KWO Boulevard van Week 25

KWO Redactie
robby-swennen-heylakker-alva-header

Nu het WK in volle gang is én Max Verstappen vandaag weer in actie gaat komen is het de perfecte zondag om voor de buis te hangen. Gelukkig zijn de voetbalwedstrijden en de Formule 1 pas later op de dag, zodat je eerst tijd hebt voor deze gloednieuwe editie van de KWO Boulevard. Dit keer check je o.a. gave vangsten van Heylakker, de uitslag van het KWO Member Only Prijzenfestival, een toffe video van Niels van Vooren en nog (veel) meer!


Jacht op Mary

Afgelopen week ontvingen we een tof mailtje van Robby Swennen. Robby vertelt: Na een sabbatjaar (2017) werd het hoog tijd om de hengels terug van stal te halen. De jacht op Mary van de Heylakker is weer geopend!

Robby startte zijn visjaar op Heylakker met een flinke grasser!

Na eerst een grassie van kaliber zijn ondertussen ook de eerste karpers in het net beland. Mooi detail is dat het de eerste en de laatste vis van 2016 waren die dit jaar als eerste in het vangstenboek genoteerd mochten worden!

De eerste karpers zijn inmiddels op de mat beland…

…waaronder ook deze brute spiegel, genaamd Alva!


Uitslag van het KWO Member Only Prijzenfestival

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan: afgelopen woensdag werden tijdens een livestream alle 90 (!!) winnaars van het KWO Member Only Prijzenfestival bekend gemaakt. Benieuwd of jij hebt gewonnen? Alle winnaars staan in dit artikel op een rijtje! De volledige livestream kun je hieronder bekijken:

Alle winnaars zijn inmiddels ook benaderd en de eerste prijzen zijn zelfs al verzonden/opgehaald!

De eerste members hebben hun prijzen inmiddels opgehaald.

Kevin Laman: heel veel plezier met deze toffe Pro Line boot + elektromotor!

Wil jij bij het volgende prijzenfestijn ook kans maken op een toffe prijs én de allervetste artikelen en video’s over karpervissen als eerste checken? Meld je dan aan via de button hieronder!


Ga deze zomer eens aan de slag met… pinda’s?

Boilies, tijgernoten, pellets, mais, dumbells en ga zo maar door. Stuk voor stuk veelgebruikte aasjes in de karpervisserij. Echter worden de karpers steeds wantrouwiger en voorzichtiger, dus is het tijd om op zoek te gaan naar ander succesvol aas: pinda’s! In dit artikel beschrijft Baitworld consultant Marc Vervoort hoe hij deze peulvruchten inzet in zijn visserij.

Marc heeft al het nodige succes geboekt op de pinda!

Een nadeel aan het gebruik van pinda’s is dat het vrij lastig is om ze op de juiste manier te bereiden. Het inzetten van onjuist bereide pinda’s neemt daarnaast de nodige risico’s met zich mee en kan zelfs tot de dood van de vis leiden! Wil je zeker weten dat je geen risico loopt? Koop de pinda’s dan kant en klaar via DEZE link. Succes bij het inzetten van dit aasje!

Probeer de pinda’s ook eens in een andere smaak, zoals deze Redskin Pinda’s Kerrie!


GRATIS Scopex Squid samples in de KWO Webshop + WINACTIE

De komende weken ontvang je bij elke bestelling in de KWO Webshop een sample verpakking van de Nash Scopex Squid boilies. Als je een bestelling hebt geplaatst, dan maak je ook direct kans op 5kg Scopex Squid boilies die we op 19 juli 2018 gaan verloten! Klik hieronder op de button om naar de KWO Shop te gaan en je bestelling te plaatsen:

Bezoek hier de KWO Webshop


Korda Underwater 7 – Inzicht in de onderwaterwereld!

De Underwater serie van Korda is wellicht één van de meest bijzondere film op het gebied van karpervisserij. Hoewel deze video beslist niet nieuw is te noemen, is hij nu voor het eerst helemaal gratis te bekijken op YouTube. In de video, die bestaat uit twee delen, gaan Danny Fairbrass, Ali Hamidi, Tom Dove en Damian Clarke proberen om voor de onderwatercamera live een vis te haken. Op z’n zachts gezegd een unieke visserij! Check de twee leerzame delen hieronder:

Deel 1:

Deel 2:


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In het kader van vaderdag verscheen afgelopen zondag dit leuke artikel van Henk Groenestein over de visserij samen met zijn zoon.

Deel 2 van de nieuwe ‘Random Select’ video’s van de mannen achter Cuyten Boilies staat online. Deze video is het bekijken meer dan waard!

Het samenstellen van een voermix kan soms tricky zijn. In dit artikel deelt Tom Foreman zijn favoriete mix met ons, die hem karpers tot boven de 40 pond opleverde in de UK!


Karpervissen met Niels van Vooren

In de onderstaande video zien we Niels van Vooren twee dikke dertigers landen tijdens zijn visserij op een Belgisch water. Niels weet zich te onderscheiden van andere vissers door veel aandacht te besteden aan zijn aanpak. In deze video vertelt hij waarom hij balanced hookbaits en de ronnie rig gebruikt!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Martijn de Ruiter had een goede sessie op een Belgisch kanaal!

Naast de schub kwam ook deze fraaie spiegel bij Martijn op de mat!

Het heerlijke zomerse sfeertje werd stijlvol vastgelegd door Kelvin ten Klooster.

Op Frans openbaar water wist Frank van Schaik deze gave spiegel te landen.

Naast het Franse succes weet Frank ook op de Nederlandse kanalen zijn vissen te vangen!

Jordie Rutjens had twee targetvissen in gedachten…

…en al na één nachtje vissen lagen ze allebei op de mat!

Maik Roeleveld wist kort geleden deze brute oude kanaalstrijder te vangen!

Johan Kruif ving deze bijna dertiger schub. Genieten met een hoofdletter G!

Leroy van Dam wist een aantal fraaie vissen te landen…

…waaronder ook deze spiegel! #goedbezig

We sluiten de vangstenreeks af met deze bijzonder gave rijen van Davy Meulenberg!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Voorkom deze vier veelgemaakte fouten als het gaat om partikels! Daarnaast check je in dit artikel drie tips om je partikels extra aantrekkelijk te maken.

Darrell Peck ruilt de Engelse wateren in voor het machtige Lac d’Orient. Hoe zijn sessie verliep check je in zijn nieuwste blog!


Topfoto van de week: jong geleerd is oud gedaan!

Met een kleine knipoog naar vaderdag van afgelopen week is de topfoto van de week dit keer van Dave Mag. Dave is een gepassioneerde karpervisser die al flink wat indrukwekkende vangsten op zijn Instagram heeft staan. Kort geleden bezocht Dave de waterkant samen met zijn zes weken oude baby en dat leverde dit bijzonder fraaie plaatje op!

“Six weeks old and already making memories on the bank!”


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe