KWO Boulevard van Week 30

KWO Redactie
solar-vangst-2-header

Wat een week was dit op het gebied van het weer! Er werden bizar hoge temperaturen gemeten in Nederland, tot boven de 38 graden. Tussen het zweten door werd er gelukkig ook nog gevist en in deze editie van de KWO Boulevard lees je o.a. over Glenn Sporck’s gewonnen visweek, een fotodump van Wilco en Bas, revanche voor Albertino Beunk en nog (veel) meer!


Winactie KWO – Glenn Sporck op Carpfarm Lake

Een tijdje terug won Glenn Sporck met een like en share actie op KWO een weekje vissen op Carpfarm Lake in het hoge noorden van Nederland. Inmiddels heeft Glenn gebruik gemaakt van zijn prijs, en niet zonder succes! Afgelopen week mailde hij twee foto’s van zijn sessie:

Aan het uitzicht heeft het niet gelegen. Wat een plaatje!

Glenn wist tijdens zijn sessie ook nog succes te boeken, en hoe!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video over de droomvis van onze Brabantse vriend Remco Akkermans. Bijna twee decennia geleden ving hij een prachtige spiegel op een gigantische binnenzee in het zuiden van Frankrijk. Nu, 18 jaar later, deelt Remco zijn verhaal!

Benieuwd naar Remco’s verhaal? Klik op de foto om naar het artikel met de video te gaan!


Mini-fotodump: Bloedhete zomervangsten van Wilco & Bas

Terwijl half Nederland afgelopen week tubes zonnebrand opmaakte op het strand, visten Avid Carpers Bas Van Zundert en Wilco Gerrits gewoon fanatiek door! Het warme weer vroeg om een andere aanpak en door goed te observeren lukte het de mannen toch om de vissen aan het azen te krijgen. De boys kregen namelijk maar liefst 8 aanbeten in 24 uur vissen! Bizar, toch? Hieronder check je enkele gave foto’s:

Pfff, wat was het de afgelopen dagen warm zeg… Deze fraaie schub werd ondanks de omstandigheden echter vakkundig geland in het eerste licht.

Ook Bas viel in de prijzen en wist deze fraaie spiegel te vangen.

Aan mooi beschubde spiegels was geen gebrek, want ook Wilco kon een fraai exemplaar landen.

Als kers op de taart kwam deze oude rakker op de koffie! Goed gevist boys!


Dayticket vissen met Max Hendry

In deze video van de mannen van Nash volgen we Max Hendry als hij vist op een druk bevist Engels dayticket water: Mallard Lake op het Bluebell Complex. Max laat zien hoe hij een water als dit aanpakt en showt daarnaast enkele puntgave karpers voor de camera!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In de zomermaanden kun je perfect aan de slag met een zig rig. Hoe die rig er onderwater uit ziet en hoe hij werkt check je in deze video!

In dit artikel + video legt Peter Vlasveld in detail uit hoe het hit en run systeem van PB Products werkt. Een leerzame video over visveiligheid!

In dit artikel lees je hoe Wesley Crauwels en 5 vrienden een mega storm overleven in Frankrijk!


Nieuwe visspullen nodig? Pak je korting bij Angling Direct

Dit weekend scoor je 10% korting op het volledige assortiment van Angling Direct, zowel in de winkel als online. Deze actie loopt tot zondag 29 juli middernacht, dus je hebt nog kans om je korting mee te pakken! Klik op de flyer om naar de website te gaan.

Wees er snel bij en scoor 10% korting op je volledige bestelling!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

James de Koker wist deze 24.8 kilo zware BAK te vangen op de Red Angels van Eddy Sterckx!

De Solar mannen zijn weer lekker op dreef. Ignace de Roeck wist deze 48 pond zware spiegel zijn net in te loodsen.

Ook Solar team’s Stefan Radymski wist succes te boeken op zijn lokale viswater…

…net als Jake Anderson, die deze brute 57 pond zware schub wist te vangen in het Franse land!

Roel van Uden wist deze gave zomerschub te vangen.

Erik Oldewening probeerde de hitte te ontvluchten en kon vanuit zijn schaduwplekje deze vis binnenhalen!

Bas van Zundert vond het heerlijk langs de waterkant!

Ook Bram Termohlen was succesvol en wist deze fraaie rijen zijn net in te loodsen.

Wat een bak! Elmer Koevoets wist deze 46.6 pond zware spiegel op een openbaar water te vangen!

We sluiten af met een brute vis van de Koperen Plas. Jorg Kremers mocht zijn sessie met deze brute vis afsluiten!


Revanche voor Albertino Beunk

 

Albertino vertelt: Na het zoveelste rondje langs de waterkant trof ik in een hoekje de afgelopen tijd al meerdere vissen. Een zone waar de vis zich veilig waande. Door veel zoeken kon ik uiteindelijk in deze hoek een mooi kaal plaatje vinden. Hier moest het dan gebeuren! Eigenlijk had ik voor deze week één nachtje gepland, maar de aanwezigheid van de vissen en mijn onrustige gevoel deden me nog een keer vaker terugkomen.

De aanwezigheid van de vissen dede me nog een keer vaker terugkomen dan gepland!

Afgelopen donderdag stuurde ik de auto weer over hetzelfde jaagpad als normaal. Op één van de stekken kon ik met de Polaroid zien dat er twee goede schubs op lagen. 10:15 ’s ochtends… Een aantal piepen, gevolgd door een monotoom geluid uit de ontvanger. Beetje bij beetje kon ik lijn terugwinnen op mijn spoel, totdat de vis bovenaan het talud kwam en er opnieuw vandoor ging naar het diepere water. Al trillend op mijn benen wist ik eigenlijk al hoe laat het was. Deze dril deed mij denken aan de dril in 2010, toen een gebroken haak een einde maakte aan een droom. Dat ging mij niet nog een keer gebeuren! Na 25 minuten drillen kwam ze voor het eerst aan de oppervlakte. In 2010 ging het op dit moment fout tijdens het scheppen, maar nu zette ik twee stappen extra de diepte in en kon ik de mazen om haar machtige lijf sluiten. Daar lag ze, in volle glorie. Een vis die ouder is dan ik!

Albertino flinkt het: zijn droomvis zit in het net!

Een vreugdekreet galmt over het water. Na acht jaar lag ze nu dan eindelijk in het net. Met een lengte van dik een meter en schouders als kanonskogels werden we later samen vereeuwigd op de foto. Met een glimlach van oor tot oor rijd ik even later weg van het water, waar ik mooie tijden heb beleefd en nieuwe vriendschappen werden gesmeden!

Volgens de legende staat de glimlach nog steeds op Albertino’s gezicht… 😉

 


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In alweer de zesde KWO Podcast komt Boudewijn Margadant aan het woord, een 44 jarige Amsterdammer met een indrukwekkend levensverhaal!

Begin mei ging Beer Keunen samen met zijn vriendin Renee drie weken op roadtrip in Frankrijk. Hun avonturen lees je in dit artikel!


Topfoto van de week: superschub van Tibo Ceulers

De foto van de week komt dit keer uit de Facebookgroep van de KWO Community. De foto is gemaakt door Tibo Ceulers en hij vertelt: Een vis in de morgen is een dag zonder zorgen! Deze knappe schub was één van de betere vissen uit een polderslootje in Nederland waar ik afgelopen drie dagen heb gevist. Genieten met een grote G!

Tibo weet deze vangst wel heel fraai vast te leggen. Petje af!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – in Turkije’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – in Turkije is er daar eentje van. In ruim 80 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de maagdelijke karpers van het Meer van Köycegiz. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe