KWO Boulevard van Week 35

KWO Redactie
wilco-kuiper-header

Het is september en dat betekent dat de zomervakantie nu écht aan zijn einde is gekomen. Hoog tijd om vooruit te kijken naar misschien wel de mooiste periode van het jaar: de herfst! Voor het zover is kijken we eerst terug op de afgelopen week in het karperwereldje met KWO Boulevard. Dit keer o.a. de processen-sessie van Roy Alofs, wiervissen met Pilaar en Hofman, de nieuwe Urban Banx en nog (veel) meer!

Het najaar is in zicht, zo ziet ook Michel Groen in ’t Woud!


‘Processen-sessie’ met Roy Alofs

Afgelopen week viel de bovenstaande titel ons op in een Facebookpost van Roy AlofsRoy vertelt: We werden natuurlijk gevraagd: “Maar waarom zijn jullie daar niet weggegaan?!” Tja, waarom wel? We vingen immers karper!

Zo lang er vis wordt gevangen ziet Roy geen reden om weg te gaan!

Bovendien hadden BB en ik gezien de omstandigheden geen enkele reden tot klagen. Wél hadden we een reden om tussen het vangen door eens flink te krabben!

Deze rakkers zijn niet de ideale beestjes om naast te zitten aan de waterkant!

Genoeg reden om flink te krabben… Oef!


Topkwaliteit: Bloedhete zomertrip van Johnny Haars

Onze amigo Johnny ‘Topkwaliteit’ Haars is inmiddels geen onbekende meer op KWO. Na zijn monstersessie met 8 veertigers is hij nu opnieuw te bewonderen met een gave video! Begin augustus trok Johnny namelijk naar het Franse land om vijf dagen achter de dikbuikige spiegels aan te gaan.

Wat zou het Franse land dit keer voor Johnny in petto hebben?

Hoe het hem verging kun je checken in onderstaande video. De kernwoorden zijn: braden, muggen, kiespijn, strijden, knollen én het gegeven dat het op het einde ALTIJD goed komt 😉 Enjoy!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is die van Pilaar en Hofman over wiervissen.

Eén van de slachtoffers op het helicoptersysteem dat uitgelegd wordt in de video.

In deze movie van dik 20 minuten lang laten ze zien dat wiervissen niet per sé een enorme challenge hoeft te zijn. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken en om de volledige movie te bekijken klik je HIER. Veel kijkplezier!


Supervangst voor Chris de Clercq

Chris vertelt: Het vangen van deze kanaal-fifty maakt me zowel blij als verdrietig. Blij dat ik zo’n unieke vis mag vangen tijdens mijn eerste sessie, maar verdrietig om te zien hoe zijn staartvin eraan toe is. Dit toont aan dat we vissers moeten blijven informeren over het omgaan met (grote) karpers.

We moeten vissers blijven informeren over het omgaan met karpers.

Vaak komt schade aan de staartvin door het verkeerd optillen van de vis in het schepnet, of wanneer de vis na een lange tijd zakken op de mat wordt getild zonder de vis eerst moe te maken. Simpele tips die ervaren vissers kunnen delen om onze vissen in topconditie te houden! Laten we hopen dat de eerste inch van nieuw staartweefsel blijft groeien bij deze unieke vis.

Wat een plaatje! Ondanks de beschadigde staart kan deze zo boven je bed Chris 😉


Urban Banx Underwater

Vers van de pers is hier de nieuwe Urban Banx van Alan Blair! In deze video duikt Alan de onderwaterwereld in: hij gaat niet alleen duiken, maar plaatst ook onderwater camera’s in de hoop om een aanbeet live te kunnen registreren. Kortom: een video die je absoluut niet mag missen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Afgelopen zomer viste Michiel Pilaar en Bart Coekaerts (eigenaar van Carplevel) met twee jeugdige karpervissers in de hoop de mannen wat bij te leren!

Whoop, whoop! Wat is er nou leuker dan gaan vissen met een stel jeugdige vissers? Dat is precies wat Michiel Pilaar en Bart Coekaerts afgelopen zomer deden. Namens Carplevel (de winkel van Bart) werden twee jonge karpervissers uitgenodigd om een dagsessie mee te vissen op een lokale parkvijver.

Het doel van de sessie was simpel: PERSOONLIJKE RECORDS VERBREKEN 🙂 En we kunnen alvast verklappen: de boys hadden een wereldsessie. Van A tot Z was er een camera bij en hieronder kun je het resultaat zien van deze toffe vistrip. Veel kijkplezier!

Voor meer nieuws van deze grote karperspeciaalzaak breng je een bezoek aan de website en houd je de Facebookpagina in de gaten!

Drie weken lang trok de fanatieke Danny Bex met zijn gezin naar Zuid-Frankrijk. Naast de nodige uitstapjes met het gezin werd er natuurlijk ook volop gevist! Klik op de foto om het stuk te lezen.

Tijdens zijn vakantie met zijn vriendin haalde John wanneer mogelijk de hengels uit het foudraal. In dit artikel vertelt hij over de visserij én showt hij ons een gave video!


Goed begin van de vakantie voor Roy Nijkamp

Roy aan het woord: Het is de eerste dag van mijn vakantie en ik ga lekker een nachtje vissen. Vandaag vis ik op een grote plas water met behoorlijk wat reliëf, wat een aantal potentiële hotspots oplevert. Mijn vismaat heeft de stek al een aantal dagen ruim voorzien van bollen en de verwachtingen zijn hoog! Het bestand bevat een flink aantal 30’ers en wij hopen die natuurlijk te kunnen strikken.

Het water herbergt flink wat dertig ponders, die natuurlijk meer dan welkom zijn op de onthaakmat 😉

Als we aankomen verdelen we de stekken en gaan we aan de slag. Al snel ligt de eerste hengel in en terwijl ik de tweede aan het optuigen ben loopt de eerste al af! Prrrrrr, binnen een minuut giert de slip al als een malle. De eerste vis heeft zich al vergrepen aan een gesoakte Purple Haze dumbell. De dril is tam en traag door al het wier wat ik meesleur. Voor de kant deinst een beste schub onder het wier. Yesss, wat een bak!!

Wát een begin van de vakantie!

Nu is mijn maatje aan zet. Een klein uurtje later trekt mijn middelste hengel krom en drilt hij behendig het volgende Purple Haze slachtoffer binnen. Tot 04:00 vangen we run om run een aantal mooie schubs en spiegels. Wat een nacht!

Er wordt run om run gevist…

…en er komen volop vissen op de kant!

Compleet NDK ruimen we ’s morgens vroeg op om voor de recreatie drukte weg zijn. Purple strikes again!

Roy is zijn vakantie goed begonnen!


#Rijenkarper voor Bram Termohlen

In de onderstaande video zien we hoe Bram Termohlen ondanks enorm hoge temperaturen van 34 graden toch een aantal vissen weet te vangen. Met een nachtrust van slechts twee uurtjes trokken de mannen erop uit, waarna hun moeite wordt beloond. Geniet van de video!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Jeroen van Gils wist deze brute ghost te landen.

Peter Vlasveld weet zoals gewoonlijk zijn vangsten fraai vast te leggen!

Deze oude strijder kon het haakaas van Wesley Konings niet weerstaan.

We kunnen het kort houden bij deze spiegel van Wilco Kuiper die jullie in de header zagen. In één woord: WAUW!

Van een vis als deze sta je echt even te kijken!

Kris Pauwels heeft een succesvolle sessie op Carplantis achter de rug.

Kris wist diverse brute vissen te vangen…

…waardoor het haast lijkt alsof het najaar al is begonnen!

Kris bewijst dat je voor fraai beschubde spiegels niet naar het buitenland hoeft te gaan.


Alles op oranje! – Bjorn Kolfschoten

Bjorn vertelt: Wat heb ik een lekkere zomervakantie achter de rug zeg! Ik heb heerlijk genoten van het campingleven en ook nog eens heerlijk gevangen. Eén vis sprong er echt tussenuit en die kan ik jullie niet onthouden. Na een snoeiharde run zag ik langzaamaan een gouden schim uit de diepte komen… Het bleek deze schitterende goudkarper te zijn! De CBB Epic Orange deed het weer.

Soort zoekt soort en kleur zoekt kleur? Deze vis is in ieder geval net zo ‘Epic Orange’ als de boilie waar hij op gevangen werd!

Deze zoete en licht verteerbare boilie met gouden citrusflavour trok deze en vele andere vissen over de streep tijdens mijn vakantie. Met recht een ideale boilie om te gebruiken in de warmere maanden! Neem snel een kijkje op de website voor deze topper van een zomerbol. Het artikel van mijn zomervakantie is in de maak, dus stay tuned!

Met recht een hele goede keuze voor de warmere maanden: de Epic Orange!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In zijn nieuwe blog neemt Darrell Peck ons mee naar Snag Lake, een water wat haar naam eer aan doet. Zoals gewoonlijk stelt Darrell ons niet teleur!

In deze update zien we Gerben Lievers en Roel den Boer ONVOORBEREID naar het land der baguettes gaan. Zal het de mannen lukken om een serie vissen te verleiden?


Mega succes voor Nutrition boilie

De afgelopen tijd doet de Nutrition boilie van Pro Line het bijzonder goed! Onder andere Sven Omloop en Glenn van der Auwera wisten succes te boeken met deze bol. Check de vangstfoto’s hieronder:

De Nutrition bol bracht voor Sven niet alleen deze puntgave spiegel…

…maar ook deze bruut sterke schub!

Ook Glenn pakte dubbel succes. Hij wist niet alleen deze supergave schub te vangen..

…maar ook deze brute, two-tone achtige krachtpatser!


Topfoto van de week: Demian Smit

Voor de verandering komt de foto van de week dit keer niet van een (bekende) professionele fotograaf, maar van KWO Member Demian Smit! Demian heeft een bijzonder succesvolle sessie gedraaid met 11 aanbeten, waarvan hij er 9 kon landen. Check hieronder een aantal foto’s die hij in de KWO Community Facebookgroep dropte, waaronder de topfoto van de week!

Demian heeft zijn tijd aan de waterkant nuttig besteed, onder andere met het maken van nachtfoto’s!

De actie volgde elkaar soms snel op, waardoor de vissen het schepnet moesten delen!

Dit is één van de pareltjes die Demian op de mat mocht verwelkomen.

Dit is toch wel de topper uit de reeks: wat een brute nachtfoto Demian! #PetjeAf


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – in Turkije’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – in Turkije is er daar eentje van. In ruim 80 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de maagdelijke karpers van het Meer van Köycegiz. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe