Gemak aan de waterkant – NASH Bait Screws (video)

KWO Redactie
Nash Bait Screws – 9

Rigs knopen is voor veel karpervissers niet het leukste gedeelte van onze hobby. Gelukkig worden er regelmatig van die handige dingetjes uitgevonden die het net weer even makkelijker maken. Zo ook de Bait Screws van Nash. Freek Elbers vertelt in dit artikel over de verschillende soorten. 


Nash man Freek Elbers legt uit: Bij Nash zijn we continu bezig om innovatieve producten op de markt te brengen die het leven van een visser net iets makkelijker maken. De nieuwe bait screws uit onze TT range zijn daar geen uitzondering in. De bait screws zijn voorzien van schroefdraad waar je snel en eenvoudig je aas muurvast aan kunt bevestigen. Tevens zijn ze ook ideaal voor het snel monteren van je pop-ups, boilies, particles, foam of plastic imitatie-aas.

De Nash Bait Screws zijn er in allerlei soorten en maten.

We hebben recent een aantal nieuwe versies van de bait screws in ons assortiment opgenomen. Zowel in een metalen als plastic variant zijn ze beschikbaar. Hoe je deze het beste kunt gebruiken, nemen we hieronder met jullie even door.

Plastic bait screws

De standaard plastic bait screws zijn ideaal voor het gebruik bij rigs, waarbij je het drijfvermogen van een pop-up niet wilt beïnvloeden. Denk hierbij aan situaties waar jij je rig voor een langdurige tijd in het water houdt. Pop-ups nemen, na een lange periode in het water, water op waardoor het drijfvermogen van een pop-up afneemt. Bij het gebruik van bijvoorbeeld een metalen variant, kan het zijn dat na een langere periode je pop-up zinkt. Dit komt de presentatie natuurlijk niet ten goede.

De plastic versie is er mét swivel…

…of zonder!

We hebben de plastic bait screws gemaakt van een duurzaam en transparant soort plastic, om ze onderwater zo onopvallend mogelijk te houden. Tevens is het oogje aan de onderzijde zo klein mogelijk gemaakt. Voor het gebruik bij rigs, waarbij de afstand tussen het aas en de haak zo klein mogelijk dient gehouden dient te worden. Denk hierbij aan D-rigs en chod rigs.

De plastic bait srews zijn verkrijgbaar in een lengte van 8 mm en 21 mm.

De plastic swivel bait screws, zijn vrijwel hetzelfde toe te passen als de standaard plastic bait screws. Bij deze variant is het plastic van de bait screw om een micro rig swivel heen gegoten. Ideaal bij rigs waarbij je extra beweging van het haakaas wilt hebben. Door het gebruik van de metalen swivel in deze bait screw zijn deze ook zwaarder, waardoor je ook minder putty hoeft te gebruiken om een rig uit te balanceren.

Metal Bait Screws (best sellers)

Onze standaard metal bait screws zijn al een geruime tijd op de markt en geliefd bij vele vissers. De toepassingen zijn dan ook eindeloos. Ze zijn te gebruiken bij divers bodemaas- en pop-up-rigs. We hebben ze gemaakt van een stevig en duurzaam metaal. Met een niet reflecterende finish om ze zo onopvallend mogelijk te houden en roestvorming te vermijden. Ze zijn ook voorzien van een klein ovaal metalen ringetje, voor extra bewegingsvrijheid van het haakaas. Ze zijn door het ringetje ideaal voor het direct gebruik op de haaksteel. Denk hierbij aan de ronnie- of spinnerrig.

Door het ringetje zijn ze ideaal voor het direct gebruik op de haaksteel.

De nieuwe 21 mm Metal Bait Screw is de ideale oplossing voor het gebruik bij een slip D-rig snowmanpresentatie! Door de lengte van deze variant kun je eenvoudig door de “aasboilie” heen schroeven, en naderhand de pop-up. Ook zijn deze ideaal bij rigs met dubbele tijgernoten. Ze zijn perfect achter elkaar op te schroeven.

De Metal Bait Screws zijn gemaakt met een niet reflecterende finish en verkrijgbaar in een lengte van 8 mm en 21 mm.

Metal Swivel Bait Screws

De Metal Swivel Bait Screws zijn vrijwel hetzelfde toe te passen als de standaard bait screws. Het grote verschil ten opzichte van de standaard variant is dat we deze voorzien hebben van een micro rig swivel. Toepasbaar bij rigs waarbij je extra beweging van het haakaas wil hebben alsook meer ruimte tussen het haakaas en je haak wil hebben. Tevens zorgt de swivel ook voor extra gewicht aan je haakaas wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je aas makkelijker op de plaats blijft liggen en minder snel op je voerstek gaat “ronddwarrelen”. Zeker een voordeel wanneer je op zeer compacte voerstekjes vist!

De metal swivel bait screws zijn gemaakt van een niet-reflecterende finish en verkrijgbaar in een lengte van 8mm en 21mm. De lange versie (21mm) is een perfecte keuze bij een snowmanpresentatie waarbij je iets meer bewegingsruimte van het haakaas wil!


Wil je meer weten over de producten van Nash? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe