Knoop de perfecte D-rig met de Mustad BBS haken + winactie

KWO Redactie
mustad-carp-hooks-header

Het is misschien een vreemd gezicht, maar de Mustad BBS D-rig haken zijn inmiddels alweer een tijdje op de markt. Toen deze haken werden geïntroduceerd werd er met verbaasde blikken gekeken naar deze hakenrange, want een kant-en-klare D-Rig haak zagen we nog niet eerder. Ben je benieuwd naar deze haken? Lees dan hieronder verder…


Mustad BBS D-Rig haken

Mustad vertelt: Inmiddels zijn de Mustad BBS D-rig haken al weer een poos in het schap van de winkeliers te vinden. Een hakenrange die bij de pro-staffers van Mustad favoriet is! Tijdens de testfase zijn er ontelbaar veel karpers perfect gehaakt met D-Rigs voorzien van deze haken. Het unieke ontwerp zorgt voor veilige en solide D-Rigs die met deze haken bovendien eenvoudig te zijn.

Kant-en-klare haken voor een D-Rig montage…

De pro-staffers kunnen inmiddels niet meer zonder!

En eenvoudig is het zeker, want je dient enkel de haak te bevestigen met een ‘knotless-knot’ en eventueel af te werken met een line aligner of een stukje krimpkous. Geen gedoe met hairs, ringetjes of ander gepriegel dus!

De haak bevestigen met een simpele ‘knotless-knot’ is voldoende.

Doordat de D-Rig bestaat uit een gelaste loop, is de aaspresentatie altijd perfect. De haken zijn voorzien van een ‘Titan X’ finish en daarnaast hebben ze een mooie dunne punt en samen met de finish maakt dit de haak enorm scherp. De haken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen in de maten 4, 6 en 8, maar het ‘Chodda’ en het ‘Wide Gape’ model springen er wel bovenuit. Laten we ze even doornemen:

Doordat de D-Rig bestaat uit een gelaste loop, is de aaspresentatie altijd perfect.

Alle haken zijn verkrijgbaar in de maten 4, 6 en 8.

De Chodda is, zoals de naam al doet vermoeden, perfect geschikt om te vissen met Chod-rigs. De haak heeft een vlijmscherpe, kromme punt en het oog staat licht naar buiten gebogen. Je kunt hem dus prima vissen met stijve onderlijnmaterialen, zoals fluorcarbon.

Voor het vissen met chod-rigs kun je het beste naar het ‘Chodda’ model grijpen.

Het Wide Gape model is een perfecte ‘allrounder’, zou je kunnen zeggen. Of je nou vist met pop-up presentaties of dat je gewoon met boilies vist; een Wide Gape functioneert altijd. Daarnaast is de haak erg sterk en zeker in de zomer is het vanwege de zachte bekken van de karper de favoriet van velen. Ook dit model heeft een scherpe punt en wordt geleverd in een doosje met 5 stuks.

De Wide Gape haken zijn een perfecte keuze voor de visser die in wisselende omstandigheden vist.

Ook het aas bevestigen is een fluitje van een cent, want het enigste wat je nodig hebt is een ‘baitband’. Haal de baitband door de rigring en trek deze vervolgens door je aas. Even fixeren met een stoppertje en klaar is Kees! Overigens wordt dit nog eens stap-voor-stap uitgelegd in het bijgeleverde instructieboekje.

Het aas bevestig je via een baitband op de rigring.

Alles wordt bovendien uitgelegd in het instructieboekje.


Winactie

Als KWO lezer krijg je nu de kans om deze haken te proberen en zo zelf een oordeel te vellen! Like de Facebookpagina van Leonard Sports en je maakt kans! Mocht je winnen, dan dien je achteraf een eerlijke review te schrijven. De 4 ‘testers’ belonen we bovendien een mooi pakket Mustad haken!

Klik op de afbeelding om naar de winactie te gaan.

Wil jij de Mustad BBS D-Rig haken eens flink aan de tand voelen? Like dan de Facebookpagina!

Veel succes!

Leonard SportsEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe