KWO Boulevard van Week 31

KWO Redactie
kris-pauwels-gezinsvakantie-eddy-sterckx-red-angel-boilie-header

Voor de meeste mensen is de zomervakantie in volle gang en dat betekent dat er volop tijd is om te gaan vissen! Hoewel de temperaturen niet bepaald uitnodigend zijn krijg je na het lezen van de nieuwe KWO Boulevard ongetwijfeld zin om er op uit te trekken. Deze week check je o.a. een sfeervideo van Freek Elbers, een prachtige spiegel voor Alvar Besemer, een flinke berg topvangsten en nog (veel) meer!


Heerlijke sfeervideo van Freek Elbers

We beginnen de Boulevard deze week met een video waar het bloed van iedere karpervisser sneller van gaat stromen. Freek Elbers heeft de onderstaande movie in elkaar gezet die het kijken meer dan waard is. Begin je zondag goed met dit fraaie stukje vakmanschap!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Karpervitamines voor de maand juli van Willem Kwinten. Wederom weet Willem ons te voorzien van een tof stukje tekst en een bijzonder gave video!

Klik op de afbeelding om de nieuwe Karpervitamines te bekijken!


Brute Two Tone voor Alvar Besemer

Alvar vertelt: De gele schim in het bruine oppervlaktewater vormt de aankondiging voor een spontaan juichmoment. Deze vis is oud en draagt genoeg sporen van een intensief onderwaterleven. Dit is het soort dat ik zo graag vang, onbekend en getekend. Navraag geeft hem een respectabele leeftijd van ongeveer 30 jaar oud, afkomstig van een uitzetproject in de jaren ’80. De wat vreemde sluierstaart, zijn two-tone flank en de aparte tekening maken hem tot een waardige Valkenswaarder op leeftijd!

Deze bijzondere karaktervis is een plaatje om te zien!


Zomertip: vis met tijgernoten!

Tijgernoten vormen een zeer geschikt aas in de zomermaanden, zowel voor het binnen- als het buitenland. In deze korte video van Chris de Clercq deelt hij vijf tips om jouw visserij met tijgernoten te verbeteren!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In deze smakelijke en leerzame video volgens we Martijn Nederpel tijdens zijn bootvisserij. Diverse sfeerbeelden worden afgewisseld met praktische tips!

Het is hartje zomer en vakantietijd. De ideale periode om kijkje te nemen naar de nieuwste producten uit het karperwereldje!

Deze warme periode is dé tijd om met de zig te gaan vissen. Hoe je dat goed doet legt Rob Hughes uit in deze video!


NEXT LEVEL: Carl & Alex op karperjacht in Amerika

Carp fishing has taken us to some incredible places but visiting our friends in the USA has to be our best carp fishing adventure yet!

Aldus de gebroeders Smith… En heel eerlijk: wij kunnen ze geen ongelijk geven. Deze film van ruim een uur mag gerekend worden tot 1 van de 3 beste video’s die ze OOIT hebben gemaakt. De meest schitterende dronebeelden worden afgewisseld met aanbeten uit de oertijd. Maagdelijke karpers van binnenzeeën komen voorbij en dit alles is geëdit op een manier zoals we zelden zien in de karperscene.

Dankzij de vriendschap met Amerikaanse YouTubers konden Carl en Alex een geweldig avontuur beleven in de USA.

Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe Carl & Alex productie? Nou, zorg dan dat je de komende 63 minuten niets anders hoeft te doen dan te… #GENIETEN

Meer van deze Engelse bazen zien?

Lees dan zeker de uitgebreide Question & Answer die we met Carl en Alex hadden. Klik HIER voor deel 1 en HIER voor deel 2.

Een fraaie Amerikaanse schub voor Alex!

Volg ze ook op Facebook, Instagram en YouTube. Hier komen dagelijks prachtige foto’s en video’s voorbij die een kijkje geven in de visserij van deze sympathieke gasten. Maar omdat we niet genoeg kunnen krijgen van de movies van deze heren sluiten we af met een video die opgenomen is op het befaamde Churchlake, waar Michiel al eens een Engelse fifty wist te vangen. Sit back and relax!


Drie keer een nieuw PB voor Roy Vullings

Roy vertelt: Afgelopen week heb ik maar liefst drie keer mijn PB verbroken! In drie korte sessies werd het PB iedere keer aangescherpt. De eerste schub woog 20 pond, de tweede 22 pond en de laatste zelfs 28 pond! Ik vis normaal gesproken vooral op kleine putjes in de regio Noord-Limburg, waar met name kleinere karpers zwemmen. Mijn doel voor in de vakantie was om mijn PB te verbreken, en dat is maar liefst drie keer gelukt. Mijn vakantie is dik geslaagd!

Met de vangst van deze laatste schub werd Roy’s PB voor de derde keer aangescherpt!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Roen van Uden kon weer een zomerschub in zijn logboek noteren!

Younes Gonzalez stelt ons nooit teleur met zijn foto’s.

Naast grote schubs weet Younes ook brute spiegels te vangen!

Bram Termohlen wist naast deze schub…

…ook een hele gave spiegel te vangen!

Zoals jullie in de header al konden zien is Kris Pauwels op gezinsvakantie, waar uiteraard ook werd gevist!

Er kwamen een aantal fraaie vissen op de kant…

…die allemaal vielen voor de Red Angel van Eddy Sterckx!

Ook Kelly Letten wist goed te scoren met de Pro Line ballen, deze bijzondere schub maakte zijn zomerse sessie goed.

We sluiten de reeks af met deze fraaie schub van Erik Oldewening!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Speciaal voor de KWO Community heeft Rolf Bouman een tweeluik geschreven over zijn nieuwe manier van vissen: met de boot! Het eerste deel staat nu online.

Alex Poot vertelt in dit artikel waarom hij zo verslaafd is aan het vissen op het machtige Lac du Der, uiteraard aan de hand van toffe verhalen over zijn avonturen!

Bijna twee decennia geleden ving onze Brabantse vriend Remco Akkermans een prachtige spiegel in het zuiden van Frankrijk. In deze ‘KWO Stories’ deelt hij zijn verhaal!


Van hittegolf naar karpergolf

In de onderstaande video zien we Gerjan Berendijk vissen bij een water bij hem in de buurt, waar hij ooit is begonnen met nachtvissen. De omstandigheden waren verre van perfect en de temperaturen liepen op tot bijna 40 (!!) graden. Toch wist Gerjan in de sessie van drie nachten de nodige vis op de mat te krijgen. Veel kijkplezier!


Topfoto van de week: sfeerplaat van Bram Termohlen

De foto van de week komt dit keer van Bram Termohlen. Deze rakker weet altijd fraaie plaatjes te schieten en ook de onderstaande foto is geen uitzondering. Voor meer toffe pics check je Brams Instagram account!

Damn, wat een plaat Bram!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – in Turkije’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – in Turkije is er daar eentje van. In ruim 80 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de maagdelijke karpers van het Meer van Köycegiz. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe