Getest in de praktijk: de KR1LL boilie van MTC Baits

Niels_Haaring
mtc-boilies-kr1ll-niels-haaring-header-4

MTC Baits is al jaren een begrip in de aaswereld. Zij zijn de hofleverancier van verse ingrediënten voor menig aasfabrikant en thuisdraaier. Uiteraard hebben ze zelf ook een complete boilielijn. Eén van de boilies uit hun gamma is de KR1LL. Deze vangkrachtige knikker heeft al hoge ogen gegooid en menig PR doen sneuvelen. Redactielid Niels Haaring heeft de boilies daarom zelf maar eens ingezet tijdens een recente Frankrijktrip. Hoe dat uitpakte, lees je in dit artikel. 


Niels aan het woord: Dit voorjaar stond er weer een sessie gepland naar het Franse land. Vorig jaar had ik samen met Roel een machtig mooie sessie beleefd in het zuiden van Frankrijk. Er kwamen toen zeer veel gewichtige vissen op de mat, waaronder een ruim 29 kg zware prachtschub voor hem.

Een machtig mooie schub die vorig jaar voor even de mijne was!

De zwaargewicht van Roel!(klik op de afbeelding, om naar het vangstverslag te gaan)

Ik hoopte dit kunstje nogmaals te herhalen samen met Peter, één van mijn andere vismaatjes. Doordat we naar het zelfde water zouden trekken, was de keuze voor het aas snel gemaakt. De vorige keer moest ik noodgedwongen overstappen op de boilies van Roel, maar dit had mij zeker geen windeieren gelegd. We kozen nu dus weer voor de KR1LL boilie uit het gamma van MTC. Deze boilie bestaat uit hoogwaardig L030 Krillmeel waardoor hij zeer attractief is zonder dat er een flavour aan toegevoegd is. We gingen voor een mix van freezerbaits en shelf life. Sinds kort heeft MTC namelijk ook houdbare boilies in het assortiment opgenomen.

In de weken voorafgaand aan onze sessie hield ik het weer in de geplande regio goed in de gaten. Maar 1,5 week voor vertrek daalde de temperatuur drastisch en bleef er maar neerslag vallen. Uit nieuwsgierigheid bekeek ik de vooruitzichten in een mij bekend gebied in de Franse Alpen. Dat scheelde maar liefst vijf graden en in plaats van regen gaven ze daar vooral zon op. Spoedberaad volgde en we besloten om toch naar de Alpen te trekken.

Spoedberaad volgde en we besloten om toch naar de Alpen te trekken.

Omdat het nog begin april was, wilden we zo attractief mogelijk vissen. De boilies van verschillende diameters werden gemengd en overgoten met liquid krill hydrolisaat. Een deel van de boilies werd gecrushed en samen met hennep, pellets en maden moest dit de vis gaan verleiden.

De boilies zijn in diverse diameters verkrijgbaar.

Dit attractieve goedje gaf een wolkend effect zodra je het in het water gooide en dat was precies wat we wilden bereiken. Na aankomst werden de stekken bepaald en al snel lagen de eerste hengels op de juiste plekken. Binnen 10 minuten liep de eerste hengel al af en volgde er een mooi spiegeltje. Ik kan wel wennen aan een vliegende start. 🙂

De eerste vis van de sessie lag al snel in het net.

De vissen konden ons aas wel waarderen want die dag volgde er nog vier vissen. Gedurende de week beviste we meerdere wateren in de regio en op allemaal werd er vis gevangen. Veel vissen hadden niet het gedroomde formaat, maar vis blijft vis en we genoten met volle teugen.

Vismaat Peter wist zijn vissen ook te vangen op de KR1LL boilies.

De derde dag ving Peter aan het begin van de avond een kleine meerval. Na deze prehistorische vis volgde vlak voordat onze wekker zou gaan een aanbeet op mijn afstand hengel. Ik pakte de hengel op en stapte snel de boot in op weg naar de vis. Na een dril van 20 minuten had ik wel in de gaten dat dit om een groter exemplaar moest gaan dan dat we de afgelopen dagen hadden gevangen. Om de vis niet onnodig te laten schrikken, had ik mijn hoofdlampje uitgelaten tijdens de drill. Hierdoor kon ik hem meteen in de eerste poging over de rand van het net trekken. Toen de vis in het net zat, kon ik de vangst bewonderen. Een werkelijk magistrale schub lag er in mijn net. Just the way I like it!

BAM…wat een mooie schub!

Just the way I like it!

Vertrouwen is een belangrijk goed in onze visserij. We hebben al genoeg onzekerheden tijdens het vissen. Heb ik wel de juiste rig ingezet? Lig ik niet in de knoop? Vis ik wel op de juiste plek? Als je op je aas kunt vertrouwen, is die onzekere factor in ieder geval weggenomen. Kies daarom voor kwaliteit! Bij MTC kun je kiezen uit een grote variëteit aan boilies in diverse diameters. Zoals reeds vermeld, hebben ze freezerbaits en shelf life boilies. De shelf life boilies kun je lang bewaren, maar ook de freezers kunnen door middel van MAP houdbaar gemaakt geworden. Hierdoor blijven ze ook tijdens de langere sessies perfect vers!

De vissen konden ons aas wel waarderen.

Van alle smaken boilies zijn er ook bijpassende hookbaits, pop-ups en balanced hookbaits in het assortiment opgenomen. Varieer dus eens met je haakaas. Aan de thuisdraaiers is natuurlijk ook gedacht. Ze hebben een grote voorraad ingrediënten, liquids, flavours en oliën waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren.

De matchende pop-ups.

Ben je na het lezen van deze advertentie ook nieuwsgierig geworden naar de boilies van MTC Baits? Neem dan snel een kijkje op de site en probeer één van de vele producten. Ze zullen je zeker niet teleur stellen!

Check het KR1LL assortiment hierrr!

Niels Haaring – KWO RedactieEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe