KWO Boulevard van Week 17

KWO Redactie
wim-kuypers-schub-24-kilo-header-boulevard

Koningsdag zorgt voor een lekker lang weekend en velen van jullie trokken naar de waterkant. Dat de omstandigheden om te vissen erg goed waren blijkt wel uit deze editie van KWO Boulevard. Deze week check je bazig veel vangsten met o.a. een megaschub voor Wim Kuypers. Ook in het nieuws: VisTV XL met Kevin Diederen, een leerzame video van Darrell Peck en nog (veel) meer!


De voorjaarsbox is weer verkrijgbaar!

We starten de Boulevard met een klein beetje spam, want de KWO Voorjaarsbox is weer te bestellen! Maar liefst 11 vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit. De winkelwaarde van de box bedraagt maar liefst €102,43, maar de box kost je slechts €34,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch.

Klik hier om de KWO Voorjaarsbox direct te bestellen!

Meer weten over de Voorjaarsbox? Klik dan op de afbeelding!


Mega bak voor Wim Kuypers

Jullie zagen ‘m al in de header: de superschub van Wim Kuypers! Wim vertelt over zijn vangst: Ik wist dat ik op deze plek moest zijn, juist op dit tijdstip van het jaar. Omdat ik nog student ben kies ik mijn eigen uren en na de eerste warme dagen van het jaar besloot ik meteen alles opzij te schuiven en voor vier dagen naar de Zuid-Willemsvaart te gaan.

De kanalen in België zijn schitterend en bevatten vele schatten. Foto: Ian Thiels.

Alles moest en zou perfect zijn en na een goed uur op de boot lagen mijn twee hengels spot-on. Ik wist dat ik de vis hier kon verwachten, ondanks de lage watertemperatuur. Na twee dagen had ik twee goeie vissen verspeeld en begonnen de twijfels om vervroegd naar huis te gaan te komen. Er moest iets veranderen!

Ik besloot alles opzij te schuiven en voor vier dagen naar de Zuid-Willemsvaart te gaan.

Wim had nog geen idee van wat er zou gaan gebeuren…

De derde nacht veranderde ik van tactiek en besloot ik om één hengel te positioneren op een plek waar ik de afgelopen dagen had gevoerd maar niet gevist. Rond middernacht kreeg ik een volle fluiter op die hengel. Het voelde meteen als een goede vis en na zo’n twintig minuten zag ik de vis voor het eerst: een enorme schub! Deze vis werd gelukkig veilig geland en de naald van de weegschaal stopte pas bij 24 (!!!) kilo. Ik was stomverbaasd en regelde snel een fotograaf om de vis ’s ochtends op de plaat te zetten. Een vis die ik niet snel zal vergeten!

Wat een KANON van een schub, bizar! Knap gedaan Wim.


Pilaar vs. Willemsma – De MMA Sloterplas Challenge

Iedere week droppen we minimaal 1 video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe ‘MMA Challenge’ van Michiel Pilaar en Dennis Willemsma. Samen gaan ze onder begeleiding van professionele MMA vechtster Mellony Geugjes een potje knokken in de gym en daarna wordt de Sloterplas bezocht voor het tweede deel van de wedstrijd. Hoe dat verliep check je hierrrr!


VisTV XL met Kevin Diederen

Vanaf 6 mei zal het nieuwe programma ‘Vis TV XL’ op de buis verschijnen. Om ervoor te zorgen dat er flink wat mooie beelden voorbij komen zijn de mannen achter het programma druk in de weer. In de eerste aflevering zal karpervissen de nodige aandacht krijgen in een item waarbij presentator Thom Beentjes samen met Kevin Diederen achter de karpers aan gaat. Deze aflevering mag je natuurlijk niet missen!

In de nieuwe Vis TV XL zal ook karpervissen de nodige aandacht krijgen.

Het lukt de mannen om voor de camera op eenvoudige wijze een grote spiegelkarper te vangen.

Bij een geslaagde visdag in het zuiden hoort natuurlijk een Limburgse vlaai!


Afstandvissen met Darrell Peck

Iedere week worden er diverse vette video’s op YouTube gezet. Eentje waar ons oog op viel is de video van Darrell Peck over het vissen op grote afstand. In deze movie laat Darrell zien hoe hij comfortabel en accuraat vist op een afstand van ruim 100 (!) meter. En dat zonder gebruik te maken van een boot of voerboot. Een hele interessante en leerzame ‘How To’ video!


Goede start van het jaar voor Peter

Peter Berrevoets begint zijn visjaar goed! Hij schrijft: Per week viste we meerdere nachten en wekelijks voorzagen we de stekken van voer. Samen met vrienden wisten we voor half maart al meer dan zestig vissen op de mat te krijgen! We wisten onder andere vier sessies in de sneeuw succesvol te zijn.

Al vroeg in het jaar wisten Peter en zijn vismaten succes te boeken!

De vangsten waren heel wisselvallig en we konden er geen pijl op trekken. Soms vingen we twee vissen in een nacht en soms wel twaalf! Wat wel duidelijk werd is dat het zorgvuldig en soms veel voeren het vertrouwen bij de vis flink omhoog bracht.

De vangsten waren behoorlijk onregelmatig, maar met parels als dit vergeet je dat soort zaken!

Vroeg in januari betekende een paar piepen al een aanbeet, want de vis was loom. Niet geheel vreemd natuurlijk, met een lichaamstemperatuur van slechts enkele graden. Naarmate de stek meer bevist werd kwamen de haken ondanks de korte rigs steeds dieper in de bek van de vis te zitten. Soms zelfs zo diep dat we er met onze vingers niet meer bij konden! Zelfs de brasemaanbeten veranderde in runs en één karper had zijn gehemelte vol met modder. Over voedselnijd gesproken!

Ook deze schub kon het aas niet weerstaan!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Nadat Jos in de vorige aflevering Michiel Pilaar het hemd van het lijf vroeg is het in de tweede KWO Podcast de beurt aan Peter Vlasveld!

In alweer het vierde deel van Beer Keunen’s Alpenavontuur trekt hij samen met zijn vriendin Renee voor de vierde keer richting het zuiden. Hoe zou deze sessie verlopen?

De mannen van The Carp Specialist schoten een hele toffe video over Iktus Ruffaud die je absoluut gezien moet hebben!


57 ponds schub voor Martin Locke

Solar man Martin Locke bezocht een nieuw water en beleefde daar een bijzonder avontuur. Martin vertelt: Bij aankomst aan het water had ik mazzel met de loting: ik had de eerste keuze! Ik koos voor een stek genaamd ‘Beeches’, met een grote baai van zo’n twee hectare aan mijn rechterhand. Ik besloot om de eerste nacht niet te vissen maar vooral te observeren.

Het is altijd extra spannend om op een nieuw water te vissen.

Zondagavond laat lagen de hengels gereed en op maandagochtend kwam de eerste activiteit in de vorm van een terugzakker. Ik draaide de lijn strak waarna ik mezelf in een hevig gevecht waande. Na een gevecht van een half uur wist ik de vis te landen: een mega schub van maar liefst 57 pond!

Deze monsterschub deed Martin’s sessie al snel slagen!

De rest van de week wist ik iedere dag ’s ochtends nog een vis te vangen, maar niet zo bijzonder meer als die eerste schub. Uiteindelijk werd het een gezellige week en wist iedereen vis te vangen. Eén visser genaamd Terry deed het bijzonder goed: hij ving twee 60 pond + vissen en twee 50 pond + vissen. Op naar de volgende sessie!

Het was een geslaagde week!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar in het vizier komt trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Hoe cool is dit? Kurby Koppejan ving deze toffe koi op Koningsdag!

Ook Wesley Faline kreeg een oranje verrassing op de mat! Wát een beauty!

Ook Tim van Eijk pakte een bazige schub op een drukbevist Nederlands water! Goed bezig Tim.

Als er een foto van Ronnie Wehkamp binnen komt dan weet je dat het een fraaie plaat is!

Ook deze tweede plaat komt van Ronnie. Oog voor detail!

Jaco Witte wist deze prachtige rijenkarper te vangen!

Naast Jaco wist ook Johnny Haars een rijenkarper te vangen. Johnny ving de vis op zijn eigengemaakte ‘John Baits’ boilies!

Wilco Gerrits & Bas van Zundert visten samen met Martin Post een leuke en bovendien succesvolle social!

Zo wist Bas deze gave spiegel te vangen met een opvallend uiterlijk.

Ook Post was succesvol en wist deze fraaie spiegelkarper te vangen. De foto is bovendien erg fraai!

Kris Pauwels trok er samen met zijn gezin en vismaat Gunther op uit en niet zonder succes!

Het zoontje van Kris Pauwels vind de vis nog best wel groot! 😉

De vriendin van Donny Nouris wist op het verbindingskanaal (VK) in België deze prachtige schub te strikken!

Ook Riekelt Bakker in on a roll, momenteel zit hij met Karperteam Urk in La France en deze kogelronde spiegel was gisteren het haasje!

Als er iemand goed in z’n vel zit dit voorjaar, dan is het wel Ian Thiels! Nu hij een toffe vriendin heeft komen ook de karpers makkelijker dan ooit op de kant. Deze bazenschub is slechts één van de fraaie exemplaren die Thielske wist te versieren!


10% korting bij Angling Direct

Dit hele weekend kun je bij Angling Direct profiteren van 10% korting op hun toch al scherpe prijzen. Check hun webshop en gebruik de kortingscode: TACKLE10

Angling Direct is een Engelse firma die nu ook stevig aan de weg timmert in de Benelux. Bang voor lange levertijden? Geen zorgen, want binnen 2-3 werkdagen heb je je bestelling al in huis! Geen zin in verzendkosten? Bestel dan voor £29 of meer en je bestelling wordt gratis thuisbezorgd!

Meer over Angling Direct check je in deze KWO update!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een drietal toffe updates bekijken:

In het vorige deel gaf Tijmen van der Sande ons al flink wat tips voor het vroege voorjaar. In dit tweede deel vertelt hij meer over zijn aanpak tijdens eind april en begin mei!

In dit eerste deel van zijn drieluik doet Willem Barnas zijn verhaal over een strategisch voer- en visplan. Vol overgave stort Willem zich op zijn plan, waar menig visser nog wat van kan leren!

Hoe Kevin zijn grote karpers ving van een flinke zandafgraving lees je in dit leerzame stuk.


Niels van Vooren on fire

Onze Belgische amigo Niels van Vooren is de afgelopen weken goed bezig geweest. Op een tweetal wateren is hij aan de slag gegaan en niet zonder succes. Het voorzichtig voeren met het vertrouwde Pro Line aas leverde een serie prachtige karpers op. En met de fotografie-skills van NVV zit het ook wel goed, check onderstaande platen maar eens!

Ladies & gentleman… it’s spring!

Een knappe schub van begin april.

Deze vis liet Niels breeduit glimlachen!


Topfoto van de week: Nightshot van Oli Davies

De topfoto van de week is dit keer gemaakt door niemand minder dan Oli Davies. Tijdens het vissen zag Oli verschillende vliegtuigen langsvliegen boven zijn stek, wat hem deed besluiten om in de late uurtjes zijn camera tevoorschijn te toveren. Door te werken met een lange sluitertijd zijn de vliegroutes van diverse vliegtuigen te zien in deze foto. Hoe gaaf is dat!

Oli krijgt het wederom voor elkaar om een gave plaat te schieten!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe