KWO Boulevard van Week 27

KWO Redactie
kwo-boulevard-week-26-header

Het gras is geel, het wier staat hoog en de mussen hebben niet eens meer de energie om van het dak te vallen door de hitte. Kortom: het is hoog zomer! Naast de Formule 1 kun je vandaag weer genieten van een gloednieuwe editie van KWO Boulevard, dit keer met o.a. een bazige video van Samir en Claire, een waarschuwing voor Bled-vissers, flink wat zomerse vangsten en nog (veel) meer!


Vissen is gezond!

“Ga toch vissen, adviseert de dokter”. Regelmatig berichten media dat Nederlanders te weinig bewegen en dat dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Vooral een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve klachten scoren hoog. Sportvissen, waaronder dus ook karpervissen, blijkt een goed geneesmiddel! In het vakblad Visionair van Sportvisserij Nederland kun je het volledige artikel ‘Vissen is gezond‘ lezen.

Gijs Wijnholts weet als geen ander hoe gezond het is om te vissen en geeft ons het goede voorbeeld! 😉

Ons advies vanuit KWO: benut iedere kans die je krijgt en spendeer zoveel mogelijk tijd aan de waterkant! 😉


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video van Pilaar on Tour.

Michiel ging 24 uur lang met Martin Post op stap. Martin is fanatiek vissers en ‘rasondernemer’, want samen met zijn compagnon runt hij karperspeciaalzaak De Tacklebox en zijn aasbedrijf Originals. Klik hier om de video te bekijken!


Zomerse vangsten voor Sportex Prostaffers

De Sportex Prostaffers zijn lekker op dreef! Aan alle kanten van het team worden mooie vissen gevangen. Sven Omloop viste op verschillende wateren een aantal instant sessies en met regelmaat werden zijn Sportexjes in een ‘deftige’ curve getrokken! Sven wist onder andere de onderstaande dikke schub te landen tijdens een instantsessie:

Prima vis voor een instant sessie!

Ook Henri Eshuis draait op volle toeren. Afgelopen week deed hij goede zaken tijdens de topcompetitie karper. Samen met zijn vismaat wist hij de tweede plaats in het klassement te behouden!

Dankzij het harde werken kon de tweede positie in het klassement behouden worden!


Karpervissen in Frankrijk met Samir en Claire

We kennen Samir en Claire maar al te goed van hun buitenlandse avonturen en ook dit keer hebben ze weer een toffe video geproduceerd! Afgelopen voorjaar viste ze op Lac du Der, waar de visserij behoorlijk taai was maar ze toch de nodige vangsten wisten te strikken. Check de video hieronder!


Livestream vanaf de Efftex

Een beurs die voor het grote publiek een beetje onder de radar is, is de Efftex. Dit staat voor ‘European Fishing Tackle Trade Exhibition’ en is een grote beurs die in de Amsterdam Rai wordt georganiseerd. Alle grote fabrikanten en groothandels komen hier samen om hun nieuwe producten te showen en om te netwerken. De editie van 2018 vond plaats van 28 t/m 30 juni en uiteraard was KWO er bij.

Ook het Extreme TX Net Head Light Set van JRC was als nieuw item te bewonderen op de Efftex.

Hieronder kun je de livestream bekijken die we opnamen op de stand van Pure Fishing. Dit enorme bedrijf heeft o.a. merken als JRC, Berkley, Chub en Penn in haar portfolio. Mark was dan ook benieuwd naar de nieuwigheden en die check je in onderstaande video!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Nash baas Alan Blair was voor twee dagen op bezoek in Nederland. In deze toffe video kun je zien hoe Alan zijn bliksembezoek optimaal benut!

Op een water dat hij in de winter had ontdekt moest het voor Younes Gonzalez gaan gebeuren. Wat er daarna gebeurde is voor menig visser een droom…

Bjorn Kolfschoten en zijn vismaten Niels en Kevin beleefden een trip die compleet anders ging dan verwacht, maar wél met een gouden randje!


Bled-vissers opgelet: maximaal 10 vissers per dag in de zomermaanden

De titel zegt al genoeg! Tijdens de zomermaanden worden er maar 10 dagvergunningen uitgegeven (per dag uiteraard) door de visvereniging van Bled in Slovenië. Deze vergunningen kun je online bestellen op deze link. De reden is eenvoudig: in de zomermaanden zijn er zoveel toeristen en volgens de lokale VVV vinden de beleidsbepalers “10 vissers meer dan genoeg. Dit zodat de ‘normale’ toeristen Bled kunnen beleven in alle rust.”

Het vissen op Bled staat bij veel vissers hoog op de verlanglijst. Bij het zien van de omgeving is dat ook niet vreemd!

Vervelend voor de vissers die Bled nog op hun lijstje hebben staan, want in juli zijn bijna alle vergunningen al vergeven en voor augustus zijn er nog maar een paar! Mocht je nog willen gaan, reserveer jouw vergunning dan zo snel mogelijk. Let op: hiervoor heb je een creditcard nodig.

Oli Davies bezocht kort geleden het Sloveense meer. Wat een plaatje!

Vanaf 1 september is alles weer als vertrouwd: je kunt dan weer ‘onbeperkt’ vergunningen kopen, zowel online als in de twee hengelsportzaken rondom het meer én bij de lokale VVV.


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Michel Groen in ’t Woud wist tijdens het eerste SKP weekend een fraai uitzettertje te vangen!

Deze detailfoto van Michel laat goed zien hoe fraai uitzetters kunnen zijn/worden!

Tijdens de zomermaanden trekt Michel er graag met een broodkorst of de pen op uit, en niet zonder succes!

Ook in de zomer pakt Ian Thiels gewoon z’n visjes mee! Niet de grootste, maar zeker een pareltje!

Daniël Klerkx wist de afgelopen tijd een aantal brute schubs te landen, waaronder dit kanon!

Ook deze langgerekte krachtpatser kwam bij Daniël op de mat! #goedbezig

David Wouters viste samen met zijn dochter en wist deze fraaie schub te landen.

Chris de Clercq wist op de rivier een BB (bazige brace) te vangen!

Marco in ’t Hout heeft een handicap, maar niets houdt hem tegen om te gaan vissen. Mede dankzij de hulp van zijn vismaat kon hij toch zijn PB strikken. Heel knap gedaan Marco!

Deze forse grasmaaier werd door Michael van der Hoeven het net in gedirigeerd!


Italiaanse superkarpers voor Thom Treffers

De gebroeders Treffers weten beiden hun je BAKKEN moet vangen. Rene heeft al meerdere monsterkarpers op zijn naam en ook Thom mocht al diverse vijftigers vangen. Afgelopen week bezocht Thom een tof water in Italië en de sessie verliep, ondanks de zinderende hitte, meer dan voortreffelijk!

Whoop, whoop! Wat een knik heeft deze veertiger spiegel!

Thom wist een toffe reeks vissen ‘te banken’ die allemaal puntgaaf waren en zijn materiaal flink op de proef stelden. Richting het einde van de week kwam er een geblokte superschub op de mat die de naald van de weegschaal tot ver over de 25kg liet doorslaan!

Niet alleen forse spiegels…

…maar ook brute schubs kwam op de kant!

Eén van de topvissen van het water werd uiteraard weer netjes teruggezet. Goed bezig Thom!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Alvar Besemer en Yaïr Nauta viste een week lang gericht op karper en meerval vanuit de boot. Lees hun toffe verhaal in deze update!

Mike Thille legt in dit artikel uit hoe hij Google Maps gebruikt om zijn sessies optimaal voor te bereiden!


AliExpres: goedkoop is duurkoop?

Afgelopen week verscheen een leuk bericht in de Community Facebook groep. Kenny van Essen deelde de onderstaande foto van een product bij AliExpres. Wellicht toch niet zo’n goed idee? Het leverde in ieder geval het nodige vermaak op!

Kijk even naar de loodclip! 😉


Lijn gebroken = vis weg? Niet altijd 🙂

Op de Facebookpage van TTB Baits lazen we het volgende bericht van Jacco Noordermeer: Deze spiegel had wel heel erg veel geluk… Na lijnbreuk op nog behoorlijke afstand van de vis leek het er op dat we deze beet konden noteren als ‘verspeeld’. Toen zijn we toch maar een poging gaan wagen om de lijn op te vissen en de vis te redden! Soms zit het mee want binnen 5 minuten pikte ik de lijn op met een schepnetsteel. Snel de boel weer aan elkaar geknoopt en op zoek naar de vis die zich vol overgave had vast gezwommen in het wier. Kortom, soms loont het om wat extra moeite te doen om een gebroken lijn terug te vinden 😉

Een spiegel als deze is de moeite van het zoeken van de gebroken lijn meer dan waard.


Topfoto van de week: ‘Cadeautjes uitpakken’

De foto van de week is dit keer voor onze Brabantse amigo Wilco Gerrits. Ook met dit mooie weer bezoekt Wilco regelmatig de waterkant en afgelopen week maakte hij zijn lijnen nat op een wierrijk water. Tijdens het drillen van een gave schubkarper kwam het halve wierbed mee de kant op en in het net moest Wilco dus eerst even zijn ‘cadeau’ uitpakken om er vervolgens mee te poseren. Dit leverde wel een aantal fraaie plaatjes op!

Voordat de karper op de gevoelige plaat kon worden vastgelegd, moest deze eerst even werden ontdaan van het nodige wier.

De vis was overigens puntgaaf!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe