“Ja, toch wel GOUD!” Jesper Schothorst fieldtest de Explorer Barrow van FOX

KWO Redactie
DSC03352

Onze oud stagiair Jesper Schothorst (alias Nielson) kreeg de kans om de Explorer Barrow van FOX te fieldtesten. Sinds een aantal jaar vist deze baas actief op karper, maar een trolley zag hij het praktisch nut niet van in. Vanuit KWO kreeg hij de mogelijkheid om deze trolley te testen. Benieuwd of hij inmiddels van gedachten is veranderd? Lees dan snel verder..


Geen druppeltje zweet te bekennen.

Jesper aan het woord: In mijn tijd als stagiair bij KWO heb ik leuke dingen mogen meemaken, maar het reviewen van producten is toch wel mijn favoriet. Ik denk zelf dat we in een tijd leven waar we niet meer zonder reviews kunnen, aangezien men bijna alles via het internet koopt. Wat is dan nog betrouwbaar en hoe zien producten er in het echt uit? Dat is vaak de vraag, maar hier kunnen reviews enorm aan meehelpen. Ik hoop dat jullie mijn review van de Fox Explorer Barrow als zeer nuttig ervaren.

Onze ‘Nielson’ heeft de Barrow een aantal maanden intensief gebruikt in zijn visserij!

Het begin

Sinds 2 jaar ben ik aardig fanatiek geworden met het karpervissen, aangestoken door al mijn medestudenten (Sportvisacademie Zwolle) heb ik eigenlijk alles al aangeschaft, maar er was één item wat ik eigenlijk nooit echt zag zitten, je raadt het al; een trolley.

Is dat wel echt nodig voor mijn visserij?

Dat was een van mijn eerste gedachtes als ik weer een trolley in de winkel zag staan. Ik ben even op andere gedachten gebracht toen ik voor het eerst een sessie op een ander water ging vissen. Normaal vis ik vrij dicht bij huis. Er zijn wateren zat en de bestanden zijn prachtig, dus waarom zou ik op andere wateren gaan vissen? Ik heb toch maar besloten om eens wat anders te doen en een compleet nieuw water te gaan bevissen. Deze sessie zou mijn blik op een trolley compleet gaan veranderen, maar dat wist ik vooraf nog niet. Wil je alvast wat bewegende beelden van deze barrow zien? Check dan het filmpje hieronder:

Deze sessie zou mijn blik veranderen…

Zoals je in de titel al kunt lezen: inmiddels ben ik #FAN van een barrow. Dit ontstond na een sessie vlak vóórdat ik de Fieldtest kon doen. De avond voor de desbetreffende vistrip had ik alles klaargemaakt, de auto volgeladen en natuurlijk vroeg naar bed gegaan. Het wekkertje ging voor zonsopgang zodat ik op een mooie tijd bij het water zou komen. Aangekomen op locatie eerst even een rondje gelopen met mijn dieptemeter, alles bekeken en mogelijke stekken gezocht. Uiteindelijk een mooi plekje gevonden, maar toen kwam de reis naar deze stek, DE stek, die natuurlijk helemaal aan de andere kant van het water lag. Bepakt en bezakt onderweg, maar halverwege was ik er inmiddels helemaal klaar mee.

Hoe verder je moet lopen naar een stek, hoe beter deze vaak is..!

Na ongeveer 25 minuten, was ik aangekomen op de stek, helemaal bezweet en moe. Dit allemaal met de achterhoofdgedachte dat ik nu nog niet eens aan het nachtvissen ben, en er dus een stretcher, slaapzak en tent nog bij zou moeten komen. Uiteindelijk de hele dag ook nog eens niks gevangen en toen weer naar huis, weer dat hele eind terug lopen naar de auto met alle spullen… DIT NOOIT MEER 😉

Review time!

Toen ik de kans kreeg van KWO om een trolley te testen en hier een review van te maken dacht ik gelijk aan deze sessie, en leek me dit een geweldig idee. Toen de trolley binnenkwam moest ik eerst even bekijken hoe je zo iets nou in elkaar zet. Maar dit was achteraf super makkelijk, Fox heeft het simpel gehouden en daardoor in het een eitje om deze trolley snel gebruiksgereed te krijgen. Een paar buisjes in elkaar klikken, schroefjes aandraaien en klaar. Het afbreken gaat net zo snel, binnen 20 secondes heb je hem weer klaar voor het vervoer (zelf getimed 🙂 ).

Stevige schroeven voor het vastdraaien van de onderdelen.

Een paar dagen nadat de trolley binnen was ging ik uiteraard weer naar hetzelfde water, en ook dezelfde stek, tijdens een rondje om het water had ik geen vis gezien, dus ik had maar besloten om weer naar dezelfde stek te gaan. De trolley uit de auto, opbouwen, alle spullen er op en gaan met die banaan. Ik was binnen 10 minuten op de stek, wat me vorige keer bijna een half uur van mijn tijd in beslag nam. Nu was ik ook totaal niet moe, in vergelijking met de vorige keer.

De robuste handvaten van de trolley zorgen ervoor dat je voldoende oppervlakte hebt om beet te pakken.

Bij elke sessie ligt de trolley nu standaard in de auto, dit komt omdat hij zo makkelijk op te bergen is, dat het bijna geen ruimte in beslag neemt. Bij het water zelf bepaal ik vaak of ik hem ook nodig heb of niet, soms vind ik het onnodig om voor bijvoorbeeld 50 meter mijn trolley te pakken, maar voor de langere afstanden… I LOVE IT!

Bij elke sessie ligt de trolley nu standaard in de auto!

De extra’s

De accessoires van deze trolley vind ik ook echt ideaal, de tas in het midden is prima geschikt voor het bewaren van een waadpak, flessen drinken, zakken boilies, cameratassen, dit past er allemaal in aangezien het een diepe tas is. De twee wat kleinere tasjes kunnen ook gebruikt worden voor een mini jerrycan met bijvoorbeeld water, of ook om boiliezakken in te bewaren.

Deze foto is van de ‘nightmode’. Hierbij is de tas op het voorste uitgeschoven stuk frame gezet waardoor je meer ruimte creëert voor bijvoorbeeld een bedchair en een slaapzak.

Tijdens mijn sessie moest ik nogal een stuk lopen over hobbelig terrein, de ‘bag straps’ zijn hier zeer geschikt voor. Deze kun je bevestigen aan een aantal punten op je trolley. Hierdoor valt het materiaal er nooit af, aangezien deze spanbanden over je bagage heen zit waardoor het tegen de trolley wordt aangedrukt. Een top idee van Fox vind ik zelf. Mijn foudraal bleef perfect liggen en rolde niet van mijn trolley af.

De barrow straps komen nu perfect van pas om alles goed vast te zetten.

Bij de Fox Explorer Barrow krijg je al deze accessoires erbij geleverd en ben je direct klaar met je gehele trolley set up. Ook een pluspunt van de trolley (maar dit is mijn mening) is de camo kleur van de grote tas, zelf ben ik een enorm camo fan, en deze trolley past daar dus ook perfect bij, een echte win-win situatie voor mij.

Het profiel van de banden is diep, waardoor je in modderig/zanderig terrein geen grip verliest.

Nog een voordeel voor mij was dat je deze trolley eigenlijk in twee standen kunt zetten, een dagsessie stand, en een nachtsessie stand. Nu hoor ik jullie denken, wat is nou het verschil? Nou dat zit hem in het frame van deze trolley. Je kunt het voorste stukje van het frame van de trolley uitschuiven waardoor je hem eigenlijk verlengt. Op deze verlening kun je bijvoorbeeld een Fox Barrow Bag of een Low Level Carryall plaatsen.

De camo kleur doet het hem..

Deze tassen hebben een soort klittenband op de achterkant zitten waardoor je ze vast kunt drukken aan de opstaande rand van de trolley. Hierdoor druk je het gewicht van de trolley nog meer naar voren waardoor je als je er een stretcher en een tent bij op legt, geen last krijgt van je spierballen of je rug. Een handige extra van deze trolley.

Pluspunten

  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Multi inzetbaar, zowel lange als korte sessies
  • Stevig en duurzaam materiaal
  • Met veel bijgeleverde accessoires
  • Super snel in elkaar te zetten

Minpunten

  • Beschadigingen zijn snel te zien door de donkere kleur van het frame
  • Je kunt de achterste poten niet inklappen, waardoor je tijden het lopen nog wel eens ergens achter kunt blijven haken.

Eindconclusie

Een trolley kan dus zeker wel een grote waarde hebben voor mijn visserij. Als student heb ik ook geen geld voor een grote auto, maar deze trolley past perfect in mijn kleine auto, dus hij is werkelijk in elke auto wel te vervoeren. De vele extra’s onderscheiden deze trolley van de rest en dat, in samenwerking met de mooie camo kleur, maakt dit een trolley om jaren mee vooruit te kunnen. Mocht je dus nog geen trolley hebben, maar wel loopt te twijfelen, dan zou ik zeker weten naar de Explorer Barrow van Fox gaan kijken. Die heeft namelijk alles, alles, alles in één.

Als student geen dikke auto, maar deze trolley past perfect in mijn Opel Corsa.

Een rondje surfen langs diverse online shops leert dat deze barrow voor gemiddeld €199,95 verkocht wordt. Ik vind dit een keurige prijs als ik kijk naar de kwaliteit van dit product. Al met al raad ik dit product dan ook zeker aan!

Jesper Schothorst A.K.A. Nielson


Wil je meer weten over Fox Explorer Barrow of over de andere producten van Fox? Bezoek dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpage te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe