Jeffish onderwatercamera: LIVE meekijken op je stek

KWO Redactie
Jeffish-onderwatercamera-1

Wat 10 jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden is nu voor iedereen beschikbaar: live meekijken op je stek! De mannen van Jeffish leveren een complete camera unit waarmee je de gretige karpers kunt bekijken (en de beelden opnemen) ‘as it happens’. In onderstaande video legt Jeffrey Deubel, mede-eigenaar van Jeffish, exact uit hoe dit systeem werkt.

Productontwikkeling 2.0

Jeffrey Deubel en Jeffrey Brugman zijn al een aantal jaar met dit project aan de slag. Het einddoel van het project was, het mogelijk maken om langere tijd aaneengesloten onderwater te filmen / opnemen en tevens draadloos op afstand mee te kunnen kijken. Telkens hebben ze verbeteringen in hun product doorgevoerd en nu zijn Jeff & Jeff op het punt dat ze de Jeffish Onderwatercamera kunnen presenteren aan het grote publiek.

De onderwater unit die op de stek komt te staan.

De onderwater unit die op de stek komt te staan.

De zendmodule incl. 10 meter bekabeling.

De zendmodule incl. 10 meter bekabeling.

De ontvanger (kant unit) met LCD scherm.

De ontvanger (kant unit) met LCD scherm.

Doordat de AEE camera door een externe accu wordt gevoed, kan de camera maar liefst 25 tot 30 uur LIVE zenden! Zet jij zaterdagmiddag de camera op je stek… dan kun je tot Studio Sport op de zondagavond alles volgen! Daarnaast kun je de beelden ook opnemen. Met een SD-kaart van 64 GB (die je in de AEE steekt) kun je zo’n 10 tot 12 uur beeldmateriaal verzamelen. De AEE ‘hakt’ deze beelden zelf in stukken van ongeveer 30 minuten (handig met editten en het selecteren van bruikbare beelden).

Onderwater unit

De basis unit wordt geleverd met een zender, een kant unit en een onderwater unit. Deze bestaat uit de volgende items:

 Een AEE S50+ (onderwater) camera.
• 5 mm dikke, drukwaterdichte, aluminium behuizing (met lip op bovenzijde voor plaatsing).
• In de basis zit een 12 volt 14Ah loodaccu; waarmee je minimaal 25 á 30 uur aaneengesloten kunt filmen en opnemen.
• De Jeffish cam is voorzien van speciaal gemaakte drukwaterdichte koppelingen.
• Een op kleur gespoten behuizing (de exacte tint kan vrij worden bepaald, afgestemd naar het bodemprofiel op jouw stekken).
• Een 12v oplader welke compatibel is met zowel de onderwater- als de kant unit.

Hier een onbehandeld camera systeem. De kleur is vrij te kiezen, maar de meeste klanten kiezen voor een mat groen/grijze camo tint.

Hier een onbehandeld camera systeem. De kleur is vrij te kiezen, maar de meeste klanten kiezen voor een mat groen/grijze camo tint.

De kant unit

Naast een unit die op de bodem wordt er ook een kant unit meegeleverd. Deze zet je in je bivvy of waar je maar wilt en dankzij het LCD scherm kijk je live mee wat de vissen allemaal uitspoken op je stek! De kant unit bevat:

• Een waterdichte en stootvaste koffer, gemaakt van hard kunststof.
7 inch LCD monitor die een helder beeld geeft.
• Twee stuks 12v 7Ah accu’s (die per stuk voor zo’n 8 uur kijkplezier zorgen).
• Een ontvanger inclusief antenne.

De onderwatercamera en de zendmodule.

De kantunit in actie!

Onmisbaar: de zendmodule

Zonder de zendmodule zouden de onderwater- en kant unit niet werken. De draadloze zendmodule die bij de Jeffish Cam wordt geleverd kan het video signaal tot zo’n 200 meter naar de kant unit zenden. Je kunt de camera dan ook met een gerust hart een flink stuk van je bivvy af zetten. De verbinding is bijna 1-op-1: de vertraging is namelijk minder dan een seconde!

Maak jij in 2016 zelf zulke onderwaterbeelden? Het kan met de Jeffish Onderwatercamera.

Maak jij in 2016 zelf zulke onderwaterbeelden? Het kan met de Jeffish Onderwatercamera.

Leuk en aardig, maar wat moet dit kosten?

Nu zijn jullie waarschijnlijk zeer benieuwd naar de prijs voor dit stukje vakmanschap. De prijs voor een compleet (standaard) systeem zit op € 1.499,-. Je krijgt hiervoor de kant- en onderwater unit inclusief zender, 10 meter kabel en een oplader.

Het is ook mogelijk om je Jeffish cam uit te breiden met een antennesysteem voor op het open water, mochten je stekken zich allemaal ver uit de oever bevinden. De prijs hiervan wordt afgestemd met de mannen van Jeffish en is geheel afhankelijk van de benodigdheden per specifieke situatie.

Voor een totaalprijs van € 1.499,- kun je aan de slag!

Voor een totaalprijs van € 1.499,- kun je aan de slag!

Ook handig: een handzame bootmodule is extra verkrijgbaar voor een bedrag van € 239,-. Deze module kun je gebruiken bij het plaatsen van de camera of bij het neerleggen van je rig. Hierdoor hoef je niet de hele koffer mee te nemen of niet in contact te staan met iemand op de kant. De bootmodule wordt geleverd in een waterdichte hoes.

Tegen meerprijs mogelijk: een bootmodule!

Tegen meerprijs mogelijk: een bootmodule!

Uiteraard zijn er vele opties beschikbaar voor het systeem zoals een groter scherm, grotere accu capaciteit voor de kant unit, een speciale aan / uit knop, langere kabels en een andere camera binnen de AEE range.

Heb jijzelf al een AEE camera? Dan kun je deze gewoon gebruiken voor de Jeffish cam omdat er dan een extra behuizing kan worden besteld en je de camera in z’n originele behuizing nog voor allerlei andere toepassingen kunt inzetten. Dat scheelt weer in de kosten.

Heb jij al een AEE die je voor je Jeffish Cam wilt gebruiken? Geen probleem, dan wordt er een extra behuizing besteld!

Heb jij al een AEE die je voor je Jeffish Cam wilt gebruiken? Geen probleem, dan wordt er een extra behuizing besteld!

De eerste cams zijn al verkocht

Naast Mark en Michiel zijn er al meer tevreden gebruikers van het Jeffish Onderwatersysteem. Ivo Nijboer heeft inmiddels ook een cam aangeschaft en is druk aan het filmen geslagen. Wellicht kennen jullie onderstaande video waarin hij samen met z’n vismat Bart een aantal enorme graskarpers op hun stek hadden! Beelden waarvan we 10 jaar geleden alleen maar konden dromen…

Voor meer informatie check je www.karperwereldshop.nl, www.jeffish.nl en de Jeffish Facebookpage!

Bezoek Jeffish op Carp Zwolle

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat Carp Zwolle er weer aan komt. Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 januari zijn de Ijsselhallen ‘the place to be’ en uiteraard kan Jeffish niet ontbreken. In Zwolle zullen zij hun onderwater camera systeem presenteren op de stand van de mannen van Dutch Bait Company! Kom de cams dan ook eens ‘live’ bekijken en stel al je vragen aan de Jeffrey & Jeffrey.

Kom het Jeffish onderwater systeem bekijken op

Kom het Jeffish onderwater systeem bekijken op de stand van Dutch Bait Company.Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe