KWO Boulevard van Week 13

KWO Redactie
brent-nauta-header

Het is dit weekend Pasen én 1 april… Pas dus op voor streken van je vrienden of familie als je aan de Paasbrunch zit (of over Facebook surft) 😉 Mocht je jezelf vervelend dit weekend, check dan zeker deze AFGELADEN editie van KWO Boulevard. Deze week met o.a. voorjaarskarpers versieren met de broodkorst, zeearend op karperjacht, gewapende visser, een BERG aan toffe vangsten en daarnaast ook de nodige gave video’s. Kortom: ga er lekker voor zitten en geniet!

Veel vissers trokken er afgelopen week op uit, onder hen ook Demian Smit die deze schitterende sfeerplaat schoot.


Visblad TV: karpers vangen op de broodkorst

Wie dacht dat oppervlaktevisserij alleen geschikt is voor de zomer zit er naast! Juist in het voorjaar (april, mei, juni) als de waterplanten nog niet in grote getale aanwezig zijn kan het lonen om aan de oppervlakte te vissen. In de onderstaande video gaat Visblad TV presentator Robert de Wilt op pad met Daniël Weyers met de oldskool drijvende broodkorst! Uiteraard wordt ook de aanpak duidelijk uitgelegd 😉


‘Het Kruisverhoor’ op de KWO Community

Iedere week droppen we minimaal 1 video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is ‘Het Kruisverhoor’:

Heb je de lezing van Pilaar en Hofman op Carp Zwolle gemist? Geen paniek, je kunt ‘m hier terugkijken. Middels een serie vragen probeert Michiel de visstrategieën van Mark te achterhalen!


Sunday Giveaway: PDF met 25 openbare wateren!

In deze editie van KWO Boulevard geven we ook een presentje weg. Op deze link kun je namelijk een PDF downloaden waarin Mark en Michiel 25 openbare wateren met jullie delen. Ideaal zo vlak voor het visseizoen. Doe er dus je voordeel mee! Veel succes in Frankrijk in 2018  🙂

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden.


Verdrietig bericht – Kaartje sturen zou enorm gewaardeerd worden!

Afgelopen week kwam er een enorm droevig bericht binnen op de KWO redactie. Ronald, een vriend van ons, kreeg te horen dat zijn vismaat Peter een vernietigende bericht had gehad. Peter is namelijk ziek, helaas zelfs ongeneeslijk ziek en de verwachtingen zijn zeer negatief. Verder hoeven we hier niet in detail te treden om jullie te doen beseffen dat dit een uiterst verdrietige situatie is. Onze Ronald gaf aan dat hij zoveel mogelijk opbeurende kaartjes wil verzamelen voor Peter om hem zo een hart onder de riem te steken.

Het zou dan ook zéér gewaardeerd worden als ook jij een kaartje met een positieve of meelevende boodschap kan sturen. Bedankt alvast!

UPDATE 2 APRIL: Helaas is alles heel snel gegaan en is Peter afgelopen nacht overleden. Mocht je nog een kaartje willen sturen, richt deze dan aan de nabestaanden:

Ronald Gijzel
Golda Meirstraat 63
4463 DD GOES


Bizar: Zeearend vangt karper op de Oostvaardersplassen

Afgelopen week zagen we de onderstaande video voorbij komen, waarin te zien is hoe een zeearend een karper(tje) omtovert tot luchsnack. Zoiets zie je niet iedere dag. Bekijk de bijzondere beelden hieronder!


Paaseieren zoeken bij Raven Hengelsport

Heb je tweede paasdag (maandag 2 april) niets te doen? Kom dan zeker even langs bij één van de filialen van Raven Hengelsport! De mannen van Raven zijn namelijk druk bezig geweest om een aantal heuse verassingen te verstoppen in de winkel, namelijk: paaseitjes! Vind je één van de drie gouden eieren? Dan ontvang je een cadeaubon van maar liefst €50,-! Eén van de tien zilveren eitjes geeft je het recht op een exemplaar van €10,-. Alle andere eitjes die zijn verstopt kun je gewoon lekker opeten! 😉

Vind jij één van de drie gouden eieren? Dan ontvang je een cadeaubon van vijf tientjes!

Daarnaast profiteer je van 20% korting op bijna het gehele assortiment, ook online. Maak dus nog snel je uitrusting compleet voor dit seizoen! Klik op de onderstaande button om de webshop te bezoeken of kom langs in Almelo, Lelystad, Steenwijk, Tilburg of Gouda.

Klik hier om de webshop te bezoeken

Tijdens tweede paasdag profiteer je zowel online als in de diverse filialen van 20% korting!


Frans avontuur met Kelvin ten Klooster en Brent Nauta

Twee dagen geleden schreef Kelvin het volgende op Facebook: Inmiddels zijn we half Frankrijk afgereisd, maar we zitten. Na aangekomen te zijn in de Alpen werd al na een halfuur onze autoruit ingeslagen tijdens het voeren. Helaas is hierbij ook mijn tas met portemonnee etc. gestolen, flink balen!

Al na een halfuur werd onze autoruit ingeslagen!

Helaas kwam de politie te laat om de dief op te sporen…

We hebben de ruit direct laten maken en zijn doorgereden naar het volgende water. Hier hebben we eerst wat gevoerd, zodat de volgende dag de hengels te water konden. De eerste dag vingen we meteen twee vissen waaronder een exemplaar van maar liefst 19 kilo! Ook hier kwamen we er al snel achter dat we niet geliefd zijn door de controleur en daarom moesten we vertrekken. Met veel tegenzin hebben wij de prachtige regio verlaten.

Een prachtig water dat vissen oplevert wil je als karpervisser natuurlijk nooit verlaten!

First blood! Op het nieuwe water volgt al snel een mooie spiegel.

Op dit moment zitten we in Noord-Frankrijk op een groot water. Inmiddels hebben zich hier ook de eerste vissen gemeld. Tot dusver een sessie met een verhaal! Op naar de laatste uurtjes 🙂

Deze fraai gebouwde spiegel liet de sessie van Brent ook slagen!

Kelvin en Brent zijn niet zomaar uit het veld geslagen en ondanks de tegenslag gaan de mannen vol goede moed door met vissen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Heb je een paar minuten over voor een toffe video? Check dan zeker even de terugblik van Luuk Zomerhuis op zijn geslaagde winter! Actie, tips & tricks gegarandeerd!

Heb je moeite bij het kiezen van een nieuwe boilie om dit jaar mee aan de slag te gaan? De mannen van het aasmerk Originals behandelen in dit artikel alle zaken waar je op moet letten!

De Engelse broeders Carl en Alex werden door Niels Haaring ondervraagd over hun visserij. Check het eerste deel van deze Q&A nu!


Het toppunt van een onveilige visomgeving

In talloze video’s (waaronder die van onze eigen Pilaar & Hofman) is te zien dat lang niet iedereen goede bedoelingen heeft. Bedreigingen, diefstal en geweld zijn helaas dingen waar we als vissers zo nu en dan mee te maken krijgen. De onderstaande video die afgelopen week op Dumpert verscheen toont een visser die hoogstwaarschijnlijk he-le-maal klaar was met de mensen die hem lastig vielen. Hij bereidde zich daarom goed voor, check het hieronder!Blanken = het geld van je aas terugkrijgen

Blankende vissers opgelet! De hengelsport webwinkel Tackleshop.nl komt met een wereldprimeur: Vangstgarantie! Vanaf vandaag kun je bij de aankoop van aas of kunstaas (voor de roofvissers onder ons) namelijk voor slechts € 2,50 per jaar lid worden van dit nieuwe programma waarbij je het geld van je visaas terug krijgt als je visloos huiswaarts keert.

Verzeker je dus en vanaf nu is blanken nooit meer (financieel) vervelend! Regel je verzekering HIER!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar in het vizier komt trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Filip Hermans ging met deze brute Belgische kanaalschub aan de haal!

Robin Bulters wist eveneens een Belgische schub te vangen, lekker bezig Baas!

De gewonnen KWO cap bleek geluk te brengen voor Kevin van Vondelen!

Ricardo Koster en zijn vismaat wisten ‘slechts’ één vis te vangen, maar deze werd wel fraai vastgelegd!

Davy Fonteyn wist samen met zijn vismaat twee pareltjes van spiegels te vangen!

Er is niets mooier dan je kinderen mee te laten genieten van je hobby, zo weet ook Herman Eilering!

Een pennetje, weerhaakloos haakje en een dikke holding waren genoeg voor Dennis Peters om deze schub te landen!

Ook Sjoerd de Waal is van de nul af, goed bezig!

Wim van Waardhuizen begint zijn jaar goed met deze puntgave rijen!

Jeroen van Broekhoven kon zijn geluk niet op toen hij de vissen wist te lokaliseren…

…én te vangen! 😉


Docu over Lac de Saint Cassien

Geen karpers boven een onthaakmat, geen runs, maar wél: schitterende sfeerbeelden, onderwatershots (karpers vanaf 4 mintuen) en uitleg over de historie van Cassiën. Van de ontstaan van het water tot de barrage: alles komt aan bod. Een aanrader voor iedereen dit er gevist heeft, of wil gaan vissen. Enjoy!


Nieuw: de Krill Caramel van Originals!

Afgelopen week lanceerde Originals de nieuwe Krill Caramel rangeMartin Post vertelt: Waar de nadruk bij onze andere boilies voornamelijk lag op de hoge instant vangkracht, hebben we bij de Krill Karamel range vooral gekeken naar de effecten op de lange termijn. In alle bescheidenheid durf ik wel te stellen dat we daar heel goed in zijn geslaagd. Met dit aas kun je op ieder water, tijdens ieder jaargetijde aan de slag!

In de Krill Karamel range vind je onder andere boilies…

…en zeer aantrekkelijke pop-ups!

De Krill Caramel boilie heeft een licht zoete smaak waarbij je ook de zoute, vismeelachtige ingrediënten proeft. Omdat er zoveel verschillende ingrediënten in één boilie zitten zullen enorm veel vissen zich aangetrokken voelen tot dit aas. Wat mij betreft mag het snel warmer worden, want dan gaat de Krill Caramel haar échte vangkracht bewijzen!

De Krill Karamel heeft zich ook in de koude omstandigheden al bewezen!

Klik HIER om de nieuwe boilie te bestellen.


Nog meer leerzame & vermakelijke KWO Community updates

Naast de video die jullie hierboven al voorbij zagen komen konden KWO Members ook onderstaande toffe Community updates terugvinden in de KWO App en op de site. Check de reclamevrije artikelen waarin we proberen kennis over te brengen én jullie vol te pompen met passie voor het karpervissen. Ben je nog geen KWO Member? Twijfel dan niet langer en regel het HIERRR vanaf €4,95 per maand.

In dit artikel + video vertelt Boudewijn Margadant hoe hij op de obstakelrijke rivier De Lot gebruik maakt van het Boversysteem! Dé methode om minder karper te verspelen!

TIPS voor de maanden maart en april krijg je van Tijmen van der Sande. Met een nuttige video over het vermengen van waterlagen deelt hij interessante kennis!

Oja, check overigens helemaal ONDERAAN deze KWO Boulevard een GRATIS movie. Dit om je een idee te geven welk type content je kunt verwachten als je KWO Member bent!


WIN een GRATIS karpervakantie naar Roadlake!

Lijkt het je leuk om net als Arjan Braad & Kevin Diederen in de Benelux Masterclass van Korda samen met je vismaat een GRATIS weekje naar keuze op het Gigantica Carp – Road Lake te vissen en ook nog eens een setje Korda Black Singlez te winnen? In samenwerking met Korda verloot The Carp Specialist een unieke prijs! Naast de gratis week vissen op Road Lake, ter waarde van €1310,-, ontvang je namelijk ook nog eens een set Black Singelz van maar liefst €320,-!

In samenwerking met Korda verloot The Carp Specialist een unieke prijs!

Wie weet vang jij net als Kevin & Arjan wel…

…één van de vele prachtvissen van Road Lake.

Meedoen is uiterst eenvoudig: klik op de button hieronder en vul je gegevens in. Op woensdag 4 april 2018 maakt The Carp Specialist de winnaar van deze geweldige prijs bekend. Veel succes!

Schrijf je hier in en maak kans!

Oh ja, heb je de video nog niet gezien of wil je vast bekijken wat je kan verwachten van Road Lake? Bekijk het derde deel van de Benelux Masterclass dan hieronder:


TBT met Raf van Opstal: Franse monsterkarper

Iemand die regelmatig toffe shit op zijn Facebookpage knalt is onze Belgische makker Raf van Opstal. Afgelopen donderdag knalde hij er een tof TBT’tje tegenaan. Hij schreef: “25 jaar geleden ving ik het bericht op dat er 27kg karper was gevangen op een Zuid-Frans watertje. Voor toendertijd was dit een kolossaal monster. Een tripje tussen kerst en nieuw moest dan mijn beoogde kans worden voor deze vis. Aangekomen aan het water, even snel een bezoekje brengen aan de lokale fotograaf in het dorp, om te vragen of ik hem kon oppikken om foto’s te nemen wanneer nodig. Een ganse week liggen aanmodderen op zoek naar hun favoriet winter schuilplaatsje. Intussentijd al wel enige dertigers en veertigers rijker, maar nog steeds niet” the one I am after”. De voorlaatste dag verkas ik naar de door mij laatste onbeviste stek… Het ondiepe zwem/strand gedeelte van de put. Tijdens de nacht vielen alle ontbrekende vissen meteen al in mijn net om ’s morgens nog als een kers op de taart een vlaai van een monster voor mijn net zien boven te komen.”

Wat een vangst! Zeker voor die tijd een absoluut monster!

“De bak waar ik voor kwam. Goed voor 27,4kg…meteen de auto in richting het dorp. Ik stop voor de fotografiewinkel en geroutineerd komt de man meteen buiten gelopen met zijn camera rond de nek en neemt plaats naast mij in de auto om de vangst van afgelopen nacht op de gevoelige plaat te zetten….Happy days.”


Geert Ooms nieuwste teammember van Fox Benelux

De naam Geert Ooms is geen onbekende naam binnen de karpervisserij en sinds kort maakt hij ook deel uit van team Fox Benelux! In de onderstaande video stelt Geert zich voor en krijgen we een kijkje in zijn uitdagende visserij. Check de toffe video hieronder!


Topfoto van de week: bijzondere eend

Robin Bulters drukt zijn stempel op deze editie van de Boulevard: zowel de eerste als de laatste foto zijn gemaakt door hem! Als foto van de week kozen we namelijk voor een bijzondere eend die hij op de foto wist te zetten. Hoewel Robin in eerste instantie geen idee had wat hij precies op de foto had gezet, kwamen er diverse reacties nadat hij de foto op Facebook had gepost. Het blijkt hier te gaan om een mannelijke Mandarijneend. Wat een plaatje!

Het lijkt wel of de eend bewust even poseert voor de foto! #model


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. In ruim 20 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de eerste karpers van het vorige visjaar. Wil je meer zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe