen. Lees hieronder mijn ervaringen en check of hij tot nu toe ‘MH Proof’ is 😉

Mijn eerste indruk van het Trakker N2 waadpak

Multifunctionele draagtas

Wat direct opvalt bij het uitpakken is dat hij in een handig draagtasje geleverd wordt. Hier kun je hem in vervoeren en laten drogen. Ideaal als je je auto schoon en droog wenst te houden. Ook kan je deze zak over je waadpak heen leggen als je hem ’s nachts ‘open’ hebt staan om er snel in te schieten. Zo voorkom je dat er vocht in komt. Inmiddels heeft deze zak bij mij promotie gehad en worden er nu boilies in vervoerd en gedroogd. Een echte multitasker dus!

Het waadpak wordt geleverd met een handige draagtas / boiliebag 😉

Lichtgewicht

Als je het waadpak oppakt merk je direct hoe licht van gewicht hij is. Laat dit nou ook de reden zijn waarom ik zo geïnteresseerd was vanaf het begin. Een dik PVC waadpak weegt al snel enkele kg’s en is best wat om mee te zeulen. Aangezien ik mijn uitrusting continue aan het finetunen ben qua gewicht sprak dit me erg aan. Het pak is gemaakt van een superlicht, maar toch sterk materiaal. Buiten dat het minder weegt om mee te nemen, zou dit ook een stuk fijner moeten dragen!

Verder zie je dat er over de details is nagedacht en dat alles netjes is afgewerkt. Zoals je eigenlijk van Trakker ook verwacht. De kleuren kloppen, de straps zitten op de juiste plek. Kortom het klopt gewoon! Op naar de waterkant er mee…

In de praktijk

Draagcomfort

Vanaf het eerste moment dat je dit waadpak aantrekt voel je het al: Dit is een verademing! Het waadpak is zo licht in vergelijking met wat ik gewend was! Je voelt erg goed dat het materiaal mega dun en soepel is. Dit loopt een stuk ‘lichter’ en het is ook nog eens een stuk minder warm. Mijn vismaten kunnen het beamen, want ik ben er echt lyrisch over. Je vergeet haast dat je hem aan hebt!

Ik hoor jullie denken:

Maar als het zo licht is, dan gaat het toch snel lek?

Ook als het niet nodig is, doe ik het… Er is niets zo mooi als in het water drillen!

MH Proof…?

Ik was daar wel een beetje bang voor, hoeveel kan dit waadpak hebben? Een waadpak gaat mee op avontuur bij mij. Dat betekent door de bossen lopen op zoek naar stekken, in bomen klimmen om karper te spotten en op je knieën op de stenen zitten als je met een mooie vis op de foto mag. Kortom, ik doe hem aan en denk er verder niet meer over na. Hij moet gewoon tegen een stootje kunnen! En tot nu toe heeft hij het met vlag en wimpel overleefd in een periode waarin ik zeer veel gevist heb! Hij is misschien niet helemaal MH Proof, maar daarover later meer…

Ik ben niet heel technisch maar de stof lijkt iets te zijn wat heel dicht geweven is. Het is in ieder geval niet de standaard rubber of PVA laag aan de buitenkant. Hier is het vaak als je wat scherps raakt dat er direct een gaatje in zit. Bij de stof van Trakker lijkt dit minder snel te gebeuren. Het gaat nog eerder iets ‘slijten’ dan dat het direct lek gaat. Ik heb best al wat hachelijke momentjes gehad qua scherpe takken en bosjes, maar dat was geen probleem.

Op avontuur in ruige omgevingen…

…of toch niet helemaal

Tijdens mijn laatste sessie moet ik bekennen dat hij voor het eerst schade heeft opgelopen. Helemaal MH proof is hij dus niet, maar dat bestaat denk ik ook niet! Tijdens het uitvaren had ik mijn montage met 250 gram lood op mijn knie liggen en deze gleed eraf. Het gevolg was dat mijn goed draaiende onderlijn door het waadpak, mijn broek en mijn been ging. En dan ook weerhaak in mijn been. Ik zat dus echt genageld! Na wat kreten en kracht heb ik de haak eruit kunnen trekken waarbij een klein gaatje in het waadpak overbleef… Gelukkig levert Trakker er standaard een reparatiesetje bij (voor de slopers onder ons) 😉

Geurproof?

Als ik normaal met mijn waadpak aan kom lopen heb je me waarschijnlijk al geroken voordat ik om de hoek ben. Omdat dit pak een stuk lichter is en je daardoor minder zweet leek het vrij goed te gaan. Totdat ik met mijn natte sokken erin ging. Helaas heeft dit waadpak ook geen ingebouwde deodorant, dus inmiddels hangt de herkenbare ‘waadpakken-geur’ ook in dit pak. Logisch!

Als het nat wordt ook hier.. GEUR ALERT! Snel drogen die handel…

Wat wel een serieus voordeel is, is dat dit pak mega snel droogt. Als je hem in de zon zet is hij letterlijk in 10 minuten kurk droog. Dit is erg prettig met aantrekken en vervoeren. Een dik pluspunt!

Eindoordeel

Kortom, ik vind dit waadpak echt oprecht één van de beste die ik tot nu toe gebruikt hebt. Hij zit prettig, is erg licht van gewicht, ziet er goed uit, is comfortabel en droogt snel. Hij zal echt nog wel een paar gaatjes oplopen, maar het plaksetje zit in mijn vistas 😉

Met een winkelprijs van €84,95 is hij, vind ik, ook nog eens scherp geprijsd. Dus ben je op zoek naar een nieuw waadpak, schiet ook deze even aan. Ik weet haast zeker dat je hem niet meer uit wilt doen!


Productdetails

  • Lichtgewicht en comfortabel
  • Elastische bretels
  • Verstelbare band bij middel
  • Grote zak aan binnenkant
  • Sterke PVC laarzen
  • Unieke draag- en droogtas
  • Reparatiekit erbij geleverd

Technische Specificaties

  • Materiaal: Heavy-duty nylon/PVC
  • Beschikbare maten: (41-42); (43); (44); (45); (46-47)

Altijd en overal in de waadpak-modus!


Bekijk hier de introductie van Trakker over de nieuwe N2 Chest Waders


Mark Hofman

O.a. verkrijgbaar bij:Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe