Fishery Steffan: Heerlijk karpervissen in het zuiden van Oostenrijk

KWO Redactie
steffan-fishery-oostenrijk-betaalwater-mario

Dat je in België, in Frankrijk of bij de oosterburen in Duitsland ook goed op karper kan vissen is inmiddels geen geheim meer. Wist je echter dat er ook in Oostenrijk diverse prachtige wateren te vinden zijn? De mooiste optie in dit Alpenland is misschien wel Fishery Steffan. Op dit resort vind je 4 toffe wateren en genoeg faciliteiten om de hele familie mee te nemen. Dit terwijl jij achter de karpers tot maar liefst 35 kilo aanjaagt… Lees hieronder meer over dit resort!

Als je van natuur houdt en op je vakantie graag een hengeltje uitgooit, dan is Fishery Steffan een interessante keuze.


De mannen van Fishery Steffan aan het woord: Karpervissers opgelet! Er wordt iets heel unieks aangeboden in het zuiden van Oostenrijk, specifiek in de deelstaat Karinthië. Speciaal voor vissers met een gezin biedt Fishery Steffan unieke mogelijkheden om met de hele familie de passie van het karpervissen uit te oefenen.

Vader en zoon, samen aan het drillen in de zon: mooier wordt het niet!

Bij Fishery Steffan vind je een volledig ingerichte accommodatie voor vier personen, een prachtige omgeving én niet geheel onbelangrijk: kans op grote karpers! Het vissen kan op vier verschillende wateren en de huidige topvis weegt maar liefst 35 kilo. Check hieronder de promo om alvast een eerste indruk te krijgen van het resort.

Bij Fishery Steffan is een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten te doen voor het hele gezin. Het hart van het resort is het hoofdgebouw. Hier is een restaurant aan het water gelegen, dat je tevens de mogelijkheid biedt om eten en drinken rechtstreeks naar je visstek te brengen. Vlak ernaast is een goed gevulde viswinkel, zodat je de nodige (vergeten) spullen ook altijd bij de hand hebt.

Daarnaast produceert Fishery Steffan zelf op HNV-gebaseerde boilies, die je voor een eerlijke prijs in de viswinkel kunt scoren. Voor het hoofdgebouw vind je een grote, natuurlijke zwemvijver en een ontspanningsruimte voor het hele gezin. Het hele gebied is overigens autovrij: vissers en hun uitrusting worden met elektrische auto’s naar de gewenste (vis)plekken gebracht.

Combineer een luxe accommodatie…

…met de kans op grote karpers!

Een uitzicht als dit gaat niet vervelen…

Verschillende wateren

In totaal zijn er vier verschillende wateren die allemaal verschillende mogelijkheden bieden. De accommodaties liggen direct aan een ongeveer tien hectare grote zijarm van de rivier. Met name in de maanden mei en juni kan hier productief op gevist worden, rechtstreeks vanuit de accommodatie!

Ook de Engelse #legend Oli Davies heeft het complex bezocht.

De échte, doorgewinterde riviervissers kunnen het beste in de maanden juli tot oktober langskomen. De waterspiegel van de rivier kan in deze tijd van het jaar behoorlijk afwisselen door de regenval en de Drau-bronnen in de Karinthische bergen, maar als de waterstroom van de rivier constant is maak je grote kans op dikke rivierbakken tot zo’n 25 kilo. Voor de riviervissers zijn er ook gemotoriseerde boten direct bij de accommodatie beschikbaar.

Vissen vanuit je vakantiehuisje: het kan in het zuiden van Oostenrijk.

Water nummer drie is de Lagune II. Dit water is zo’n 8,5 hectare groot en bevat zeven visstekken. Dit meer, dat is gescheiden van de rivier, kenmerkt zich door de ondiepte en de vele waterplanten. Het water is enorm helder en montages droppen op zicht is hier aan de orde van de dag. Nauwkeurige visserij op de schone platen is vereist voor de succesvolle visserij op vissen tot 25 kilo. Naast dat er zo’n 150 ‘gewone’ karpers op het water zwemmen, zitten er ook ongeveer 100 graskarpers met een gewicht van 10 tot 20 kilo op het water.

Een kanon van een schub krijgt haar vrijheid terug op Lagune I.

Echte bakken

De liefhebben van écht zware vissen kan terecht op water nummer vier: de Lagune I. Dit meer is ook afgescheiden van de rivier door een dam en heeft een totale grootte van 14,5 hectare. Op Lagune I zijn negen visstekken die zijn ontworpen om ruimte te bieden aan twee vissers. Net als Lagune II is dit water ook relatief ondiep: de gemiddelde diepte ligt op zo’n 1,5 meter.

Lagune I is het meest bekende water van het complex. Het water kent 9 stekken om vanaf te vissen.

Een uitstekend water voor in de lente en in de herfst! De topvis op dit water weegt maar liefst 35 kilo, maar daarnaast zwemmen er ook bijna 200 andere vissen rond van boven de 15 kilo. In de afgelopen twee jaar kon slechts ongeveer de helft van deze vissen worden gevangen!

Uitpakken op Lagune II is ook verre van een straf 😉

Het felbegeerde oude bestand van het meer wordt al bijna twee decennia lang bejaagd en kent dus de klappen van de zweep. Lagune I kenmerkt zich door het vele dode hout, een flinke hoeveelheid zebramosselen en andere schelpen én de ondiepte. Dit water is zeker niet als gemakkelijk te bestempelen, maar met een totaal aantal vissen van zo’n 700 stuks en een gemiddeld gewicht van 12 tot 14 kilo valt er altijd wel een vis te vangen.

Brute schubs in een fraaie omgeving: Fishery Steffan.

Voor ieder wat wils

Bij Fishery Steffan is er voor iedere visser wel een water te vinden. Voor meer informatie over het resort check je de website: www. fishery-steffan.at. Voor de mannen en vrouwen onder ons die de Duitse taal niet goed machtig zijn is de website ook in het Engels te bekijken. 😉 Daarnaast kun je nu een weekverblijf voor twee personen op dit prachtige resort winnen, ter waarde van zo’n €1640.-!

Wie weet tot ziens!

Klik HIER om naar het Facebook bericht te gaan dat je moet delen om mee te doen, en vergeet niet in de comments aan te geven waarom jij deze reis zou willen winnen.

Thumbs up voor Fishery Steffan van deze visser!

Fishery Steffan

Volg Fishery Steffan op hun sociale mediakanalen: Instagram, Facebook en YouTube!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe