KWO Boulevard van Week 19

KWO Redactie
gio-lenglez-play-30.4kg-syndicaat-belgie-targetfish-header

Koningsdag, bevrijdingsdag, hemelvaartsdag… Het houdt maar niet op met de feestelijke (lange) weekenden! Ook de afgelopen dagen trokken veel vissers naar de waterkant en dat is terug te zien aan deze bomvolle KWO Boulevard. Begin je zondag goed met o.a. voorjaarssucces voor Wilco en Bas, een droomvangst van maar liefst 30,4 kilo, diverse gave video’s en nog (veel) meer!


Mini-fotodump: Voorjaarssucces voor Wilco & Bas

De temperaturen in ons kikkerland schoten afgelopen week ruimschoots boven de 25 graden heen. De vissen op de meeste wateren in de Benelux profiteerden hier optimaal van en op veel wateren was de paai dan ook in volle gang. Wilco Gerrits & Bas van Zundert profiteerden hier optimaal van, want in een ondiepe baai bleek te vis zich massaal te verzamelen voor de paai. In korte tijd volgden er een 10-tal runs, waaronder een aantal hele bijzondere exemplaren!

Wat is er nou lekkerder dan met zomerse temperaturen genieten van flink wat actie?

Ook Bas profiteerde optimaal van de aanwezige vis en wist deze gave spiegel te landen.

Iets later volgde deze flinke schubkarper voor Wilco. Een flink exemplaar!

Als kers op de taart wisten de boys de dag af te sluiten met deze stokoude spiegelkarper van meer dan 15 kilo.

Een goede afsluiter van een geslaagde sessie!


KWO How To: Het knopen van een Chod rig

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe How To video met Mark Hofman. In deze leerzame video vertelt Mark hoe hij de Chod rig, één van zijn favoriete rigs, knoopt en inzet. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan en probeer de Chod rig zelf!

Redelijk eenvoudig te maken, maar super effectief: de Chod rig!


In session with Fox: Volume 5

Afgelopen week kwamen er twee toffe nieuwe video’s online op het YouTube kanaal van Fox. In alweer de vijfde editie van ‘In Session with Fox’ volgen we Roelof Schut in zijn kanaalvisserij en vergezellen we Mark Noorman en Stefan Dhondt tijdens hun driedaagse sessie op Kanaalke 1 in België. Zou het de drie Fox mannen lukken om een aantal vissen voor de camera te krijgen? Check het in de video’s hieronder!

Kanaal karpers met Roelof Schut:

Mark en Stefan in België:


Bakken vangen op het Albertkanaal

Kjell Wuyts viste de afgelopen tijd regelmatig op het Albertkanaal, en niet zonder succes! Hieronder check je drie brute kanaalvissen die hij wist te landen:

Deze gave spiegel vocht voor wat hij waard is!

Ook deze schub mocht Kjell verwelkomen…

…samen met zijn iets rondere soortgenoot!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Door omstandigheden moesten Kevin Hoes en zijn vismaat Tom Kennis hun BTW trip afzeggen en hun succes beproeven op openbaar water. Hoe dat verliep check je in dit artikel!

Met honderden aan het oppervlakte gevangen karpers en een ruime ervaring op buitenlandse wateren is Jordy op ’t Hof een perfect ‘slachtoffer’ voor alweer de derde KWO Podcast!

Bas van Klaveren, oprichter en eigenaar van The Carp Specialist wordt in deze update aan een vragenvuur onderworpen. Deze Q&A mag je niet missen!


Opnieuw geslaagde Frankrijktrip voor Peter Nys

Peter aan het woord: Na een geslaagde eerste Franse sessie werd er al snel een vervolg aan gebreid. Dit keer slechts voor drie nachtjes, maar door het warmere weer van de dagen die vooraf gingen was de watertemperatuur fors gestegen tot 18 graden Celcius. Dit kon wel eens hét moment worden om een paar voorjaarsbiggen in het net te loodsen!

De omstandigheden zijn goed, dit kon wel eens een mooie sessie worden!

Waar ik de vorige sessie met de karperpratsch aan de slag ging besloot ik het deze sessie op de klassieke manier te doen en enkel en alleen boilies te voeren. Ik koos opnieuw voor de combinatie van de Vitella en de Superkrill in een mengeling van 15 en 20 mm. Deze mengeling werd bewerkt met een goeie scheut Vitella dip.

De Vitella en Superkrill deden hun werk. Peter kon flink aan de bak!

Dat dit een geslaagde combinatie was bewijzen de foto’s! De sessie werd voor mij afgesloten met één vijftiger, drie veertigers en drie dertigers. De vijftiger was goed voor maar liefst 25.2kg! Ondanks dat de weersomstandigheden behoorlijk afwisselend waren tijdens de sessie en de watertemperatuur daalde van 18 naar 15 graden was het een groot succes. Op naar de volgende sessie!

Deze gigant van een schub liet de weegschaal kraken!

Aan brute, zwaarlijvige schubs…

…was geen gebrek!

Deze sessie was meer dan geslaagd. Op naar de volgende!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar in het vizier komt trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Eindbaas Nick Reijckers trok recent naar het Franse land en wist deze beauty te versieren. #GoodAngling

Onze eigen Luuk Zomerhuis had slechts een uurtje nodig om met deze mooie schub huiswaarts te keren!

Jethro Buter bezocht met het mooie weer van afgelopen week weer eens de waterkant en dat werd rijkelijk beloond!

Naast een gave spiegel wist hij namelijk dit prachtexemplaar te vangen. Gaaf!

De maat van Isaiah Epping wist een gave vangst op groot water te boeken.

Whoop, whoop! Ook HJ Schutte laat van zich horen met dit kanon van een graskarper!

Gio Lenglez wist ‘Play’, een 30,4 kilo zware syndicaatvis uit België te strikken. Jullie zagen deze megabak al bovenaan de boulevard!

Tom, het zoontje van Henk Groenesteind, wist deze gave koi te vangen. Knap gedaan Tom, petje af!

Jean Paul Wix heeft dit voorjaar geen reden tot klagen!

Jordy Roelofs pakte dit voorjaar deze brute 35 pond zware schub.

Hoe je je koningsdag het beste kunt besteden? Vraag dat maar aan Nicky Rooyakkers, die wist deze Franse bak te landen!


Martin SB mannen gaan lekker!

Afgelopen week kregen we diverse platen binnen van de vissers uit het team van Martin SB. De onderstaande foto’s maken duidelijk dat het aas goed geaccepteerd wordt door de karpers. Ga zo door mannen!

Ingmar Kluitert en Noa Widdershoven zijn onafscheidelijk als het om vissen gaan. Zowel in Nederland als in Frankrijk staan ze hun mannetje!

Ingmar begon de sessie met een gedroomde start!

Ook Noa bleef niet achter en pakte deze spiegel met fraaie details.

Steef Peeters begon zijn week met een prachtige spiegel in Nederland…

…om het later die week dunnetjes over te doen in Frankrijk!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In de afgelopen decennia bezochten Alex Poot en zijn vismaten het machtige Lac de St. Cassiën regelmatig. Alex vertelt over zijn ervaringen in dit toffe artikel!

Na een drukke winterperiode staat er weer een nieuw avontuur klaar voor Darrell Peck: 11 dagen vissen in Frankrijk! Hoe het Darrell verliep lees je in dit artikel.


Bevrijd op Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag kreeg voor Kevin Verveer een dubbele betekenis. Na al het harde werken kwam Kevin eindelijk van de nul af, en hoe! Een ware kanaalbak van maar liefst 17,1 kilo belandde in het net, samen met nog drie andere vissen. De Fish ’n Garlic van MTC Baits deden hun werk!

Na lang wachten en hard werken mag Kevin deze brute vis in het net verwelkomen!

Op naar de volgende kanaalbak.


Topfoto van de week: Voorjaarsbak van Darrell Peck

De foto van de week is een bijzondere vangst van Engelse held Darrell Peck. De hele winter had hij naar deze sessie uitgekeken en nu was het eindelijk zo ver. De weersomstandigheden waren verre van optimaal en Darrell voelde zich alles behalve comfortabel om met dit weer een vis te drillen. Toen de beetmelder ’s ochtends vroeg een paar piepen produceerde werd het reddingsvest toch aangetrokken en werd er koers gezet naar de vis. Toen de mega bak boven water kwam wist Darrell het zeker: het voorjaar is geslaagd!

Wát een brute vis! Zoals aan Darrell’s gezicht is af te lezen is hij flink onder de indruk.


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe