KWO Boulevard van Week 26

KWO Redactie
rod-hutchinson-one-of-the-pioneers-that-revolutionised-carp-fishing-header-boulevard

We zitten inmiddels op de helft van 2018 en we hebben al flink wat zonnige dagen achter de rug. Ook afgelopen week was het behoorlijk warm, maar ondanks de hitte trokken veel vissers toch naar de waterkant! Daarom zit ook deze editie van KWO Boulevard weer lekker gevuld met o.a. aandacht voor het overlijden van Rod Hutchinson, een viswedstrijd met een goed doel, mooie vangsten van de Ronde Beek en nog (veel) meer!


Karperlegende Rod Hutchinson overleden

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan: afgelopen week ontvingen we het droevige nieuws dat Rod Hutchinson op 73-jarige leeftijd is overleden. Hutchinson was een pionier in Engeland op het gebied van aas en het najagen van targetvissen. Hij kreeg veel bekendheid tijdens het vissen op de befaamde Redmire Pool, waar hij samen met Chris Yates op recordkarpers viste.

Rod Hutchinson’s dood laat een diepe indruk achter op de karperwereld.

Hutchinson schreef diverse boeken, talloze artikelen en richtte al in 1979 zijn eigen merk op, dat naar hem is vernoemd. Zijn tweede boek ‘Carp Strikes Back‘ was een bestseller en werd in Engeland zelfs betiteld als ‘the greatest carp book of all time’. Rod Hutchinsons’s dood laat een diepe indruk achter op de karperwereld en diverse karpervissers reageerde op het overlijden van Rod.

R.I.P. Rod Hutchinson

A post shared by Roelof Schut (@roelof_schut) on

Ook vanuit KWO wensen we de nabestaanden sterkte toe. Laten we Rod herinneren als de man die hij was: een persoon die enorm veel invloed heeft gehad op het karpervissen!


Bekijk GRATIS de eerste twee delen van MH op Cassiën!

We hebben weer een speciale actie lopen op KWO: je kunt nu GRATIS de eerste twee delen van Mark Hofman op Cassiën bekijken! Het werkt heel simpel: ga naar DEZE link, vraag je persoonlijke wachtwoord aan en voilà, je kunt de video’s bekijken. Wacht dus niet langer en klik op de link. De video’s zijn absoluut het bekijken waard!

Mark wist diverse brute vissen te vangen op Cassiën!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Karpervitamines van Willem Kwinten. Zoals we gewend zijn heeft Willem weer een leerzaam stukje geschreven én een toffe video in elkaar gezet. Klik op de afbeelding om de update te bekijken!


Wij vissen kanker de wereld uit!

Afgelopen 23 tot 25 juli vond de karperkoppelwedstrijd plaats in Neerven, van visvereniging ‘Haal Op’ in Bladel. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Menno Wassing, die op het idee kwam om de volledige opbrengsten van de wedstrijd te doneren aan KWF Kankerbestrijding. Iedereen kent immers wel iemand die aan deze vreselijke ziekte is overleden.

Deze mannen dragen hun steentje bij aan KWF Kankerbestrijding!

Zo werd onder andere het inschrijfgeld van €300 volledig gedoneerd aan KWF. Een mooi initiatief! Het is ook mogelijk om te doneren via de actiepagina van Menno. Onder de donaties worden twee zakken van vijf kilo KVK-baits verloot. Je kunt nog tot 13 juli doneren. Draag jij ook je steentje bij? Iedere bijdrage wordt gewaardeerd, want iedere bijdrage brengt ons een stap dichterbij het verslaan van deze verschrikkelijke ziekte!

Klik hier om te doneren!

De wedstrijd was in alle opzichten een succes: er werd veel geld ingezameld en er werd vis gevangen!


Coming soon: MH Proof? De nieuwe Shimano Aero Technium MgS

MH vertelt: De mannen van Shimano durven nogal door mij uitgerekend deze twee nieuwe Aero Technium MgS op te sturen voor een fieldtest. Ik ben heel benieuwd, want mijn eerste indruk is in ieder geval dat het bizar mooi spul is…


Nieuwe video van Jelmer Simmes online!

Afgelopen week zaken we de nieuwe video van Jelmer Simmes, beter bekend als ‘TwinCarpNL‘ online verschijnen. Deze video is iets anders dan we van Jelmer gewend zijn, hij is namelijk een stuk langer! De video is opgedeeld in vier delen. In het eerste deel geeft Jelmer uitleg over het zoeken van stekken op grote zandafgravingen en in de daaropvolgende drie delen vist hij zes nachten op de zandafgraving, met mooie resultaten! Kortom: dik 51 minuten kijkplezier 😉 Check de video hieronder!


Kris en Gunther kraken bikkelharde Verbindingskanaal

Kris vertelt: Terwijl het voor velen de laatste weken lastig vissen was op het V-kanaal, konden wij met regelmaat een vis prikken. Door veel aanwezig te zijn en te observeren, konden we de vissen lokaliseren. De stek werd dagelijks lichtjes aangevoerd met de Secret Key van Eddy Sterckx.

Hoewel het bij andere vissers minder goed verliep, wisten Kris en Gunther hun visjes te vangen!

Uiteraard werden de vissen zorgvuldig teruggezet!

Tussen de grote aantallen brasems door werden ook de nodige bakken gevangen. Ze waren spijtig genoeg allemaal leeg van de paai, maar wat is er mooier dan die snoeiharde runs op dit bikkelharde water!

Diverse vissen vielen voor de Secret Key…

…wat diverse leuke plaatjes opleverde!


Zondag om 20:00: Thinking Tackle deel 3!

Vanavond (30 juni) komt alweer het nieuwe deel van Korda’s Thinking Tackle uit. De video zal te vinden zijn op YouTube en op de Korda website, volledig voorzien van ondertiteling! Check hieronder alvast de trailer:


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Niemand minder dan Wim Hanegraaf verwend ons weer meer één van zijn schrijfsels. Dit keer wordt de TomTom ingesteld op Slovenië!

In deze KWO Q&A horen we Robin Bulters over Nederland, Rainbow, fotografie, sponsoring en meer!

Soms zit het mee en soms zit het tegen: Jacco Noordermeer wist na tegenslag zijn plezier in het karpervissen dubbel en dwars terug te vinden!


Twee 50’ers binnen 24 uur? SAGA flikt het!

SAGE vertelt: Kees en Ruud ervaren de kracht van het nieuwe SAGA aas. X-Somnia gemixt met Mulberine zorgde voor een absolute droomsessie bij deze twee rasvissers. Naast een hele serie 20, 30 en zelfs 40 ponds vissen, vingen ze afgelopen ze vorig weekend binnen 24 uur maar liefst twee vissen van 5o pond! Meer info? Check dan de website!

#sagathegamechanger

X-Somnia gemixt met Mulberine zorgde voor flink wat actie tijdens de sessie.

Wow! Wat een droomvis! Kees en Ruud mochten in hun handen klappen met twee vissen van meer dan 50 pond.


Werknachten aan de Ronde Beek

Als salesmanager is Neil Spooner veel van huis en bezoekt hij zelfs regelmatig andere medewerkers van Korda. Zo was hij onlangs enkele dagen in het zuiden van de Benelux te gast, om daar met Marco Deckers diverse winkels te bezoeken. In plaats van de nachten in een hotel door te brengen viel de keuze op samen nachtvissen! Er werd gekozen om op De Ronde Bleek in Sterksel te vissen. Dit rustige en gelegen water zou perfect zijn om na een werkdag aan te komen, de nacht te vissen en ’s ochtends van wat voer te voorzien.

Neil’s eerste Nederlandse spiegel is bizar mooi!

Dit bleek een gouden zet te zijn. Marco en Neil visten gezamenlijk slechts twee nachten maar wisten daarbij een hele reeks goede vissen te landen! Marco wist daarbij enkele (heel toepasselijk) kalere spiegels tot hoog in de dertig pond te landen vanaf zijn stek. Neil, die tegenover hem plaats had genomen, wist na een rustige eerste nacht alsnog een eindsprint in te zetten. Al vissend met Spinnerrigs, voorzien van Kurv Shank haken en pop-ups gesoakt in de Wonderberry Goo, ving hij de laatste ochtend namelijk een hele serie vissen waaronder ‘Thom’, een van de fraaiste spiegels, op een gewicht van ruim 19,5 kilo!

Er werd een mooie reeks vissen geland…

…in slechts twee korte nachtjes!

De klap op de vuurpijl was ongetwijfeld deze brute, bijna 20 kilo zware spiegel!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Jaap Elshout trok er weer eens op uit naar het ruime sop en wist deze gave plaat te schieten van een minstens zo gave spiegelkarper.

Vaste klant James de Koker…

…boekte kort geleden succes in Frankrijk!

Alle drie de vissen kwamen van de Secret Key van Eddy Sterckx.

Kenny Snijders wist afgelopen week in twee korte nachtjes twee targets te vangen.

Naast de bovenstaande schub, kwam ook deze hele brute spiegel op de kant! Knap gedaan Kenny.

We sluiten het rijtje af met deze flinke ‘grasmaaier’ van Wilco Gerrits!


Solar mannen zijn op dreef!

Solar Tackle’s Wesley Lagaert heeft tot dusver een heel lekker jaar achter de rug. Diverse grote vissen kwamen op de kant, waaronder een aantal ‘speciale’ targets! Wesley focust zich op een privé water waar flink wat bijzondere vissen in rondzwemmen. Hij voerde een stek regelmatig lichtjes aan met de Club Mix boilies en tijdens een korte nachtsessie tussen twee werkdiensten door wist deze in België gestationeerde visser een bijzondere, 21,2 kilo zware schub te vangen! De vis kon de Club Mix snowman niet laten liggen.

Wesley was natuurlijk in zijn nopjes met deze puntgave, donkere schub!

Rest van het team

Ook veel andere teamleden van het Solar-team zijn op dreef. Check hieronder nog een drietal pics:

Billy Scotter gaat maar door op Pingewood Lagoon! Deze donkere schub valt net onder de 30 ponds grens en werd gevangen op het Club Mix haakaas.

Parksucces voor Jake Anderson! Na het zien van een grote vis presenteerde Jake zijn aas op de zwemroute en binnen no-time was het raak. Het resultaat: deze brute 34-ponds spiegel!

Ongetwijfeld de mooiste vis uit de reeks! Joshua Mills ving deze 41 pond zware spiegel op een syndicaatwater in Kent. Job well done!


24 uur vissen bij HSV Barneveld

Afgelopen weekend hebben de mannen van Free4Fishing een prachtige video gemaakt op uitnodiging van de Hengelsportvereniging van Barneveld. Een video vol uitleg, prachtige droneshots en uiteraard super mooie vissen! Bekijk de video hieronder:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In deze nieuwe KWO Podcast luisteren we naar niemand minder dan Kevin Diederen!

Ooit wel eens van ‘Pilotvissen’ gehoord? In dit artikel vertelt Boudewijn Margadant er alles over!

In de nieuwe ‘Member in the Spotlight’ nemen we een kijkje in Justin Hulswit’s visserij!


Karpervissen met Gerjan Berendijk

Gerjan vertelt: De afgelopen vier jaar heb ik flink wat uren gevist op een water waar ik bij toeval terecht ben gekomen. Ik heb er een aantal leuke jaren beleeft, maar nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Geniet van de onderstaande video, met beelden over mijn visserij op het water van de afgelopen vier jaar!


Topfoto van de week: Sunset van Oli Davies

De foto van de week is dit keer van de fanatieke Engelsman Oli Davies. Oli was afgelopen week aan het vissen in Oostenrijk en kreeg daarbij een zeer fraaie zonsondergang te zien. De camera werd er snel bijgepakt en zo kon Oli dit prachtige plaatje schieten! Meer zien van Oli? Check dan zijn Instagram!

Zo zien we de zonsondergang maar al te graag!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe