Foto Dump: Younes Gonzalez pakt 33 kilo targetvis van openbaar water

KWO Redactie
younes-gonzalez-33-kilo-targetvis-openbaar-water-header

Het vissen op groot water in Frankrijk is beslist niet gemakkelijk, zo weet ook Deeper consultant Younes Gonzalez. Als de visserij ook nog samen moet gaan met een gezinsvakantie wordt het al helemaal lastig! Toen Younes voor de uitdaging kwam te staan van de waterkeuze, dacht hij terug aan een water dat hij afgelopen winter had ontdekt. Hier zou het gaan gebeuren!

Younes had tijdens het plannen van de trip nog geen idee wat hem te wachten stond…

Hoe de sessie verliep lees je aan de hand van de onderstaand artikel + fotodump. Eén ding is zeker: Younes zal deze sessie niet snel vergeten! Als je meer wil lezen/zien van Younes, check dan zijn Facebookpagina en zijn YouTube-kanaal!


Younes aan het woord: Bij het plannen van mijn volgende sessie wees vrouwlief mij erop dat het tripje precies samenviel met de vakanties van mijn kinderen. Kortom: er moest gezocht worden naar een bestemming die geschikt is voor de hele familie! Zodoende dacht ik terug aan een water dat ik afgelopen winter had ontdekt. Het betreft een grofweg dertig hectare groot meer waar een prachtig bestand aan vissen op zwemt. Het water is gelegen in de buurt van een camping, dus ideaal voor het hele gezin!

Een prachtig water met een camping in de buurt. Beter wordt het niet voor Younes!

Tijdens mijn eerste bezoek aan het water had ik geen boot bij me, dus besloot ik om mijn Deeper Fishfinder aan de achterkant van mijn voerboot te monteren om meer te leren over het bodemverloop. De bodem bleek geleidelijk af te lopen tot ongeveer acht meter diep. De bodem is behoorlijk zanderig bij de oevers en modderiger in het midden van het meer. Dit keer had ik mijn boot wel mee en besloot ik om een spot die ik in de winter had gevonden opnieuw te bekijken. Ik monteerde de nieuwe Deeper flex steun op mijn boot en in no-time had ik de stek onderzocht. Daarnaast had ik wat belangrijke informatie verzameld, zoals de watertemperatuur van 16 graden.

De nodige stekinformatie was vergaard. Tijd om wat rigs te droppen!

Lastige sessie

Er werden twee hengels uitgevaren, allebei met een lichtgewicht snowman montage om wegzakken te voorkomen. Eén hengel ging richting een rietveld en de andere tegen een ondergelopen muurtje, op zo’n 1.30 meter diep. Om een lang verhaal kort te maken: drie nachten lang gebeurde er op een paar brasems na niets.

Hoewel er hier en daar wel wat vissen te spotten waren, viel het vangen ervan nog niet bepaald mee!

De vierde nacht kwam er verandering in. Na een paar piepen uit mijn beetmelder stapte ik in de boot in de richting van de vis. Eenmaal in de buurt van de vis werd het duidelijk dat het om een strijdlustige schub ging van een leuk formaat. Na het landen van de vis hing ik haar even weg in de sling om bij het eerste ochtendlicht foto’s te maken.

Na drie dagen en nachten niets vangen is Younes nu eindelijk van de nul af!

Net toen ik weer in slaap viel begon dezelfde stok weer te piepen. Wederom waren het slechts enkele piepen, dus ik had nog geen idee of het überhaupt een karper was of een brasem. Terwijl ik koers zette richting de vis schenen de eerste zonnestralen over het water. Al snel kon ik een glimp van de vis opvangen en begonnen mijn benen te trillen. Ja, zij was het, de gigant van het water! Elke keer als ze weer een spurt nam en in de diepte verdween klopte mijn hart in mijn keer. Na enkele minuten stevig drillen dirigeerde ik haar in mijn net. Ze was zo groot dan het water de boot in liep toen ik haar aan boord haalde!

YESSS! De mega spiegel is binnen! 

Gotcha!

Uiteindelijk bleek de vis maar liefst 33 kilo te wegen. Ik ben natuurlijk overrompeld door het gewicht van deze vis, maar ik relativeer het: deze vis is bekend en is al veel vaker vaker gevangen. Er is niets om trots op te zijn! Toch blijft het bijzonder om een vis van dit formaat in je armen te hebben.

Holy f*ck, wat een beer!

De rest van de sessie verliep rustig. Ik ving nog één vis op een stek die ik met de drone had gevonden. Toch was ik tevreden met de drie vissen die ik had gevangen. De Deeper liet zich opnieuw van zijn sterkste kant zien en heeft mijn enorm geholpen bij de stekkeuze. Wat een prachtig hulpmiddel!

De Deeper en het aas van Nutrabaits gaven de doorslag bij Younes’ sessie!

Younes Gonzalez


Wil je meer weten over de Deeper? Check dan de website en bekijk ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe