KWO Boulevard van Week 14

KWO Redactie
boulevard-header-twincarp-schub

Eindelijk: het voorjaar lijkt te zijn gearriveerd! Afgelopen weekend schoot de temperatuur op veel plekken in de Benelux boven de 20 graden en dat betekent dat de motivatie om te vissen sky high is. In deze nieuwe editie van KWO Boulevard hebben we dan ook een paar leuke nieuwtjes opgesomd uit het wereldje van afgelopen week. Dit keer zie je o.a. Karperhoeve succes voor Davy Fonteyn, een bizarre vangst op een Nederlands kanaal, een ijskoude Franse missie, een flinke reeks video’s en nog (veel) meer!


Kom naar de eerste KWO in Action Day!

Aanstaande zaterdag organiseert KWO in samenwerking met JRC de allereerste ‘KWO in Action Day’. Deze dag staat volledig in het teken van leuke en leerzame activiteiten samen met KWO, het JRC team en meerdere bekende vissers!

Zien we jou terug op de eerste KWO in Action Day?

Probeer de nieuwste JRC producten live aan de waterkant, vraag tips en trics aan bekende vissers en zorg ervoor dat je met een flinke berg informatie naar huis gaat waar je het komende seizoen van kunt profiteren. Wil je meer weten over wat er zoal te beleven valt op de GRATIS KWO in Action Day? Klik dan HIER voor verdere uitleg! Ben je al zeker dat je wil komen? Schrijf je dan snel in via de onderstaande button, want de inschrijvingen gaan hard en VOL = VOL!

Klik hier om jezelf in te schrijven

Tijdens de dag leer je bijvoorbeeld hoe je het beste je lijnen kan uitvaren met een boot.

Daarnaast zullen MP, MH & LZ hun uiterste best doen om live voor de camera een karper te vangen!


‘IJskoude Franse missie’ op de KWO Community

Iedere week droppen we minimaal 1 video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken! De video die afgelopen week het meest in het oog sprong op de Community is de ijskoude Franse missie van Pilaar:


Supersessie op Salagou – 31 kg Monsterspiegel

De Belgische visvrienden Jurgen Braeckman en Geert van Acker dropten een toffe video in onze mailbox. Vorig jaar hebben ze namelijk een droomsessie mogen meemaken op het Zuid-Franse ‘rode’ water Lac de Salagou.

Er komt een flinke reeks bazige vissen op de kant!

Meerdere brute schubs komen op de kant, maar het klapstuk van de sessie wordt bewaard voor het laatst. Na een heftige drill weten de boys namelijk een superspiegel van maar liefst 31 kg te vangen!

Een vis van maar liefst 31 kilo vangen op een openbaar water is voor menig visser de ultieme droom!

Kortom, een video die het bekijken meer dan waard is 😉


Karperhoeve succes voor Davy Fonteyn

In onze inbox op Facebook kwam afgelopen week een gave vangst van Davy Fonteyn binnen. Deze fanatieke vissers viste afgelopen week slechts 13 uurtjes op Timmy’s Lake op De Karperhoeve, maar dit was al genoeg voor een reeks van vier aanbeten! Alle vier de aanbeten werden vakkundig verzilverd, maar één van de karpers was wel heel bijzonder… Een prachtige, oude spiegelkarper maakte Davy’s nacht goed en gelukkig was eindbaas Kwinten aanwezig voor de nodige foto’s. Knap werk!

Jullie zullen begrijpen dat deze parel voor een terechte smile op Davy’s gezicht heeft gezorgd!

De andere kant van de vis is minstens zo mooi! Klasse gevist!


Franse karpers voor Bas van Zundert & Wilco Gerrits

Afgelopen weken stuurden heel wat karpers voor de eerste keer van het jaar hun wagen richting het Franse land. De omstandigheden waren verre van makkelijk en bij aankomst bleek de vis massaal aan de andere kant van het water te liggen. Een taaie week dus!

Ondanks de taaie omstandigheden wist Wilco deze fraaie spiegel te vangen!

Om toch nog een kromme hengel te krijgen, werden de Zig Rigs uit de tas getrokken en op half water gepositioneerd. Dit bleek een verstandige keuze, want op één van de laatste dagen vertrok de hengel en wist Wilco een gave spiegelkarper te vangen. Tijdens de sessie stond de camera regelmatig wat data weg te schrijven op de SD-kaarten en hieronder bekijken we dan ook een kort, maar fraai filmpje van de sessie!


Geslaagde paassessie in het Franse land

Afgelopen week verscheen er een toffe mail van Roy Martens (en zijn vismaten Marco en Boy) in onze mailbox. Roy vertelt: In het paasweekend ben ik met twee maten voor drie dagen naar Frankrijk gegaan om daar een vroege voorjaarssessie te vissen. Op het water van 13 hectare zaten maar liefst 14 vissers, waardoor de visruimte beperkt was. In drie dagen tijd wisten wij 11 vissen te landen, terwijl alle andere vissers bij elkaar amper een handvol vissen vingen.

Ondanks de grote drukte op het water wisten Roy, Marco en Boy in korte tijd succes te boeken!

Er kwamen in totaal 11 vissen op de kant…

…waaronder enkele beauty’s!

Doordat we de stek zorgvuldig uitgepeild hadden en onze rigs met chirurgische precisie op de harde plaatjes dropte konden we een hoop aanbeten forceren. Al met al een zeer geslaagde Paassessie, waarbij enkele bakken op de kant kwamen!

Diverse gewichtige vissen kwamen op de kant…

…zowel in schub- als in spiegelvorm!


Vissen in België met Robin Bulters

Kort geleden viste onze vriend Robin Bulters een sessie op een parkwater in België waar hij een aantal puntgave vissen wist te landen. Zoals we tegenwoordig van Robin gewend zijn schoot hij ook een video over zijn sessie, met onder andere flink wat gave drone beelden. Check de video hieronder!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Na jarenlang op Lac du Salagou te hebben gevist is het tijd voor iets anders. In dit artikel vertelt Arno Spruit over zijn eerste sessie op Lac du Der!

Na het eerste deel van de Q&A met de Engelse broers Carl & Alex Smith is het deze week tijd voor het tweede deel. Let’s go!

In dit korte artikel vertelt Mark Hoedemakers over spodden, een tactiek die volgens hem te weinig wordt toegepast in de karperwereld!


Steve Briggs over zijn visserij op een betaalwater

In de onderstaande video vertelt de ervaren Steve Briggs over zijn aanpak op een betaalwater. Steve vertelt onder andere over rigs en het inzetten van aas, maar ook de hardware en essentiële items die hij bij zich heeft komen aan bod. Kortom: een leerzame video waar menig visser nog wat van kan opsteken. Enjoy watching!


Voorjaarssucces op de Ronnie Rigs voor Valentijn van Schooneveld

Valtentijn vertelt: Afgelopen week was het weer niet heel zacht. Na een avond met veel wind en regen, waarbij vismaat Dennis en ik samen aan een paraplu hingen omdat zelfs de haringen uit de grond werden getrokken, trok de lucht open en was het zelfs bijna volle maan. De luchtdruk klapte naar beneden, dus het moest en zou gaan gebeuren! Na een uur begonnen alle hengels te lopen en wisten we maar liefst 7 vissen te landen in slechts enkele uurtjes.

Het moest en zou gaan gebeuren!

Eén van de vissen die deel uit maakte van reeks van 7 karpers.

De nieuwe Ronnie rigs van PB Products werden goed getest en alle vissen zaten keurig gehaakt! “Hallo voorjaar, hopelijk zet je door en blijf je zo goed voor me blijft als dat je afgelopen nacht voor mij was”, riep ik tegen mezelf. Met bijna een nieuw PB in the pocket kon ik geen betere start van het jaar wensen! Heerlijk!

De nieuwe Ronnie rigs van PB Products hebben de praktijktest dubbel en dwars doorstaan.

Met een bijna nieuw PB zo vroeg in het jaar, kon ik niet anders dan tevreden terugkijken!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar in het vizier komt trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Ook Ard Overweg had recent wat succes. Deze bizarre rijenkarper, van Nederlandse bodem, zorgde ervoor dat sessie geslaagd was!

Kevin de Bijl wist met de paasdagen deze fraaie 17 kilo zware spiegel te strikken!

Het bleef niet bij de paas-vis voor Kevin…

…want ook deze bijzonder fraaie spiegel kwam op de mat!

Peter Wilms start het jaar goed met een fraaie serie vangsten, waaronder deze spiegel!

Aaron van Vugt trok samen met vismaat Lars naar het Franse land…

…en niet zonder succes!

Ricardo Koster wist afgelopen week onder andere deze fraaie spiegel te landen.

In een korte sessie van twee uurtjes wist Bas van der Werff dit puntgave schubje te landen!

Op een openbaar water wist Rick Mink deze prachtige spiegel van maar liefst 27 kilo te vangen!

Bij Tommie van Oosterhout kwam afgelopen week onder andere deze puntgave koi op de mat.

Beslist één van de bruutste vissen uit het rijtje: deze 22 kilo zware vis die Menno uit de Randmeren wist te plukken!

We sluiten de reeks af met nog een beauty van Jelle van Steenbergen. Knap gevist!


Video: Bizarre kanaalvangst voor Jelmer Simmes

Jelmer Simmes, beter bekend onder zijn YouTube naam ‘TwinCarpNL‘ viste kort geleden twee nachten op een kanaal in Nederland. In de video vertelt Jelmer onder andere over het verschil van zijn instant visserij en zijn visserij op een voerstek. Daarnaast komt als bonus één van zijn mooiste vangsten ooit op de mat, die jullie bovenaan de update al konden zien. In de video hieronder komt deze vangst uiteraard ook uitgebreid aan bod, dus die mag je zeker niet missen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

In het tweede deel van ‘Acheraf is makkelijk praten’ vertelt Kevin Diederen over diverse leerprocessen uit het bevissen van een verenigingswater in Nederland.

Openbaar vissen in Frankrijk is enorm gaaf. Echter laten veel vissers zich (nog) tegenhouden omdat ze niet weten hoe ze aan een vergunning komen. In dit artikel leggen we uit hoe het moet!


Fotodump: Korda boys slaan hun slag in Frankrijk

Korda mannen Ben van Boekel en Kevin Diederen hebben het vorige weekend niet stil gezeten! Samen met cameraman Roy Vanstreels zijn ze naar een pittoresk Frans watertje afgereisd in de hoop daar hun voorjaar een kickstart te geven. Bij met name Ben kon je daarbij gerust spreken van een gevalletje ‘hit the ground running’.

Voor een aantal filmopnames trokken de Korda mannen naar het zuiden…

…waarbij Ben al snel de eerste vissen wist te strikken!

Vanaf het eerste moment kreeg hij namelijk actie op zijn Spinner rigs, gemaakt met een Krank haak maatje 4 en pop-ups gesoakt in de witte Almond Supreme. Grijze schubs, fraaie spiegels, een rijen en zelfs een bizar mooi gekleurde vis kwamen in de dagen daarop voorbij.

De Spinner rigs deden hun werk voor Ben!

Diverse gave vissen kwamen op de mat…

…waaronder deze fraai gebouwde schub!

Kevin Diederen wist de eerste nacht ook gelijk vis te vangen op zijn geliefde chods, maar moest later in de sessie de aanpak bijschaven en meerdere keren verkassen om actie te blijven krijgen. Uiteindelijk wist hij, toen de video al afgerond was, in de laatste nacht nog een hele serie mooie vissen op de kant te krijgen.

Ook Kevin Diederen droeg zijn steentje bij aan de vangsten!

Toen het de laatste ochtend al bijna gedaan was met opruimen en het tijd was om naar huis te rijden liep de laatste hengel die nog in lag nog af. Dat bleek voor hem de absolute vis van de trip te zijn!

Kevin sloot de Franse sessie in stijl af!

De video zal binnenkort online komen op de Korda Benelux website en het Korda TV Youtube kanaal. Hou deze websites dus in de gaten!


Topfoto van de week: Drone shot van Samir & Claire

Het gebruik van een drone bij het vissen wordt steeds populairder, en bij het bekijken van de onderstaande foto begrijp je wel waarom! De foto van de week van deze editie van de Boulevard komt van het Instagram account ‘Carplifer‘, beter bekend als Samir en Claire. Tijdens één van hun vele trips op een groot meer schoten ze deze pic van hun basiskamp!

Dit is nog eens een lekkere drone foto!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. In ruim 20 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de eerste karpers van het vorige visjaar. Wil je meer zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe