KWO Boulevard van Week 36

KWO Redactie
kwo-boulevard-header-week-36-glenn-sporck

Voordat de herfstperiode over een kleine twee weken officieel van start gaat is het eerst tijd om terug te kijken op de afgelopen (zomer)periode. Op de redactie werden werden we deze week OVERSPOELD met mailtjes, video’s en foto’s, dus hieronder staat een extra dikke editie van de KWO Boulevard voor jullie klaar. Dit keer check je o.a. een vader-zoon avontuur, najaarstips van de Originals mannen, een brute video van Pieter van de Werfhorst en nog (veel) meer!


Arie en Arie Jr. samen op pad

Op de redactie krijgen we altijd een brede glimlach op ons gezicht bij het zien van mailtjes zoals deze van Arie Griffioen. Arie vertelt: Mijn zoon wilde graag een nachtje mee vissen op karper. “Ik ga niet slapen hoor, ik blijf de hele nacht wakker pap”, zei hij. Om de vangkansen te vergroten hadden we samen drie dagen voorgevoerd en op 18 augustus gingen we samen naar een stek niet al te ver van huis. “Gaan we iets vangen pap?” “Natuurlijk jongen!” Nadat we de tent hadden opgezet en de hengels er in lagen hoefde we niet lang te wachten voor de eerste vis op de mat lag.

Niet lang na aankomst lag de eerste vis al op de mat!

Na een paar foto’s was het tijd voor koffie met een grote koek. Niet veel later kwamen er wat vriendjes langs met hun vader en net op dat moment kregen we een run. Super, nu stonden er vier man te genieten! Na een geweldige dril konden we met z’n allen op de foto. Na deze tweede vis bleef het even stil, tot we rond 00:30 allebei met een kromme hengel in onze handen stonden. Nadat we beide vissen van de dubbelrun in het schepnet hadden gekregen stond de teller al op vier vissen!

Samen genieten, wat wil je als vissende vader nog meer?

Beide vissen van de dubbelrun konden worden geland!

Na de dubbelrun verspeelde we een vis en vingen we nog twee exemplaren bij, waaronder ook de grootste van de sessie. Met zes karpers en een zeelt hadden we geen klagen en kwam er een einde aan dit fantastische avontuur. Op naar de volgende sessie!

Arie en zijn zoontje kunnen terugkijken op een zeer geslaagde nacht!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Karpervitamines van Willem Kwinten. In de maand augustus beleefde hij een gave roadtrip en was hij slechts twee dagen in Nederland. Vrijwel ieder jaar weet Willem zijn PB in augustus aan te scherpen. Of hem dat dit jaar ook lukt zie je in de video!

Klik op de afbeelding om het artikel en de video te bekijken!


Matching Community van start

SKP-monitoring, het volgen van spiegelkarpers na hun uitzetting, is een prachtig middel dat wij karpervissers in handen hebben. De BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) is zuinig op de goed draaiende SKP’s in Nederland en Vlaanderen. Het terugmelden van spiegelkarpers is belangrijk, omdat het inzicht geeft in de omvang en samenstelling van het karperbestand, wat een voorwaarde is voor vervolguitzettingen!

Om eventuele vervolguitzettingen te kunnen/mogen doen is het noodzakelijk om inzicht te krijgen in het karperbestand!

Er zwemmen inmiddels duizenden vissen rond die ooit zijn uitgezet, wat het terugmelden soms tot een behoorlijk lastige klus maakt. Gelukkig is hulp onderweg, in de vorm van de ‘Matching Community’. Dit team, onder hoede van de BVK, bundelt de krachten om zoveel mogelijk spiegels terug te kunnen melden. De SKP van de Betuwe en het grote SKP van Sportvisserij Zuidwest Nederland (o.a. SKP Benedenrivieren) hebben al interesse getoond in bijstand van de Matching Community.

De SKP van de Betuwe en het grote SKP van Sportvisserij Zuidwest Nederland hebben al interesse getoond!

Om gelijk goed van start te gaan heeft de BVK de nodige spelregels op een rijtje gezet. Die spelregels moeten erin voorzien dat er zowel effectief als vertrouwelijk wordt gewerkt. De vanger/melder bepaalt wat er met de melding mag gebeuren, daartoe ondertekent elk lid van de Matching Community een zogeheten integriteitsverklaring.

 

Heb jij interesse om te helpen in de Matching Community? Reageer dan op de mailadressen hieronder!

Heb je interesse in het werk van de MC, hetzij als matcher, hetzij als SKP dat hulp bij matching kan gebruiken, laat het vooral weten aan de BVK via contact@karperbeheer.nl  of aan de Matching Community zelf matchingcommunity@outlook.com. Verdere berichtgeving kun je volgen op de website: www.karperbeheer.nl.


Het najaar komt eraan: Originals mannen geven tips!

Wesley Vroom van Originals vertelt: Het is alweer september en het najaar staat voor de deur. In deze periode van het jaar kun je flink scoren, als je maar je best doet! Ik probeer zelf altijd zoveel mogelijk informatie over een water te krijgen, bijvoorbeeld door korte ochtendsessies te vissen en goed om me heen te kijken. Ik probeer het ook altijd anders aan te pakken dan andere vissers. Zo maakte ik een voerspoor met een spomb, terwijl anderen een voerboot of een werppijp gebruiken.

Door gebruik te maken van een spomb kun je een ander voerspoor creëren dan met een werppijp of voerboot.

In de sessies die volgden ving ik meerdere kleine vissen, maar de grotere vissen bleven uit. Van Originals frontman Martin heb ik geleerd dat afwijkend aas in dit soort gevallen het verschil kan maken. Ik viste nu met een bijgesneden boilie en een klein stukje pop-up. Een subtiele killer!

Wesley’s ‘weapon of choice’: een afwijkend aasje!

Om een lang verhaal kort te maken: het afwijkende haakaas zorgde in de ochtend voor een bak van een spiegel, terwijl de andere vissers naar hun roerloze wakers zaten te kijken. Missie geslaagd!

Door anders te vissen dan de rest kun je prachtige resultaten boeken!


The Game Changer – Pieter en Martijn in de Balkan

Afgelopen week verscheen de langverwachte video van Pieter en Martijn van Strategy. In de onderstaande video volgen we de mannen op een brute sessie in de Balkan waarbij bijna 300, ja je leest het goed, DRIEHONDERD vissen worden gevangen! Gooi je voetjes dus lekker omhoog en geniet van bijna twaalf minuten aan runs, actie- en sfeerbeelden.


Martin SB mannen Michiel en Peter gaan lekker!

Vanuit Martin SB ontvingen we afgelopen week een gaaf mailtje met vangsten van Michiel Schildmeijer en Peter Brinkman. Michiel is sinds dit jaar eigenaar geworden van een gloednieuwe karperboot en de eerste sessies werd er meteen resultaat geboekt!

Wat een genot om zo te kunnen vissen…

…zeker als er vissen zoals deze op bezoek komen!

Peter vertelt zelf over zijn sessie: De weersvoorspellingen vertelde me dat het ’s avonds hard zou gaan waaien, regenen en onweren. Ideaal visweer dus, zeker na een lange zomerse dag. Al snel kwam er een mooie, sterke schub op de kant.

De voorspellingen waren juist: het was écht visweer!

Het werd langzaamaan steeds bewolkter en de rest van de avond zat ik in mijn tent te schuilen. Terwijl het onweer langzaam wegdreef wist ik na veel pogingen nog een prachtige plaat te schieten. De kers op de taart van een onstuimige avond!

Wat een heerlijke plaat Peter!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In deze update blikken we terug op het jaarlijkse weekend van de KWO Crew op het Belgische merencomplex De Karperhoeve!

Of er naast karpervissen nog een hobby kan bestaan? Volgens Maik Roeleveld wel! Check hier zijn MEGA KOI VIJVER.

Op een zomerse avond brengt Michiel Pilaar een bezoekje aan Remond van Dijk voor tips en een nachtje vissen op groot water. Check de toffe video nu!


Non-stop carpy updates? Volg Avid Carp op FB!

De Facebookpagina van Avid Carp stroomt de laatste tijd over van de toffe berichten. Brute vangsten, sfeerfoto’s, video’s… Het houdt niet op! Check bijvoorbeeld het bizarre duo graskarpers die Timo en Daniel vingen:

Wow, wat een apparaat!

Je schepnet zal dit niet altijd leuk vinden! #RIP


Prachtvangsten voor Robby Swennen op de Heylakker

Robby vertelt: Na de vorige vangsten bleef het angstvallig stil op Heylakker. De maanden juli en augustus werd er stevig gevist, maar nog steviger geblankt. De karpers verscholen zich in de voedselrijke wierbedden en hadden geen zin om het spelletje mee te spelen. Iedere sessie had ik last van kreeften die het haakaas van de hair afknabbelde en ik besloot om het anders aan te pakken.

Al bij de eerste sessie bleek de nieuwe aanpak te werken!

Een single gesoakte hookbait van 24 mm was alles wat er op de voerstekken werd aangeboden. De tactiek bleek te werken, want de eerste sessie kwam er al een mooie vis op de kant!

Tijdens de tweede sessie met de nieuwe aanpak werd er een fantastisch resultaat geboekt!

De daarop volgende sessie was het helemaal kassa en kwam de mooiste vis van het water langs. Na een half uur durende dril kon ik net schuiven onder Fabius. Enkele uren later kwam er nog een mooie vis op de kant, die aan een sterke opmars bezig is!

Na Fabius kwam er nog een veelbelovende spiegel op de mat!


Topvangsten van afgelopen week

In de aanloop naar de herfstperiode wordt er volop gevist, en niet zonder succes! Hieronder check je een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De ochtenden worden steeds koeler en het najaar staat voor de deur. Onze LZ profiteerde hier maximaal van en wist afgelopen weken een hoop mooie vissen te vangen! Deze spiegel is er een van.

Sjors van Gorp weet hoe hij in het najaar zijn slag moet slaan…

…goed en vers aas op een voerstek is zijn formule voor succes!

Jan Jacob van den Berg nam de hengels mee op de gezinsvakantie!

Uiteindelijk kwamen er maar liefst 20 vissen op de mat van het watertje vlakbij de camping!

Ondanks dat Kevin de Bijl op Simavis niets wist te vangen…

…beleefde hij toch een succesvolle zomer!

Wesley Konings wist deze fraaie spiegel aan de haak te slaan!

Deze superfoto van Glenn Sporck zagen jullie al in de header staan. Glenn wist deze brute spiegel op het AK te vangen!

Remco van Oosterom boekte succes op de KWO Specials…

…en wist deze supergave spiegel te vangen!


Jelmer Simmes dropt eerste deel van Frankrijkavontuur!

Jelmer Simmes, beter bekend onder zijn YouTube kanaal ‘TwinCarpNL‘, dropte afgelopen week het eerste deel van zijn Franse roadtrip op YouTube. De roadtrip stond in het teken van veel voeren, veel verkassen en veel gezelligheid!

Zoals we inmiddels gewend zijn van Jelmer werd er succesvol gevist!

Vrijwel alle soorten wateren kwamen tijdens de trip aan bod. In het eerste deel van zijn video kun je genieten van bijna een uur (!) karpergeweld in een prachtige Franse omgeving. Enjoy!


Een taaie week op Carplantis – Davy Stevens

Davy Stevens aan het woord: Enkele dagen geleden reden we de poort van een pracht water binnen. Het is een oud water en het ruikt er gewoon naar vissen. Geen normale vissen, maar regelrechte bakken welteverstaan, genaamd Carplantis! Natuurlijk wisten we dat dit water geen makkelijke opgave ging worden en dat we op onze bek konden gaan.

Het is een oud water en het ruikt er gewoon naar vissen.

De stekken werden verloot en hier zal heel veel van afhangen. Zit er vis in onze sector, hebben we interessante hotspots, zouden ze azen, noem maar op. Dit zijn allemaal factoren waar we rekening mee moesten houden. Na de loting werd onze stek in kaart gebracht en de lijnen op verschillende dieptes gedeponeerd. We hadden een week de tijd om het tot een succesvol eind te brengen. De eerste nacht draaide uit op een blank, maar twee van de andere stekken konden toch vis vangen.

Helaas draaide de eerste nacht uit op een blank.

Af en toe sprong er toch vis bij ons en dit gaf dan ook een boost aan ons vertrouwen. Al vlug gingen we de tweede nacht in en deze draaide, tot onze teleurstelling, ook uit in een blank. Met nog vijf dagen voor de boeg pasten we onze tactiek iets aan en op de derde ochtend kregen we dan ook een trage oploper op één van mijn hengels. Na een felle dril vanuit de boot zag ik een mooie spiegel uit het diepe komen. Echt prachtig om te zien! Niet veel later verscheen de schim aan het oppervlak, waarna we het net onder een flinke vis staken.

Loon na werken!

Ondanks ons hoge vertrouwen volgden er tijdens de andere dagen geen vis meer. Het zat niet mee, maar het belangrijkste is dat je plezier in je hobby hebt en dat hadden we tijdens de sessie!

Ondanks de matige vangst hebben we met volle teugen genoten.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In dit #throwback artikel (+ video!) zien we hoe Wouter Koziolek succesvol vist op Lac de Saint Cassiën!

In alweer het vierde deel van Danny de Kruyff’s ‘Carpe Diem‘ serie neemt hij ons mee naar de twee laatste sessies van 2017, die hij noodgedwongen zonder Wimke moest vissen.


Topfoto van de week: drone pic van Carl en Alex

De foto van de week komt dit keer van de Engelse bazen Carl en Alex. Op hun Instagram komen regelmatig toffe pics voorbij, wat hun account het volgen waard maakt! Hieronder zien we één van die brute foto’s: twee karpers die het zand tussen het wier doen opstuiven. Hier begint ons bloed sneller van te stromen en gaat ons hart sneller van kloppen. Wat een plaat!

Wij krijgen behoorlijk last van visdrang door deze foto. Jullie ook?


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – in Turkije’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – in Turkije is er daar eentje van. In ruim 80 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de maagdelijke karpers van het Meer van Köycegiz. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe