KWO Boulevard van Week 29

KWO Redactie
Zak Kelvan Taylor‎ 3

Bakken en braden, dat konden we de afgelopen week genoeg doen. Ondanks de subtropische temperaturen druppelde er genoeg tof karpernieuws binnen uit het wereldje. In deze editie van Boulevard kunnen jullie onder ander het volgende verwachten: vader-dochter pics, een bootvisavontuur van Pilaar, schitterende zomervangsten, dikke video’s van Willem Kwinten & Herwin Kwint en nog (veel) meer!


Buitenlands flitsbezoek voor Roy Alofs

In de vorige editie van de Boulevard waren een aantal gave foto’s van Roy Alofs te bewonderen, en ook in deze Boulevard is het weer raak! Op zijn Facebookpagina deelde Roy een unieke vangst. Roy vertelt over de vangst: Grote Nederlandse vissen hebben iets extra’s, net als een drukbevist water. De fijne contacten en onderlinge verhoudingen tussen de vissers maakt het nog mooier. Uiteindelijk draagt ook dit bij aan een goede promotie van de karpervisserij in Nederland.

Grote Nederlandse vissen hebben iets extra’s!

Als een welkome afwisseling staat er een flitsbezoek aan het buitenland op de planning. Achtenveertig uur vissen is het doel! Met deze zomerse temperaturen zal het niet eenvoudig zijn, maar dat is ook helemaal prima. Naast deze uitdaging is het vooral fijn om er even uit te zijn en in alle rust te genieten van groot en wild water. De onderstaande vis kwam van het grote water water af. Met dank aan de sympathieke Jelle Eshuis en zijn dochtertje voor de foto!

Het was wederom raak voor Roy: wat een mega brute vangst!


Nieuwe movie van Pilaar op de KWO Community

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is met afstand die van onze eigen Michiel Pilaar. Samen met z’n Zeeuwse vismakker Collin Slabbekoorn is hij gaan vissen op de rivier De Lot. In een film van bijna een uur nemen de mannen jullie mee op dit unieke avontuur met als doel: het vangen van een RIVIERBAK! Bekijk hieronder alvast de trailer en bekijk de volledige film HIER!


Brons dan maar – Gert Bervoets

Afgelopen week verscheen er weer een tof mailtje van Gert Bervoets in de mailbox. Gert schrijft: Damn, zeker dat we dat tournooitje hadden kunnen winnen daar in Rusland, ware het niet dat die Fransen… Het is dat ik mijn hart in het Franse land ooit al vissend heb verloren of ik kwam er nooit meer 😉 Drie nachten aan de Lot en zes vissen later waren de wonden weer geheeld. Met dank aan Björn (FCP) voor het aas en Jan M. voor de megapixels!

Twee weken voor de halve finale bezocht Gert traditiegetrouw de Franse Lot. Uiteraard niet zonder succes!

Deze brute bak kwam vanuit de Franse Lot even bij Gert op bezoek!


Willem Kwinten bezoekt Jurrasik Carpe 1

In de onderstaande video van videobaas Willem Kwinten volgen we hem tijdens zijn sessie op Jurrasik Carpe 1 van The Carp Specialist. Samen met Jop wist hij een hele goede sessie te boeken, met vissen tot boven de 20 kilo! Kortom: pak een bak popcorn en een biertje, en geniet van bijna 11 minuten aan uniek beeldmateriaal!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Er worden in de karperscene veel video’s gemaakt, maar deze video van Herwin Kwint is écht NEXT LEVEL! Deze video is een absolute must-see.

Wesley Crauwels en 5 vrienden kwamen kort geleden in een bizarre noodsituatie terecht die ze bijna het leven kostte. Lees hun indrukwekkende verhaal hier!

Frans Bax en vismaat Wesley beleefde een brute sessie op High Mill Lake met enorm veel dikke vissen. Hun bizarre sessieverslag lees je in deze update!


Inland Sea Advertures met Tom de Maat en Vu Phan

In het voorjaar van 2018 trokken Carpleads consultants Tom de Maat en Vu Phan naar een groot stuwmeer in Frankrijk, in een poging om zoveel mogelijk karpers op de kant te krijgen. Gave dronebeelden en diverse mooie vangsten maken deze video het bekijken meer dan waard!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Matthieu Everaert is een man die weet wat goed opvoeden inhoudt 😉

Joris van Ophuizen werd in de vroege ochtend gewekt door deze heuse rivierkarper. Geen monster, maar de voldoening na het vangen van een karper van de rivier was groot!

Het warme weer is perfect om onze gevinde vrienden eens aan de oppervlakte te belagen. René Theelen knoopte dan ook een korstje aan z’n haak en dat werd beloond.

Met het weer van de afgelopen dagen (en zelfs weken!) is het niet verkeerd om de brolly mee te nemen naar het strand, zoals JP Offermans deed!

Ken Dassen wist deze 18 kilo zware schub tussen het wier vandaan te plukken!

Naast mister Offermans nam ook Martijn Nederpel zijn tentje mee naar het strand!

Deze gave spiegel van PB Products consultant Kelvan Taylor zagen jullie al in de header. Wat een plaatje!

Het is goed te zien hoe Kelvan geniet van zijn vangst. Knap gedaan!


Succes op het Albertkanaal – Wim Kuypers

Na afgelopen lente een bizarre 24 kilo schub gevangen te hebben op de Zuid-Willemsvaart was het tijd voor een nieuwe uitdaging, namelijk het Albertkanaal. Deze kilometerslange betonnen bak is enorm moeilijk te bevissen zonder voorkennis en zelf had ik nooit gedacht dat ik me hier ooit aan zou wagen. Uiteindelijk kwam het er dan toch van, wie niet waagt wie niet wint!

Het Albertkanaal is geen water voor mietjes!

Na 10 nachten op verschillende stekken kon ik alleen een aantal brasems bijschrijven, maar ik had wel enorm veel bijgeleerd over de manier van vissen. Na eventjes wat zelfvertrouwen gewonnen te hebben op de andere kanalen was het tijd voor nog een poging. Een lichtjes andere aanpak op het gebied van voeren loonde meteen. Na mijn eerste nacht mocht ik een fantastische oude spiegel over het netkoord trekken. Na zoveel moeite was dit echt intens genieten!

Als eerste vangst op het Albertkanaal meteen een spiegel als deze vangen… Petje af Wim!

De spiegel kreeg haar vrijheid terug. Wat een bizarre vis!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De video van Pilaar op de Lot kwam hierboven al voorbij, maar daarnaast hebben we ook de volgende stukken gepubliceerd:

Ricardo Koster legt je uit hoe je de perfecte camera kiest! Klik op de foto om naar het artikel te gaan.

Hoe Darrell zijn targetvis ‘The Coconut Common’ wist te strikken legt hij uit in zijn nieuwe blog!


Topfoto van de week:

De foto van de week is dit keer een plaat die we rond zagen zwerven op Facebook. Voor een vader is er niets zo mooi als dit: je passie overdragen op je eigen kroost!

Nog zo’n foto waar we een glimlach van op onze gezichten krijgen. De perfecte foto om KWO Boulevard mee af te sluiten!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – in Turkije’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – in Turkije is er daar eentje van. In ruim 80 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de maagdelijke karpers van het Meer van Köycegiz. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe