Nieuwe innovatieve producten van PB Products

KWO Redactie
kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-header1

Met Carp Zwolle staat het grootste karperspektakel van de Benelux weer voor de deur en uiteraard zullen de mannen van PB Products zich weer groots gaan presenteren! Dit bekende Nederlandse merk, wat al dik vijftien jaar meedraait met voornamelijk endtackle, neemt ook dit jaar weer een vracht aan innovatieve producten mee naar de stand. In deze update zullen we er enkele uitlichten.


Voorslagen en leaders

Obstakels, mosselbanken, steigers en taluds… allemaal gevaren die op de loer liggen onder de waterspiegel. Een lijn die op spanning staat (zoals tijdens een dril) kan snel doorschuren als deze langs een scherp object komt. Om lijnbreuken te verminderen (en meer vissen te vangen) kun je gebruik maken van een voorslag en/of een leader. Ook wordt er gebruik van gemaakt wanneer men met rekloze gevlochten lijnen vist en om de laatste meters te camoufleren.

Om lijnbreuken te verminderen (en meer vissen te vangen) kun je gebruik maken van een voorslag zoals Shield.

Gevlochten leaders worden meestal gebruikt in combinatie met een nylon of fluor carbon hoofdlijn. Omdat hier al rek in zit is het niet nodig nog extra schokbestendigheid toe te voegen. PB Products adviseert in dit geval een leader als de Silk Ray. Deze is zeer soepel, zwaar zinkend, oersterk en zeer eenvoudig te splicen.

PB Products Silk Ray: Loodvrij leadermateriaal wat zinkt als een baksteen en door z’n soepelheid makkelijk en goed de contouren van de bodem aanneemt.

Vis je met een gevlochten hoofdlijn dan is het niet alleen zaak dat je er schuurbestendige laatste meters aan vast knoopt, ook moet er rek aan toegevoegd worden om klappen tijdens de dril op te vangen. In dat geval was je tot voor kort eigenlijk altijd aangewezen op een nylon voorslag, omdat gevlochten leaders geen rek hadden. PB Products heeft daar een oplossing voor bedacht: Stretch Attack! Dit gevlochten leadermateriaal combineert de voordelen van een voorslag én een leader. Rekbaar, te splicen, schuurbestendig én camouflerend!

Een snagleader met rek. Het ideale product voor de rivier- en obstakelvissers?

Heb je te maken met echt EXTREME omstandigheden? Ook daar heeft PB Products een oplossing voor. Vis je bijvoorbeeld op rivieren met bomen onder water, of over een talud met zeer scherpe mosseltjes, dan is Hollow Kevlar mogelijk iets voor jou. Het materiaal kevlar staat erom bekend dat het extreem schuurbestendig is. Hollow Kevlar heeft dan ook een trekkracht van maar liefst 80lb. Het materiaal is tevens hol van binnen en is dus makkelijk te splicen.

Voor extreme omstandigheden pak je de Hollow Kevlar leader.

Andere nieuwe items

Een mooie aanvulling op de leaders is het onderlijnmateriaal Silk Wire. Zoals de naam al doet vermoeden is Silk Wire van hetzelfde materiaal gemaakt als de Silk Ray leaders en daarom geschikt voor ‘ruige’ omstandigheden. Tevens is het rigmateriaal is erg soepel en zinkt snel, hierdoor zal deze mooi de contouren van de bodem aannemen.

Silk Wire: Verkrijgbaar in de kleuren weed, gravel en silt.

Bait Floss is een handig hulpmiddel om je pop-ups aan de chodrig te bevestigen.

Vis jij ook graag met pop-ups dan is Bait Floss een handig hulpmiddel om je aasje aan de chodrig te bevestigen. Dit materiaal haal je door je pop-up heen en brand je vervolgens met een aansteker waardoor er een verdikking ontstaat. Hierdoor zit je pop-up snel goed vast.

De mannen van PB Products staan zeker weer klaar in Zwolle om al jullie vragen te beantwoorden!


Wil je meer weten over het assortiment van PB Products? Bezoek dan de website en hou ook zeker de Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe