Fotodump Ronald en Sjoerd – Pasen 2017

KWO Redactie
Sjoerd-en-Ronald-header

Afgelopen Pasen zijn Ronald van der Riet en Sjoerd Buijks weer eens samen op pad gegaan. Deze baasjes visten zowel een uit-, als een thuiswedstrijd in de gezelligste provincie van Nederland; Brabant! Uiteraard wisten deze geslepen vissers weer prima resultaten te boeken en in deze fotodump nemen zij jullie mee op reis door het delen van de mooiste foto’s én een video van deze sessies…


Een goede voorbereiding is het halve werk…

Ronald en Sjoerd vertellen: Na een aantal weken van voorbereiding in de vorm van gedegen voercampagnes en observaties was de tijd eindelijk rijp om de waterkant op te zoeken. De weergoden lieten op voorhand niet het beste weer voorspellen maar aangekomen aan het water op die Goede Vrijdag in april bleek het allemaal mee te vallen. Het voer deed zijn werk en binnen het uur lag er al een vis op de mat. Dit beloofde wat voor de rest van de dagen…

Goede Vrijdag werd ook echt een (hele) goede vrijdag 😉

Fotograferen en snel terug in zijn element. Dit weekend stond in het teken van een uit- en thuiswedstrijd. De eerste nacht in Midden Brabant bij Sjoerd op bezoek en de tweede nacht werd er in West-Brabant bij Ronald voet aan wal gezet.

De voorbereidingen werden getroffen met de ProCeed en de nieuwe ProSect X boilie uit het gamma van TTB Baits. Gemengd in diameter en soort, kortom: voor iedere karper wat wils! De rigs zijn simpel maar degelijk.

Die eerste nacht gaat het los en worden er een aantal mooie schubs geland. De vissen kenmerken zich door hun brute kracht en lange drils. Drils zoals het echte kanaalvissen betaamt.

Dat april doet wat hij wil bleek ook dit weekend. Regen werd afgewisseld met harde windstoten. Dat de vissen hier niet door werden tegengehouden om door te gaan met azen bleek wel uit de derde aanbeet van die nacht.

Een foto van de eerste dril die sessie. Krachtige staartslagen zorgen voor spannende momenten aan de rand van het net.

Zoals gezegd, bruut gebouwd en krachtige staarten.

Dat er niet alleen maar kleine vissen zwemmen op de Nederlandse kanalen wisten we al wel, toch bevestigd Ronald hier nogmaals wat voor potentie deze mooie waterwegen hebben. Een mooie dertiger schub die meer dan een half uur rondjes onder de top zwom voordat hij zich voor het eerst liet zien.

De volgende ochtend gaat het feest door. Hier bewijzen de wallen onder de ogen nogmaals het vele werken die nacht. Maar je hoort ons niet klagen, we krijgen waarvoor we gekomen zijn.


Op naar West-Brabant!

Na de nacht van Goede Vrijdag wordt er op Paaszondag koers gezet richting West-Brabant. Een poldersysteem zoals we ze vele hebben in het kikkerlandje werd het doelwit voor die aankomende nacht. In de verte te zien hoe wolken zich opstapelen, gelukkig vielen wij buiten de boot en konden we genieten van een heerlijk voorjaarszonnetje.

De buien werden ons bespaard op deze mooie voorjaarsdag!

Ook op dit watersysteem werd er voor de aanpak gekozen zoals de eerste nacht. Een week lang werd er om de dag een voorzichtige hoeveelheid voer gebracht. Dit resulteerde ook hier in een mooi resultaat. De vissen kwamen langzaam op gang maar aan het eind van de middag kwam er toch actie.

Deze karper met imposante lippen gaf een glimlach op onze gezichten.

Simpel maar scherp, een voorraadje waar je van op aan kan zorgt ervoor dat je snel kan switchen wanneer het nodig is.

Door schubs als deze worden we graag gewekt. #nogmeergraag

Het was weer mooi. Als afsluiter een krachtige polderschub. Duimpjes omhoog en op naar de volgende sessie!

Plezier, vriendschap en een paar mooie karpers. Wat willen we nog meer?

Aan alle KWO lezers: veel succes de komende weken!

Sjoerd en RonaldEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe