KWO Boulevard van Week 12

KWO Redactie
maurice-samar-boulevard-header

Whoop, whoop! De lente is begonnen, net als de Formule 1. Twee dingen waar veel vissers de hele winter naar uitkeken. Kriebelt het bij jullie ook zo? De nodige vissers trokken er afgelopen week al op uit, wat te zien is aan de vele vangsten in deze editie van de KWO Boulevard! Dit keer lees je o.a. over de KWO In Action Day, het laatste deel van de Benelux Masterclass, een mega bak voor Joris Wauters, heel veel toffe video’s en nog veel meer!


KWO In Action Day 2018: Schrijf je nu in!

Pak je agenda erbij en omcirkel zaterdag 14 april 2018! Voor het eerst organiseert KWO in samenwerking met JRC een echte ‘KWO in Action Day’. Deze dag staat volledig in het teken van leuke en leerzame activiteiten samen met KWO, het JRC team en meerdere bekende vissers!

Zien we jou terug op de eerste KWO in Action Day?

Probeer de nieuwste JRC producten live aan de waterkant, vraag tips en trics aan bekende vissers en zorg ervoor dat je met een flinke berg informatie naar huis gaat waar je het komende seizoen van kunt profiteren. Wil je meer weten over wat er zoal te beleven valt op de GRATIS KWO in Action Day? Klik dan HIER voor verdere uitleg! Ben je al zeker dat je wil komen? Schrijf je dan snel in via de onderstaande button, want de inschrijvingen gaan hard en VOL = VOL!

Klik hier om jezelf in te schrijven

Ook onze eigen MH Holidays viste al eens op het water. Hopelijk lukt het hem om samen met MP en LZ een aantal mooie vissen op de kant te krijgen.


Sportvis icoon Ed Stoop stopt ermee!

Na maar liefst 23 jaar VIS TV te hebben gepresenteerd, gaat Ed Stoop in april met pensioen. Op zaterdag 24 maart neemt dit Hollandse hengelsporticoon op de hengelsportbeurs Visma in Rotterdam Ahoy officieel afscheid van sportvissend Nederland.

Ed Stoop draait al bijna 35 jaar mee in de sportvisserij. Hier zien we hem in 1996, bij de opnames van het eerste seizoen Vis TV!

Tijdens de Visma van dit weekend kun je Ed persoonlijk een hand schudden, een handtekening krijgen of met hem op de foto. Daarnaast heeft Sportvisserij Nederland ook de hashtag #edbedankt in het leven geroepen. Doe mee door op Facebook, Instagram of Twitter jouw eigen boodschap of woord van dank aan Ed te posten. Voeg #edbedankt aan je bericht toe en verschijn zo automatisch op het grote livestream-scherm van de Visma!

Onze favoriete presentator op de brakke zondagmorgen!

Ook namens KWO en alle karpervissers in de Benelux willen we Ed bedanken voor zijn inzet in de sportvisserij! #edbedankt 😉


Tot en met vanavond 23.59 uur: 10% korting bij Angling Direct!

Afgelopen week konden jullie in deze advertorial al kennismaken met de Engelse firma Angling Direct. De grootste hengelsportzaak van de UK begint langzaam haar intrede te maken op het ‘vaste land’ en dit weekend is het extra interessant om je order te plaatsen. Tot 23.59 uur vanavond krijg je namelijk 10% korting op je hele bestelling! Surf dus snel naar de website, gebruikt de code CATCH10 en scoor de spullen die nog ontbreken in je uitrusting.

Vul je uitrusting vandaag nog extra voordelig aan met de items van Angling Direct!


Korda Benelux Masterclass – Een sessie op Roadlake

Na de geslaagde Groot Water en Pop-up hoofdstukken van de eerste Korda Benelux Masterclass is het nu tijd voor het derde en tevens laatste hoofdstuk van de film. Tijdens een sessie in het vroege voorjaar laten Arjan Braad en Kevin Diederen stap voor stap zien hoe zij de visserij op het zwaar beviste Roadlake aanpakken.

Op het zwaar beviste Roadlake moesten Kevin en Arjan een aantal karpers voor de camera gaan toveren.

In een informatieve video van bijna 30 minuten geven zij alle tips en tricks die nodig zijn om succesvol te zijn en zelf ook prachtige vissen op de kant te krijgen op een betaalwater. Uiteraard worden er naast alle informatie  en tips ook enkele fraaie filmbeelden en karpers gedeeld, dus check de video snel. Veel kijkplezier!

In een informatieve video geven zij alle tips en tricks om succesvol te zijn op betaalwater.

Kevin en Arjan vingen beide enkele mooie exemplaren!

Naast informatief is de video dus ook leuk om te kijken.


Win 50 kilo Pro Line boilies!

De Nederlandse aasfirma Pro Line gaat op 4 april maar liefst 50 kilo aas verloten! Wil jij ook kans maken op deze geweldige prijs? Abonneer jezelf dan snel op het PL YouTube kanaal om niets te missen van wat er aankomend jaar gaat komen! 😉 Veel succes! #PROLINE #FISHINGWITHBALLS

Klik hier om jezelf te abonneren op Pro Line


Mega bak voor Joris Wauters

Joris Wauters wist afgelopen week een gigantische spiegel te landen op Happy Lake. Naast een nieuw onderlijnmateriaal gebruikte Joris de tungstenlijn, Ghost Dragonfly hoofdlijn, super strong aligner hook en een line aligner van PB Products. Alle materialen werden tot het uiterste getest bij deze 31,8 kilo zware spiegel, maar ze hebben hun kracht bewezen. Wat een BAK!

Wat een bizarre spiegel, met recht een ‘fish of a lifetime’!

De andere kant van de vis is minstens zo indrukwekkend. Goed gevist Joris!


Een bevroren nacht met Maurice Samar

Maurice wist vorige week vrijdagnacht zijn eerste twee vissen van het jaar te vangen op een klein stroompje in het oosten van het land. En dat terwijl het echt flink aan het vriezen was!

De kop is er af voor Maurice!

Beide vissen ‘sneuvelden’ op in Squid Goo gesoakte pop-ups die hij met een PVA stickje aanbood. Rigwise koos hij voor een ouderwetse ‘echte’ combirig van IQ, soepel braid en een Kurv Shank maatje 6.

De combi-rig deed zijn werk en leverde het gewenste resultaat!

Jullie zagen dit plaatje al in de header…

…wat een fantastische volschub!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 4 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wil jij maximaal genieten van de video’s en films op KWO? Check dan snel de 5 manieren in dit artikel op alle content te streamen naar je TV!

“Ik vertrek”, dat is de titel van de nieuwe blog op KWO van Joachim Stelma. Volg hoe zijn droom werkelijkheid wordt en hij vertrekt naar een prachtige, Franse omgeving.

De altijd goed gehumeurde Koen Koops en Pieter van de Werfhorst trokken samen naar Frankrijk om daar ouderwets te ‘pieperen’. Volg hun avontuur in deze video update!

Martin Post & de andere mannen van Originals geven tips over hoe jij het karperaas kiest dat het beste bij jouw visserij past.


Must see: een sessie op Etang Gaulois met Bas, Willem en Kenyon

Een ‘lazy sunday’ als die van vandaag is een perfecte moment voor een strakke video en met deze nieuwe movie van Willem Kwinten hebben we een topper voor jullie klaar staan! Een kleine twee weken geleden stuurde hij samen zijn vriendin Kenyon en Bas van Klaveren van The Carp Specialist zijn auto in de richting van Etang Gaulois.

Het ijskoude Etang Gaulois werd het strijddecor van deze sessie.

Dit Franse water, van ruim 28 hecatre groot, bevat een opmerkelijk bestand aan karper. Met momenteel 5 bekende karpers boven de 30kg, zo’n 150 karpers boven de 20kg en rond de 1000 karpers in totaal is het een perfecte combinatie tussen een goede kans op een echte bak én actie!

Over actie viel tijdens de sessie niet te klagen…

Er werden immers flink wat karpers buitgemaakt!

Over beide viel tijdens de sessie niet te klagen, want er kwamen heel wat vissen op de kant. Als kers op de taart wisten de boys (& girl) ook nog eens 3 vissen te vangen van boven de 20 kilo! Ben je benieuwd naar de aanpak? Check dan zeker even de video, want ook die is dankzij het vakwerk van Kwinten weer om van te smullen…

Er kwamen heel wat vissen op de kant!


De Boy interviewt Oli over Alan

Alan Blair en Oli Davies kennen elkaar natuurlijk van haver tot gort. De Boy Blankt Niet sprak de mannen op Carp Zwolle en stelde hen dezelfde vragen. Zouden ze dezelfde antwoorden geven? Kennen ze elkaar écht goed? Je ziet het in deze video. Meer van De Boy check je op zijn YouTube kanaal.


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar in het vizier komt trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Wow! Is dit de mooiste vis van deze KWO Boulevard? Deze bizarre spiegel van Tobias van Ikelen behoort zeker tot die klasse! 😉

Ook de fanatieke Stefan Rietveld trok naar de waterkant en dat werd beloond met deze mooie spiegelkarper.

Wilco Kuiper wist afgelopen week zijn eerste dertiger van het jaar te strikken. Goed werk!

Ook Kjell Wuyts was succesvol en wist deze fraaie spiegel te vangen!

Fox consultant Chris de Clercq wist deze fantastische spiegel te vangen!


Zigvissen in de winter met Kevin Diederen

Kevin Diederen trok er samen met zijn Italiaanse collega Oscar Brugger op uit op een lokaal runwatertje. Op de bodem was geen enkel teken van leven te vinden, maar na het overschakelen op een zig hoefde de mannen niet lang te wachten op actie!

Na de overschakeling op zigs volgde al snel de eerste aanbeet!

De zigs bestonden uit een eenvoudig 12mm pop-upje.

De zigs werden gevist op één tot twee meter boven de bodem met als haakaas 12mm Mainline pop-ups, gesoakt in de Squid Goo. Deze montage leverde zelfs een dubbelrun op en ook Oscar had het geluk om zijn eerste Nederlandse vis te vangen. Ondanks dat we alleen kleine exemplaren wisten te vangen hebben we een hele toffe dag gehad!

Kevin wist beide vissen uit een dubbelrun te verzilveren…

…en Oscar wist zijn eerste Nederlandse karper te landen!


Wintermissie geslaagd: Eddy Sterckx vangt winterse 50+er

“Thuis vang je niets” is het motto van Eddy Sterckx en de afgelopen weken is hij er meermaals op uit getrokken met als doel: het vangen van een BAK in ijskoude condities. Deze dikke vijftiger deed hem slagen in die missie! Gevangen op zijn eigen boilie: The Secret Key. Meer over Eddy en zijn aas check je op: http://www.diepvriesboilies.be/


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een drietal toffe video’s bekijken:

Alweer het vijfde deel van Cassiën Diaries staat online. Dit keer vist Mark samen met Remy van Os op het Junglewater en zoals verwacht: niet zonder succes!

In een nieuw drieluik op de Community vertelt niemand minder dan Kevin Diederen over een belangrijk leerproces in zijn visserij, namelijk: het achteraf evalueren van beslissingen en keuzes. In het eerste deel volgen we hem tijdens enkele jaren kanaalvissen in Frankrijk. Super leerzaam!

Bakkenvanger Mandy Zupansic is keer op keer succesvol in het vangen van grote vissen. In dit artikel geeft ze een aantal inzichten en anekdotes uit haar visserij!


Wintervissen met Gerjan Berendijk

Afgelopen week verscheen er een mail in onze mailbox met een hele gave inhoud: een video over de wintervisserij van Gerjan Berendijk. Waar veel karpervissers hun hengels in de kast opbergen tijdens de wintermaanden vist Gerjan stug door en niet zonder succes! In de onderstaande video zien jullie hoe Gerjan een flinke reeks karpers op de kant krijgt tijdens de koudere periode van het jaar. Goed bezig!


Topfoto van de week: Ricardo Koster

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit keer hebben we gekozen voor een foto van Ricardo Koster. De lente mag dan inmiddels wel begonnen zijn, maar de nachten zijn nog #ijskoud! Toch trok deze vis- en camerabaas eropuit en dat werd deze keer (helaas) niet beloond met een karper, maar wel met deze gave plaat…

Een ijskoude nacht in een warme sfeer… Goed werk Ricardo!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe