KWO Boulevard van Week 23

KWO Redactie
salvatore-perrone-boulevard-header

Na een extreem warme week was daar afgelopen vrijdag plotseling een omslag: de hete zon maakte plaats voor een regenachtige dag met een flink dalende luchtdruk. Veel vissers trokken naar de waterkant, waardoor je in deze nieuwe editie van de Boulevard weer lekker wat vangsten kunt bewonderen. Bekijk o.a. de legendarische ‘Lange Draak’, gestolen karpers van het Twentekanaal, het verhaal van een naaktvisser en nog (heel) veel meer!


20 juni: prijsuitreiking in het KWO Prijzenfestival!

We starten de Boulevard met een beetje spam. Hoewel… spam? Als er voor €10.000 aan prijzen zijn te winnen kun je toch bijna niet spreken van vervelende reclame! Op 20 juni mogen we maar liefst 90 members blij maken met een prachtige prijs. Dit is daarom hét moment om KWO Member te worden! In de onderstaande video leggen we de winactie in het kort uit:

De prijzen

Dus… wat valt er zoal te winnen? Zoals jullie van ons gewend zijn stellen de prijzen niet teleur. Wat dacht je bijvoorbeeld van drie Greys XLERATE hengels, een Navigator Baitboat, een week vissen bij Lot of Carp voor twee personen, een Pro Line boot met elektromotor, het Solar Sleepsystem Wide, in totaal 77 cadeaubonnen en nog veel meer. Wacht niet langer en klik op de onderstaande button om member te worden!

Een week lang genieten in een schitterende natuur: bij Lot of Carp ga jij het wellicht beleven!

Start nu je KWO Membership


Heerlijk voorjaar voor Mark Hoedemakers

Shimano consultant Mark Hoedemakers heeft weinig reden tot klagen dit voorjaar. Mark vertelt: Het was me een voorjaar zeg! Na een winter die volledig in het teken stond van onze jonge spruit Lenn, was het vanaf april bikkelen en opboksen tegen de natuurlijke rijkdommen onder water. Zowat de halve populatie zeelten zei me dat het goed was, maar de karper gaf tijdens het gros van de sessies verstek. Niet alleen bij mij trouwens, ook voor de andere vissers was het hard. ‘Bikkelhard’!

Het was hard, bikkelhard!

Het is hard werken voor de vis, maar vangsten als deze maken veel goed!

Maar, nu is het juni en nu gaan we los. Met een drieklapper tijdens de sessie van 5 en 6 juni heb ik het gevoel écht vertrokken te zijn voor de rest van ’t jaar. Op naar die ene aanbeet. Die aanbeet van Mary…


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is die over de Franse roadtrip van Mike Thille. Samen met vismaat Rick van de Graaf trokken ze vroeg in het voorjaar naar het (koude) Franse land. De karpers kwamen niet zonder slag of stoot op de kant, maar Mike en Rick geven ook niet snel op. Bekijk de 45 minuten durende video nu op de Community en check hieronder de trailer!


Roy Bergevoet vangt ‘De Lange Draak’

Afgelopen zaterdag beleefde Roy Bergevoet een bijzonder moment aan de waterkant. Roy vertelt: Erg blij, maar vooral zeer vereerd om de iconische karper genaamd de Lange Draak voor heel even vast te mogen houden! Het is echt een unieke belevenis om zo’n brok karpergeschiedenis in levende lijve te mogen aanschouwen. Na een steenharde run werd de hengel van de steun gepakt en moederziel alleen begon ik aan een drill die uiteindelijk ruim drie kwartier duurde.

Roy wist al eerder een aantal zeer fraaie vissen te vangen, maar wat hem nu te wachten stond…

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat aan de andere kant van de lijn de Draak vocht, leek de wereld stil te staan. De Draak bleef drie kwartier lang erg diep en toen ze boven kwam kon ik haar in één keer scheppen. Daar lag een vis die veel ouder is dan dat ik ben… Ik weet niet hoe lang ik in het net gestaard heb voordat ik kon geloven wat ik zag.

Bij een vis als De Lange Draak duurt het soms even voordat je goed realiseert wat je precies gevangen hebt!

De Lange Draak is gevangen op door mij zelf gemaakte haakaasjes met onder andere diverse ingrediënten van Holland Baits er in verwerkt. Het home made haakaasje werd gevist op een ruime, maar zeer spaarzaam gevoerde plek met hennep, boekweit, boilies en dumbells van Holland Baits in verschillende maar vooral de kleine formaten.

BIZAR! Met 27,4 kilo is dit absoluut een ‘once in a lifetime’ vis.

Ik wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de vangst en het fotograferen van deze karaktervis en vooral diegene die hebben geholpen de vis onbeschadigd en veilig weer terug te zetten. Op naar het volgende avontuur!

Uiteraard is de vis zonder beschadigingen weer terug gezet. Zo blijft dit stukje geschiedenis in leven!

Op naar het volgende avontuur!


Je zou denken dat het anno 2018 niet meer voorkomt…

…maar toch dook er op de Facebookpagina van De KSN Regio Oost een bizar verhaal op. Er zijn namelijk karpers van het Twentekanaal afgehaald (lees: gestolen) en terecht gekomen in een privé water. Onder de vissen een fantastische rijenkarper en een absolute topvis van ruim over de 20 kilo.

Een aantal zeer grote vissen werden ontvreemd van het Twentekanaal.

De lokale karpervissers zijn natuurlijk woest en het bericht is behoorlijk viraal gegaan. Een droevige zaak, maar gelukkig is er wel vrij duidelijk wie er verantwoordelijk is. De KSN heeft de voortrekkersrol genomen in de gesprekken, dus hopelijk zullen de vissen geretourneerd worden naar hun thuiswater!

Niet de beste foto, maar het is duidelijk te zien dat dit een hele bijzondere vis is!

Zodra er meer nieuws is lezen jullie het uiteraard hier op KWO!


Solar boys on a roll

De mannen van Solar zijn momenteel lekker bezig wat vissen betreft! Hieronder een drietal gave vissen die in de afgelopen tijd op de kant kwamen.

Sean Mayo

Teammember Sean was afgelopen week in topvorm op de Essex Manor in de UK! Deze 39 ponds schub, bekend als de ‘Bream Common’, is de meest recente vangst van Sean. De vis werd gevangen op een Red Herring boilie, strak onder eigen kant!

Deze vis is het levende bewijs dat je ook dicht bij de kant grote vissen kunt vangen!

Dave Wood

Na een jarenlange speurtocht wist Dave eindelijk de laatste vis van zijn syndicaatwater te vangen, genaamd ‘The Brute’. Deze vis doet zijn naam eer aan: wat een tank! Met dik 41 pond is deze vis het nieuwe PB van Dave. Naast deze bak wist Dave nog drie dertigers te vangen tijdens zijn sessie. Een Solar Secret pop-up, gevist op een chod rig over een kilo Quench Original boilies, wist de vissen te verleiden!

Wat een tank!

Een vis die zijn naam eer aan doet, wat een brute vis!

Billy Scotter

Deze laatste vangst is een hele bijzondere. Solar Tackle team member Billy wist ‘The Leney’ te vangen! Deze vis is al behoorlijk op leeftijd en werd gevangen op het Pinewood Lake in de UK. Billy had de stek van tevoren al voorzien van 10 kilo crumb en Club Mix boilies en wist de vis uiteindelijk te verleiden met een Club Mix pop-up. Job well done!

Soms hoeft een karper niet groot te zijn om bijzonder te zijn. Deze vis is daar één van!


2 Lads – NOMAD BY FATE

In de onderstaande video zien we Salvatore Perrone, beter bekend om zijn YouTube account ‘Nomad by Fate‘, samen vissen met een oude vriend. De beide mannen delen hun passie voor het karpervissen, wat resulteert in de toffe video die jullie hieronder kunnen bekijken. Enjoy!

Zoals in de video is te zien…

…wordt er volop genoten door de beide mannen!

Passie en vriendschap staan voorop in de video!


Marc Vervoort – Twee vliegen in één klap

Marc aan het woord: De drukte rondom de tentamens vroeg om afleiding en er werd besloten om de voorbereiding voort te zetten aan de waterkant. Na een lange werkdag werden beide hengels instant op enkele hotspots gepositioneerd en kon er diep gedoken worden in de materie van ‘consumentengedrag’. Aan het einde van de nacht gaf een van de hengels een jel van jewelste! De Dark Tuna boilies bleken onweerstaanbaar voor deze afgepaaide vis van kaliber. Vroeg in de ochtend kwam er een einde aan deze sessie. Na een zwarte bak pleur moest er gepresteerd worden tijdens het tentamen. Het geluk van de nacht zette zicht voort gedurende de dag en het tentamen werd in de zak gestoken, 2-0 voor de visser!

Zowel het tentamens als de visserij werden succesvol afgerond: twee vliegen in één klap!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Stichting Vissen met Beperking maakt zich hard voor fanatieke vissers die belemmerd worden in hun visplezier door een beperking. In dit artikel lees je meer over deze stichting!

Bram Drost en Martijn Verweij gaan met hun Raptor vlot op jacht naar Franse rivierkarpers. Check hun brute video in deze update!

In zijn tweede blog vertelt Joachim Stelma meer over zijn verhuizing naar Frankrijk en over een toffe vissessie met vismaat Michael!


Pioneer Baits succes voor Ron Bouman

Pioneer Baits vertelt: Vorige week is Ron Bouman samen met een vismaatje naar een rivier in Frankrijk afgereisd. Binnen no time zaten ze erg leuk te vangen. Stuk voor stuk bizarre gevechten van deze rivierbeukers. Al tijden laat Ron zijn eigen recepten draaien bij Pioneer Baits en dat is niet onverdienstelijk. Zijn bolletjes zetten menig water op zijn kop!

Wat een plaatje! Ron Bouman viste een super sessie met zijn eigen boilies die hij heeft laten draaien bij Pioneer Baits.

Enkele vissen paaiden tijdens de sessie af en lustten wel wat aas.

Niet alleen spiegels vielen voor het aas, want ook deze gave schub die Ron zijn vismaat ving was zéér welkom.

Ben je ook geïnteresseerd om je eigen recepten laten draaien bij Pioneer Baits? Check dan eens de website voor meer informatie!


Agenten betrappen man die naakt staat te vissen

Een opvallend nieuwsbericht uit Weert. Afgelopen donderdag moest de politie in actie komen om een man die poedeltje naakt zat te vissen aan te houden. Toen de politie na de eerste meldingen polshoogte ging nemen had de man inmiddels weer een broek aangetrokken en dacht hij de agenten te slim af te zijn. De agenten waren echter nóg slimmer, want nadat ze de man een boete hadden gegeven voor het vissen zonder vergunning stelden ze zich verdekt op om de man in de gaten te houden. Even later werd het wachten beloond: de man trok opnieuw zijn broek uit! Hij is aangehouden vanwege schennispleging.

Sommige vissers hebben vreemde behoeftes aan de waterkant!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De paai zit er op veel wateren weer op. Die pop hebben we dus niet meer nodig! 😉

Nick Reijckers wist deze parkwater vis te verleiden!

Met 18 kilo is dit voor Mitchell Huybers zijn topvis in Nederland. Lekker bezig Mitchell!

Jeffers van Dyck wist zijn targetvis te verleiden met de boilies van Exclusive Baits!

Het zit niet altijd mee met vissen, zo weet ook Gunther Poelmans. Dat moet wel even zeer gedaan hebben!

Altijd leuk om wat #girlpowerrr voorbij te zien komen in de boulevard. Dit keer vertegenwoordigt Daniëlle de vrouwen met deze brute Carplantis bak van maar liefst 20 kilo!

Rogier van der Vaart blikt…

…met een zeer tevreden gevoel terug op de maand mei!

Deze opvallende koi maakt de meimaand voor Rogier compleet. Wat een bijzondere vangst!

Ook eindbaas James de Koker is weer present met deze brute spiegel!

We sluiten het rijtje af met deze puntgave schub voor LZ. Het maken van wat productfoto’s werd namelijk abrupt verstoord door een loeiende beetverklikker!


Nieuw: Dragon Island van The Carp Specialist

Een nieuwe bestemming uit het gamma van The Carp Specialist is Dragon Island. Dit 15 hectare grote water zit bomvol brute karpers, waar hard voor gewerkt moet worden. In de onderstaande video volgen we Mark en Mitchell tijdens hun visserij op dit prachtige water!


Gave zomervangst van Niels Kunzel

Met deze warme dagen kun je volgens Niels Kunzel twee dingen doen;  Je gaat je eigen wegzweten op de bank, óf je gaat lekker genieten van de ‘Summer Vibe’ aan de waterkant. Uiteraard werd er voor de laatste optie gekozen en dan bleek een verstandige keuze! Tijdens een bloedhete sessie wist Niels namelijk onderstaande spiegelkarper te vangen op het aas van zijn inmiddels geliefde Baitworld. Knap werk!

Een fraaie spiegel in een heerlijk zomers decor. Kan het nog beter?

Niels vertrouwt blindelings op het aas van Baitworld.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In het derde en laatste deel van zijn drieluik deelt Tijmen van der Sande zijn laatste tips over de voorjaarsvisserij!

In het derde deel van zijn ‘Carpe Diem’ blog blikt Danny de Kruyff terug op de vele avonturen die hij met Wimke heeft beleefd, waaronder een heel bijzonder weekend!


Thinking Tackle Episode 2 staat online!

Korda’s karpershow Thinking Tackle is terug! In aflevering 2 volgen we Simon Scott en Mark Bryant tijdens hun visserij op Shillinglee Fishery. In de video lichten de beide mannen hun tactiek duidelijk toe, zodat ook jij eenvoudig op zachte bodems kunt vissen. Daarnaast neemt Simon een wetenschappelijke blik op het water en vertelt hij ons meer over hoe de opzet van het water beïnvloed waar de vissen azen. Check de video hieronder!


Topfoto van de week: Walvis van Luke Hayes

De foto van de week is dit keer van CC Moore visser Luke Hayes. Luke wist na veel inspanning uiteindelijk zijn targetvis te vangen en bij de release werd de onderstaande (stijlvolle) foto geschoten. Voor meer foto’s van deze brute vangst check je de Facebookpage van CC Moore!

Deze breedgeschouderde en fraai beschubte spiegel is een absolute droomvangst!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe