KWO Boulevard van Week 18

KWO Redactie
mark-pansar-gouden-vangst

Koningsdag is nog maar net achter de rug of we zitten alweer in het volgende feestweekend met Bevrijdingsdag. Of je nu een festival hebt bezocht en uit ligt te brakken op de bank of je wakker wordt aan de waterkant: je begint je zondag goed met een nieuwe editie van de KWO Boulevard. Dit keer met o.a. Lac du Der topvis teruggehaald, rivierkarpers, gouden vangsten, strakke video’s en meer!


Geschiedenis geschreven: topschub teruggezet in Lac du Der

Het zal niemand zijn ontgaan dat het karperwereldje diep geschokt was nadat bekend werd dat de grootste karper van openbaar water, namelijk de topvis van Lac du Der, op een piepklein betaalwatertje bleek te zwemmen. Dankzij overweldigende aandacht op sociale media kon de uitbater van het desbetreffende water niets anders dan de toezegging doen dat de karper teruggegeven zou worden aan Lac du Der: OPERATION FREEDOM!

Boven: de vangst op Du Der en onder op Etang du Bois in januari 2017.

Bekijk de volledige tijdlijn van dit ongekende verhaal HIER!

Stroomversnelling

Ondanks de toezegging van de uitbater hadden weinigen er vertrouwen in dat ‘The Big Girl’ ook daadwerkelijk terug naar huis zou gaan. Toch kwam de zaak in een stroomversnelling wat letterlijk 4 uur na de toezegging werd de karper gevangen door een Engelsman die op het betaalwater zat te vissen. De autoriteiten werden ingeschakeld en afgelopen dinsdag, aan het einde van de morgen was het zo ver:

The return of the Big Girl!

Een glorieus moment: The Big Girl vlak voordat ze teruggezet wordt in het 4800 hectare grote Lac du Der.

Emotionele video

Uiteraard is het terugzetten van deze superschub op film vastgelegd, maar dat is niet het enige. Samir Arebi en Giovanni Vanhooren hebben samen een soort mini-documentaire gemaakt met een diepere boodschap. Namelijk: het besef dat we moeten hebben dat visdiefstal nog steeds niet uitgebannen is binnen het karpervissen. Laten we dan ook met z’n allen onze ogen open houden en waar mogelijk misstanden aan de kaak stellen. Of de vis nu groot is of van bescheiden formaat: anno 2018 mag dit simpelweg niet meer gebeuren.

Afijn, hopelijk draagt onderstaande video bij aan dit hogere doel. Maar laten we zeker niet vergeten te genieten van de terugkeer van The Big Girl! Enjoy 🙂


Topvideo: Struinend karpervissen met Maurice Samar

Maurice is een penvisser, struiner en karpervisser in hart en nieren. Op geheel eigen wijze en los van alle trends geniet hij al jaren van het moois dat onze hobby te bieden heeft. Actief zoeken, licht bepakt en zoals hij al jaren doet. Op zijn eigen authentieke manier deelt hij waarom hij juist zo dol is op het penvissen op karper!


Tof initiatief van Carpykleding.nl

Ben jij ook tegen het verplaatsen van karpers en wil je dit letterlijk en figuurlijk uitdragen? Met deze verboden karpers te stelen kleding laat je zien dat je niet van deze praktijken gediend bent.

Een gedeelte van de opbrengst van deze kleding wordt geschonken aan De KSN. Stop het slepen en steun De KSN! Surf naar www.carpykleding.nl en scoor een hoodie of een t-shirt.

Handjes af van onze vissen!


Fotocursus met Ricardo Koster

Afgelopen week trok Diego Loco er samen met Ricardo Koster op uit om zijn fotografieskills te verbeteren. Samen trokken de mannen naar de waterkant waar ze ook nog een hengeltje uit hebben geworpen. Diego wist zijn skills flink te verbeteren en dat resulteerde in de onderstaande pics! Voor meer informatie over de fotocursus van Ricardo, check zijn Facebookpage of website en neem contact op!

Tijdens de cursus wist Diego deze prachtige schub te vangen. Zo kon hij zijn selfie skills oefenen!

Ricardo moest het met haar kleine zusje doen. Klein, maar puntgaaf!


Droevig nieuws uit de Alpen

Geen enkele karper heeft het eeuwige leven, maar als een absolute topvis het leven laat is het toch altijd even slikken. Afgelopen week werd duidelijk dat er een sterfte aan de gang is op het bekende Alpenwater ‘Lac de Dilldeau’. Momenteel wordt een gedeelte van het water gedempt om een ondiepe zone te creëren. Het is niet met zekerheid te stellen, maar het lijkt aannemelijk dat dit een verband heeft met de sterfte van een groot gedeelte van de toplaag (locals spreken van 10-12 grote vissen die het loodje hebben gelegd).

Zieke vissen die nog gevangen werden hadden veelal vlekken op het lichaam.

Ook ‘Goliath’ behoort helaas tot de slachtoffers. Deze iconische karper heeft door de jaren heen flink wat vissers blij gemaakt en klokte op haar top 32kg+. Vissers die van plan waren om dit water de komende tijd te bezoeken adviseren we dan ook om hun heil elders te zoeken totdat de sterfte voorbij is.

De topvis heeft het niet overleefd, spijtig!

Goliath in 2009 voor MH, destijds op 27kg!


Karpervitamines April – Willem Kwinten

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is die van Willem Kwinten. In zijn nieuwe Karpervitamines blog vertelt hij over zijn visserij in april op een aantal pittoreske wateren in eigen land en deelt hij een gave video. Kortom: een update die je niet mag missen! 😉

Klik op de afbeelding om naar het artikel + de video te gaan!


Upcoming: nieuwe ‘Thinking Tackle’ afleveringen van Korda

Vanaf vandaag (zondag 6 mei) kun je iedere eerste zondag van de maand om 20:00 uur een nieuwe aflevering van Thinking Tackle verwachten. Ga met de Korda mannen op pad en leer van de beste karpervissers in interessante afleveringen die afgestemd zijn op de tijd van het jaar! In deze trailer krijgen jullie alvast een voorproefje te zien 🙂 Vanavond dus op www.nl.korda.co.uk en op het officiële Korda Youtube kanaal. Enjoy!


Mega bakken voor de mannen van Hengelsport Leiden

Afgelopen week ontvingen we een leuke mail van de mannen van Hengelsport Leiden. Kort geleden brachten zij een nieuwe bol op de markt: de Spicy Liver. De vissen die Lennart en Dennis met dit aasje binnen wisten te halen zijn niet misselijk! Check ze hieronder:

Wauw, wát een brute schub!

Ook deze schub mag er zijn. Zo zien we ze graag!

Naast de schubs bleken de spiegels de nieuwe bol ook te lusten!

Ook Marc, een trouwe klant van de winkel in Leiden, wist al succes te boeken op de Spicy Liver!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom een aantal voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Dream Baits eigenaar Mario Gijbels wordt door KWO aan een een vragenvuur onderworpen. Check de nieuwe Q&A nu!

In het eerste deel van ‘Wonen in Frankrijk’ vertelt Wouter Koziolek over zijn verhuizing naar Frankrijk en de eerste verkenning van het stuwstuk van De Lot waar hij nu aan woont.


Bazige voorjaarsvideo van Salvatore Perrone

In deze video ‘Let It Spring’ neemt onze Italiaanse amigo Salvatore Perrone ons mee naar een aantal prachtige Sloveense wateren waar hij (vaak samen met z’n lieftallige vriendin Vita enkele prachtige avonturen wist te beleven. Zoals we Salvo kennen ontbreken prachtige timelapses, mooie karpers en fraaie detailshots niet.

Jaloersmakend: schitterende karpers vangen…

…in een schitterende omgeving!

Geniet van deze film van bijna een kwartier!


Topvangsten van afgelopen week

Nu we VOL in het voorjaar zitten trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Kaboemmm! Tussen 2 diensten in pakte Rik ‘Den Boswachter’ van Landschoot een nachtje mee op een taai circuitwater. Deze vis knalde er in de ochtend met zijn haakaas vandoor. We kunnen ons voorstellen dat Rik met een glimlach op zijn werk verscheen 😉

Bram Termohlen wist op een nieuw water succes te boeken in de vorm van deze fraaie schub!

David Vandevelde bezocht kort geleden het Franse land en wist onder andere deze spiegel te vangen!

Terwijl Herco Zevenbergen door België reed zag hij ineens een aantal vissen zwemmen. Jammer genoeg had hij geen hengel bij zich!

Herrie van der Leek wist deze fraaie spiegel te vangen samen met Jeroen Kwak.

Voor Jeroen bleef het ook niet stil. Hij wist deze mooie dertiger te strikken!

Michael Voormeulen stuurde ons een toffe foto toe van z’n vismaatje Wouter. Die wist namelijk een prrrrachtige geel-oranje gekleurde koi te vangen!

Leroy van Dam wist deze strijder te vangen. Goed bezig!

De Frankrijksessie van Nick Reijckers was enigszins NDK, maar toch kwamen er diverse vissen op de met zoals deze spiegel!

Mark Lambregts wist deze gave spiegel te vangen.

Op het grote water waar Tobias van Ikelen vist begint het te lopen. Onder andere deze schub werd het net in geloodst!

Ook op de kanalen ging het helemaal los: James ‘Messi’ de Koker profiteerde maximaal!

Eindbaas Sjors van Gorp heeft zijn eerste betere vissen van 2018 ook binnen!

Dennis Willemsma trok er met z’n mattie Charlie op uit en na een tumultueuze twee weken kan hij toch tevreden terugkijken!

We sluiten de rij vangsten met dit kanon van rivier- en kanaalstrijder Rudy Lemmens. Een schub van ruim 1 meter! #netjes


‘Oranje boven’ voor Mark Pansar

Op de Facebookpage van de Belgische MP lazen we het volgende vangstverslag: Net voor de werk- en vistrip voor Nash naar Hongarije wist ik dit juweeltje te vangen. Na wat rondwandelen rond het water kon ik een aantal vissen onder een overhangende wilg spotten. Ik begon meteen te voeren met de Upperlayers en Riser Pellets. Niet veel later kwamen de eerste vissen de geoliede brokken opzuigen. Om de vijf minuten gooide ik twee handjes bij en steeds meer karpers lieten zich opmerken. 45 minuten later liet deze schitterende koi zich voor het eerst zien. Als een echte struikrover begon mijn hart sneller en sneller te tikken en na de derde poging kon ik haar, op amper 10cm van de oever, haken. Een zenuwslopende dril volgde en niet veel later wist ik het net onder het stukje goud te schuiven. Missie geslaagd!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In het tweede deel van Willem Barnas’ drieluik lezen jullie over de feiten en belevenissen van zijn sessies op één van de wildste wateren van het Noorden!

Chris de Clercq bespreekt in dit artikel vijf veelgemaakte ‘fouten’ in de voorjaarsvisserij en geeft een paar waardevolle tips!

Deze week waren er maar liefst 4 updates, zo konden Members ook de nieuwe KWO Stories bekijken! In deze aflevering neemt Jan van der Zanden jullie mee naar een Belgische zandafgraving waar hij een absolute megaschub weet te strikken!

Bekijk het verhaal nu op de Community!


Topfoto van de week:

De topfoto van deze week komt bij de mannen van Nash vandaan. Afgelopen week deelde zij deze bijzondere foto op Instagram. Een foto waar de harten van ons karpervissers ongetwijfeld harder van gaan kloppen! Voor welke vis ga jij?

Oef.. Ze liggen bijna letterlijk voor het oprapen!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe