GEZOCHT: de karperdieven van Coevorden

KWO Redactie
wanted-karperdief-coevorden-header2

Recent viel ons oog op een opvallend bericht uit het Dagblad van het Noorden. Uit foto’s is gebleken dat karpers die in 2013, 2014 en 2016 in de parkgrachten van Coevorden zijn uitgezet, nu rondzwemmen op een ander water. Ook karpers uit andere wateren doken op het betreffende water op.


Honderden zorgvuldig gekweekte schub- en spiegelkarpers zijn de afgelopen jaren in de parkgrachten van Coevorden uitgezet. Voor de karpervissers uit de omgeving heeft dit water een magische klank. De uitgezette vissen, variërend van anderhalf tot twee kilo, maakte de parkgrachten tot een gewild viswater.

Hans Hellendoorn poseert met één van de uitzetspiegels uit de parkgrachten van Coevorden.

Hengelsportvereniging TOP

Lokale hengelsportvereniging TOP (Tot Ons Plezier) is hevig ontdaan van de diefstal. De parkgrachten zijn immers erg populair onder de 1900 leden van deze vereniging. Hans Hellendoorn, bestuurslid van HSV Tot Ons Plezier, vertelt: “Ik ben diep bedroefd van de diefstal. Wij zullen er alles aan doen om de vissers die dit op hun geweten hebben, te ontmaskeren. Zijn ze lid van onze vereniging, dan royeren we ze met onmiddellijke ingang.”

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat pareltjes als dit worden meegenomen naar andere wateren!

Het is bij wet verboden om karpers mee te nemen en/of over te zetten in een ander water. Volgens Hans gaat het om tientallen vissen die steeds naar hetzelfde andere water worden overgezet. Welk water dat is, kan hij in belang van het onderzoek niet zeggen. Via Facebook roept hij op om mensen die iets verdachts gezien hebben het te melden bij de visvereniging. Zie je dus iets verdachts, neem dan contact op met HSV Tot Ons Plezier. Hans heeft inmiddels al enkele tips binnengekregen, maar de zaak is nog niet opgelost.

Het is bij wet verboden om karpers mee te nemen en/of over te zetten in een ander water.

Uit foto’s blijkt dat ook andere visstandbeheerders en/of watereigenaren worden bestolen. Het bestuur van TOP zal deze instanties inlichten, zodat zij zelf aangifte kunnen doen bij de politie.

KWO RedactieEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe