KWO Boulevard van Week 21

KWO Redactie
davy-meulenberg-boulevard-spiegel-header

De temperaturen waren de afgelopen week niet misselijk en daardoor waren de karpers op veel wateren behoorlijk actief. Deze nieuwe editie van de KWO Boulevard zit daardoor weer lekker gevuld met de nodige gave vangsten. Deze week check je o.a. een succesvolle fieldtest voor David Vandevelde, een bijzondere vangst van Davy Meulenberg, een (toekomstig) verbod op het gebruik van lood en nog (veel) meer!


Perfecte fieldtest voor David

Kort geleden trok David Vandevelde naar de waterkant om hengels uit te proberen voor een KWO Fieldtest. Om een goede fieldtest te schrijven moet je de materialen natuurlijk uitproberen in de praktijk en dat is goed gelukt! Meerdere grote vissen kwamen op de kant en de stokken van het Engelse merk Advanta voldeden prima. Binnenkort meer op KWO 😉

De testhengels werden uitvoerig getest door David!

Ook de nachtelijke uurtjes…

…waren erg productief!

Ook Davids broer mocht de hengels even testen met deze brute spiegel!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe KWO Stories over ‘De Ontbrekende Spiegel’ van Jop van Dillen. In deze video vertelt Jop hoe hij het hele bestand van een pittoresk watertje wist te vangen, op één spiegel na. Hoe dit verhaal afloopt? Klik op de foto om de video te bekijken!

Deze brute spiegel wist een hele lange tijd Jop ’s rig te ontlopen!


“Sportvissers mogen vanaf 2027 niet meer met lood vissen”

…zo luidde afgelopen week de titel van een bericht op nieuwswebsite Nu.nl. De Sportvisserij en het ministerie van Landbouw hebben samen afgesproken dat er vanaf 2027 een einde komt aan het gebruik van lood. Jaarlijks komt er naar schatting 54.000 kilo lood in het zoete oppervlaktewater terecht en 470.000 kilo in het zee- en kustwater en daar moet iets aan gedaan worden. Het is de bedoeling dat sportvissers over drie jaar al minimaal 30% minder lood gebruiken. Als in 2021 blijkt dat de vrijwillige inspanningen van sportvissers onvoldoende zijn om zoden aan de dijk te zetten, dan grijpt het kabinet mogelijk alsnog in.

Het lijkt er nu echt op dat er een einde gaat komen aan het gebruik van lood in onze hobby!


Simon Crow op Spitfire Pool

Big fish expert Simon Crow gaat op zoek naar grote Engelse bakken als hij de Spitfire Pool bevist. Het water bevat een klein bestand aan vis, maar de vissen die er zwemmen zijn om van te watertanden! Zal het Simon lukken om een bak te landen? Je ziet het in de onderstaande video!


Martin SB team is ‘on a roll’

Het gaat lekker bij de mannen van Martin SB! Ook afgelopen tijd wisten ze volop vissen te verleiden. Hieronder check je een aantal foto’s van recente vangsten:

Teammember Stephan ter Brugge wist met de SWEET 17 boilie en een flinke scheut Super Smog deze prachtige spiegel te verleiden!

Robin Smit is net terug van een weekje Frankrijk…

…waar hij de nodige beautys in zijn net mocht verwelkomen!

Op een mooie lenteavond in mei wist Andres de Rouville deze brute spiegel te vangen.

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Samen met vijf vismaten trok Roy Martens naar Frankrijk, om daar vervolgens een bizarre sessie te beleven!

Volgens Bart Uijttenboogaart is de Smikkelmix iets dat je móet proberen! In dit artikel legt hij uit waarom, uiteraard inclusief de nodige vangsten. 😉

Een klein beetje #spam misschien, maar deze BTW Revealed van onze eigen Luuk Zomerhuis bevat veel toffe foto’s en een gave video die we jullie niet willen onthouden!


Topvangsten en vakantiedeals bij Originals

Vorige week kon je in de Boulevard al zien dat de mannen van Originals momenteel flink aan de weg timmeren. Dat ze ook afgelopen week niet hebben stilgezeten blijkt wel uit onderstaande foto’s. Er werden weer meerdere dikke bakken gevangen op het aas en tegelijkertijd lanceert de Nederlandse aasfirma dit weekend enkele prachtige vakantiedeals. Met deze deals ontvang je kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 25%!

Bram Brok wist afgelopen week deze Nederlandse superschub van bijna 24 kilo te landen op het aas van Originals.

Ben je een zware voerder en wil je een flinke hoeveelheid aas inslaan? Dan is dit een perfect moment. Je kunt in de webshop meerdere deals tegelijk selecteren en dus zoveel bestellen als je wilt. Op die manier ben je altijd verzekerd van een flinke voorraad aas! Handig toch? Klik op de button hieronder om de deals te bekijken.

Check de vakantiedeals hier!

Speciaal voor vissers die graag wat aas op voorraad hebben of veel voeren heeft Originals de vakantiedeals!

Ook de populaire Krill-Karmel boilie is in een extra voordelige vakantiedeal te verkrijgen.

Fotodump: De Targetvis van Davy Meulenberg

In de KWO Community Facebookgroep delen de Members regelmatig gave vangsten met elkaar. Afgelopen dinsdag deed een bizarre spiegel van Nederlandse bodem weer aardig wat stof opwaaien in de groep. De gelukkige vanger, Davy Meulenberg, vertelt hieronder wat meer over de vangst van z’n Target…

Een bizarre spiegel van Nederlandse bodem.

Davy vertelt: Afgelopen weekend vertrok ik weer eens vol goede moet naar het water. Op mijn voorbereide stek hoopte ik nou eindelijk eens mijn Target te kunnen vangen, een bizarre spiegel met een fraai schubbenpatroon. De hengels werden uitgevaren en ondertussen appte ik wat met mijn maat Jeffrey van Osch. Later die dag komt hij even buurten. Nog geen 5 minuten na dit gesprek kreeg ik een drietal piepen. Ik twijfel geen moment, pak de hengel op en loop direct  enkele passen naar achteren. Ondanks dat ik de vis blok, ziet hij toch kans om de takken in te duiken. Snel trek ik m’n waadpak aan en loop de halve kom rond om bij de vis te komen. De diepe kom zorgt er echter voor dat het waadpak vol begint te lopen met water en met pijn en moeite wist ik mezelf weer op de kant te hijsen.

Met pijn en moeite wist ik mezelf weer op de kant te hijsen.

Wauw, wat een parel! Duidelijk een vis die al heel wat jaartjes heeft meegemaakt.

Na een bizarre dril, waarbij de vissen diverse keren vast zat, schoof ik het net onder een flinke vis. Een spiegel zelfs, en bij nader inzien de nummer één vis van het water, mijn target! Nog geen 10 minuten later kwam Jeffrey aangelopen en hij vroeg: “Nog niks?”. “Nee man”, antwoordde ik. Een grijns kan ik niet onderdrukken en snel vertel ik dat ik dé spiegel heb. Hij gelooft me haast niet en zeker niet wanneer blijkt dat de vis ook nog eens op topgewicht zat. Bizar!

Jullie zagen ‘m al bovenaan de update, maar wat een beauty zeg!

En weer terug. Davy’s voorjaar kan niet meer stuk!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet geheel zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Rick Coppes trok samen met z’n maat Robin naar de rivier. Een harde visserij, maar o.a. deze schub werd buitgemaakt.

Rick zelf viel in de prijzen met deze flinke spiegelkarper.

Onze eigen LZ had struinend wat succes. Deze schub was één van de karpers die hij afgelopen week wist buit te maken.

Ook Pro Line’s Rick Oomen gaat volgas dit voorjaar! Deze schub is een recente vangst.

En wat dachten jullie van deze brute spiegelkarper? Zowel qua looks als formaat een prima vis!

We sluiten het vangstenrijtje af met deze brute Franse meterschub van Dave Karels!


Vacature: Visdeal zoekt 3 magazijnmedewerkers

De mannen van het Nederlandse bedrijf Visdeal timmeren keihard aan de weg. Dit heeft flinke invloed op het magazijn en daarom zijn ze op zoek naar 3 Fulltime magazijnmedewerkers! Iets voor jou? Check dan de vacature via de button hieronder. Het bedrijf zit vlakbij Utrecht en heeft een hartstikke leuk jong team!

Meer info? Klik hier!

Wil jij fulltime aan de slag binnen de hengelsport? Dan is dit een unieke kans!


Mini-fotodump: Frans succes voor Davy Fonteyn

We zijn wel gewend dat onze mailbox vol raakt met foto’s van gave vangsten, maar Davy Fonteyn maakte het afgelopen week wel erg bont! De mailtjes met gave vissen uit het land van wijn, stokbrood en kaas bleven namelijk maar binnenstromen. Davy bivakkeert momenteel in Frankrijk en aldaar weet hij de een na de andere karper te verschalken. Hieronder een kort overzichtje:

De sessie werd afgetrapt met deze gave spiegel! Kogeltje rond!

Ook Davy’s vriendin beproeft haar geluk. Deze vette spiegelkarper is daar het bewijs van.

Er wordt niet alleen genoten van de vele vangsten, want ook de omgeving is voor Davy één van de redenen om af te reizen naar het zuiden.

We sluiten deze mini-fotodump af met, hoe kan het ook anders, een bak van een karper. Goed bezig Davy!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Speciaal voor het ‘No Privileges’ deel van de Korda Masterclass film viste Darrell Peck twee bijzondere sessies. In zijn nieuwste blog vertelt hij over zijn ervaring!

Jan-Pieter Meijering is helemaal overtuigd van de kracht ervan: MAIS! In dit interessante artikel vertelt hij hoe hij dit gele goud inzet en hoe hij er speciale boilies mee draait.


Fox Benelux 2018 DVD – Bloopers

Bij het filmen van een DVD gaat natuurlijk niet alles zoals we willen, maar dat levert vaak wel de nodige leuke beelden op! Check de outtakes van de Fox DVD hieronder maar eens:


Topfoto van de week: Once in a Lifetime sessie voor Hofman!

De foto van de week is dit keer van onze eigen Mark Hofman. Mark beleeft momenteel een droomsessie in Frankrijk, waarbij (bijna ;-)) alles lijkt te lukken! Het aantal runs en grote vissen dat al op film is vastgelegd is gewoonweg bizar. Kortom: over een tijdje komt er weer een prachtige reeks video’s aan. Stay tuned!

Deze prachtige grote schub is één van de vele vissen die Mark in de afgelopen tijd in Frankrijk wist te vangen.


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe