KWO Boulevard van Week 37

KWO Redactie
kevin-diederen-boulevard-week-37-header

“Wow, ik heb echt zin om te vissen!” Die gedachte zal ongetwijfeld door je hoofd heen spoken nadag je deze editie van de KWO Boulevard hebt doorgenomen. Er staat weer een flinke reeks aan toffe vangsten en video’s voor je klaar. Deze week check je o.a. een bijzondere video uit Oostenrijk, nieuws over de WCC, een Hongaars avontuur en nog (veel) meer!


MEGA KARPERS uit Oostenrijk gaan viral

Christy Mendoza maakte de onderstaande video, waarin (vermoedelijk) haar zoontje een aantal ZIEKE UNITS uit de hand staat te voeren. De video is gemaakt in Oostenrijk en werd al snel opgepikt door diverse (karper)media. Hierdoor heeft het bericht momenteel al meer dan een MILJOEN views! Check het filmpje hieronder.


Upcoming: RACE DOOR DE BALKAN – Pilaar & Ossie

Ben jij klaar voor wederom een bizarre roadtrip waarbij er ruim 3000 kilometers worden weggetrapt door de Balkan? Ga dan maar zitten voor de nieuwe film van Michiel Pilaar die samen met zijn Rotterdamse visstrijder ‘OSSIE’ op jacht gaat naar kanonnen van Balkankarpers. Ruim 80 minuten duurt het spektakel waarin een rivier en betaalwater in Oostenrijk worden bevist alvorens de baasjes doorrijden naar Slovenië om daar eens flink uit te halen…

Piel ging letterlijk voor #GOUD!

Komende vrijdag om 17:00 uur kun je de film bekijken op de KWO Community. Ben je nog geen Member?

Meld jezelf dan hierrrr aan


Patrick Smits vangt De Lange Draak

Patrick vertelt: In de afgelopen vijf jaar heb ik veel geleerd over karpervissen, voornamelijk door het bekijken van filmpjes en het lezen van artikelen. Het ging steeds beter met de vangsten en het was nu tijd voor een échte uitdaging: het water waar de vis van mijn dromen rondzwemt. De eerste sessie was samen met een kameraad en resulteerde in een blank. De tweede nacht was een solosessie, waarbij ik ’s ochtends meteen één van de betere schubs van het water wist te vangen. Dat gaf natuurlijk flink wat vertrouwen!

Al bij de tweede sessie kwam één van de betere schubs op de mat!

Twee weken later was het tijd voor de derde sessie. Ik had al twee vissen geland toen ik ’s middags een harde run kreeg. Zie ik het nou goed? De derde sessie… en hij hangt er al aan! Een seconde voordat ik het net wil optillen om de vis te omsluiten schiet plotseling de haak los. Vol verbazing heb ik zeker tien minuten voor me uit staan kijken. Dit meen je toch niet!

Na het lossen van de vis had Patrick weinig hoop op een herkansing… al kreeg hij die wel!

Pas in augustus kwam ik terug, wederom samen met een kameraad. Na een stille nacht en ochtend liep de hengel om half vier ’s middags af. Het voer van Holland Baits had zijn werk gedaan! De vis zwom zich al vrij snel vast maar gelukkig had ik de boot mee. De vis woog maar liefst 25 kilo en is misschien wel twee keer zo oud als ik ben. Wat een kanon!

Wát een vis!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe How To video. In deze video laat niemand minder dan Luuk Zomerhuis zien hoe hij de perfecte foto maakt met een zelfontspanner!

Klik op de foto om de video te bekijken!


Arjen Uiterbeijerse tweede op WCM

Op de Facebookpagina van Arjen zagen we afgelopen week meerdere malen de tussenstand van de World Carp Masters (WCM) voorbij komen. Arjen deelde dit uiteraard niet zonder reden, hij stond namelijk op nummer één! Op vrijdag stond hij nog 1350 gram voor op de nummer twee, maar in de laatste 24 uur werd hij toch nog ingehaald door het team dat op dat moment tweede stond, Mark Bines en Michael Wisken.

Ondanks de goede start konden de mannen nét niet de eerste positie behouden.

Zij wisten in totaal 54,1 kilo te vangen, waar Arjen en z’n maat Henk bleef steken op 51,65 kilo. Ondanks dat is het natuurlijk al een knappe prestatie om in de top 10 te komen, laat staan de top 3. Bij deze willen we Arjen en Henk dan ook feliciteren met hun knappe prestatie!

De (voorlopige) einduitslag, met Arjen op de tweede plaats!


Steve Briggs in Kroatië

Full time levensgenieter en karpervisser Steve Briggs is in zijn zoektocht naar dikke karpers afgereisd naar Kroatië. In de brandende zon weet hij, zoals we van hem gewend zijn, diverse gave vissen te vangen. Enjoy!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Benieuwd hoe Kevin Diederen zo succesvol vist met de Chod rig? Lees dan dit artikel!

In deze blog van Beer Keunen bezoekt hij in slecht tien dagen tijd maar liefst vijf verschillende wateren!

Over een kleine 2,5 maand gaat de Hengelsport- en Botenbeurs 2018 van start. In dit artikel lees je de eerste info over het evenement!


Mixed feelings voor Michel Dekker

Afgelopen week ontvingen we een bijzondere mail van Michel Dekker. Michel vertelt: De onderstaande foto’s zijn van een visvakantie met een vismaat van de lagere school. Hij weet sinds kort dat hij een spierziekte heeft, en daardoor binnen een x periode niet meer in staat zal zijn om een trip als dit te kunnen maken.

Deze bijzondere plaat werd 20 jaar geleden geschoten!

20 jaar terug zijn we al samen in Frankrijk geweest en dit keer hebben we de trip overgedaan met onze zonen. Het was Noah’s eerste visreis. Een reis die ik hem had beloofd toen m’n vader ziek was. Als het weer beter zou gaan, dan zouden we met z’n drieën op visreis gaan zoals ik dat toen elk jaar deed met m’n vader. Helaas kwam het niet zover…

Michel’s verhaal is een goede reminder voor ons allemaal…

…om echt 100% te genieten van momenten zoals deze!

Een reis met mixed feelings, bucketlist werk een een f#cking taaie visserij. Ondanks dat toch enkele mooie vissen gevangen!

Een vistrip met gemengde gevoelens zal het ongetwijfeld zijn geweest, maar er werden wel mooie herinneringen gemaakt!


Zomersucces voor Kevin Diederen

Na het vangen van een Nederlandse rijenkarper van meer dan 20 kilo was het voor Kevin Diederen tijd om op een nieuw water te starten. De keuze viel daarbij op een klein en zwaarbevist circuitwater, waar hij tijdens de eerste avond al gelijk één van de topvissen in het net wist te loodsen.

Jullie zagen ‘m al in de header: de brute bak die Kevin al in de eerste sessie wist te landen!

Na nog enkele vruchteloze avonden met tropische temperaturen bracht augustus gelukkig verkoeling en flink wat meer actie. Door in korte tijd intensief met name ochtendjes te vissen lukte het Kevin om tijdens het merendeel van de korte sessies vis op de kant te krijgen.

Tussen de vangsten zaten zowel gewichtige als erg mooie exemplaren.

Dit ‘balletje’ kwam maar liefst drie keer op de kant tijdens de zomercampagne!

Spinner rigs, voorzien van langzaam zinkend aas, zorgde voor alle aanbeten.

Deze breedgeschouderde spiegel was zeker één van de hoogtepunten van de zomer!


Mandy & Frans on a roll

Het karperkoppel Mandy Zupansic en Frans van Maanen zijn de afgelopen weken weer ouderwets op dreef. Er werden flink wat uurtjes geklopt op de rivier en de vangsten waren bovengemiddeld. Zowel knappe schubs als spiegels bezochten de mat voor een kort verblijf boven water…

Zo kennen we Frans: glimlachend met een #BAK in z’n pollen!

Volgens Mandy & Frans zitten de vissen inmiddels in de najaarsmodus. Trek er dan ook op uit!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water nog lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De geslepen oude vos van een Achiel Stevens is het nog niet verleerd: deze Albertkanaalspiegel was afgelopen week het haasje!

Rick Coppes van het Pro Line team kon een Nederlandse rivierveertiger bijschrijven!

David de Vos, een evangelist die voor honderdduizenden mensen predikt en bekend is van zijn organisatie Go and Tell, vindt rust in het karpervissen.

Remco Jansen had flink wat geduld nodig, maar uiteindelijk werd het wachten beloond!

“Een volle zak in de morgen” schreeft Matthijs van Halm onder deze foto. Deze ‘volle zak’ is zeker niet verkeerd!

De dag van Gary Roos kon niet meer stuk toen dit pareltje op de kant belandde!


Selectief vissen in Hongarije met Roy Bergevoet

Roy vertelt: Op achttien augustus reisde mijn gezin en ik af naar Tsjechië en nadien Hongarije voor onze gezinsvakantie. Uiteraard gingen de hengels mee. De eerste week van de vakantie heb ik niet gevist en vooral tijd besteed met mijn gezin. De tweede week werd er gevist. Op een ondiep meer van ruim honderd hectare ging het gebeuren. Op voorhand had ik al onderzoek gedaan en goede informatie gekregen van bekenden, wat de start eenvoudiger wat eenvoudiger maakte. Voor de trip werden 150 kilo Scopex Liver en 150 kilo Oriëntal Krill boilies van Holland Baits in de diameters 20 en 25mm meegenomen.

Het begon al snel te lopen bij Roy…

…de grote voerhoeveelheden deden de vissen goed!

Bij aankomst voerde ik ruim 50 kilo boilies en 50 kilo mais om de stek op te starten en ik kon het niet laten om er diezelfde avond alvast twee hengels op te leggen. Binnen no-time had ik al vier ‘kleinere’ vissen gevangen, en dat op zo’n hoeveelheid voer! Het werd me al snel duidelijk dat veel voeren met name vissen van rond de 12 kilo aantrok. Ik besloot om mijn hengels tot ruim buiten de voerstek te verspreiden en daar met een single wafter te vissen. De runs werden minder frequent, maar de gewichten gingen omhoog.

Met name de grote schub was echt een plaatje om te zien!

Uiteindelijk kwamen er in een week (zonder nachten gevist te hebben) ruim 40 karpers op de mat. De meeste vissen waren tussen de 14 en 18 kilo en vier vissen zaten boven de 20 kilo. De absolute toppers waren 25,4 kilo en 27,1 kilo. Trip geslaagd!

Door de rigs buiten de voerstek te plaatsen…

…gingen de gewichten omhoog!


Avid mannen Wilco, Bas en Ricardo slaan hun slag

Wilco Gerrits, Bas van Zundert en camerabaas Ricardo Koster zijn inmiddels geen onbekenden meer in KWO Boulevard. Regelmatig showen de boys ons hun mooiste vangsten en ook dit keer is het niet anders. Tijdens een gezellige social met elkaar werd er veel gelachen, gefilmd en bovendien gevangen!

De mannen waren al vroeg aan het water, want er moest en zou vis gevangen gaan worden.

Gelukkig hoefden ze niet lang te wachten, want Wilco ving al snel een mooie schub.

Kort na de vangst was het ook bij Wilco raak en konden de heren met z’n drieën poseren. Gaaf!


Social met VisTuig

Kort geleden viste John van der Valk samen met de boys van VisTuig een social. Het werd een gezellige sessie waarbij flink werd gelachen. Het verslag van de sessie is verwerkt in een heel tof filmpje, wat je hieronder kunt bekijken!

Met veel gezelligheid en diverse vangsten…

…is de social geslaagd!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

In dit artikel volgen we Chris de Clercq op zijn eerste ontdekkingsreis in het zuiden van België!

In deze nieuwe “Member in de spotlight” nemen we een kijkje in de visserij van Brent Nauta!


Megasessie op Etang de Furet van Eddy Sterckx

In zes dagen maar liefst 125 aanbeten krijgen op een water met een bestand van 250 vissen. Het klinkt haast ongelofelijk, maar Eddy Sterckx kreeg het voor elkaar! Zijn Red Angel boilies bewijzen keer op keer hun kracht. Check hieronder enkele beauties die hij wist te vangen!

Er kwamen flink wat dikke vissen op de kant…

…met schubben zo groot als de palm van je hand!

De boilies hebben hun werk gedaan!


Topfoto van de week: JW Braam in actie!

De foto van de week komt dit keer van Hollandse bodem. JW Braam viste samen met Peter Vlasveld een sessie, waarbij er lekker gedrild kon worden en flink wat vissen op de mat kwamen! En jullie weten: als Peet van de partij is worden er mooie pics geschoten!

Er werden niet veel uurtjes slaap gepakt!

Terwijl JW in het water stond en druk bezig was om een vis te drillen, werd hij haarscherp op de foto gezet. Wat een brute plaat!

Deze brute drilplaat van Jw Braam willen we jullie niet onthouden!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – in Turkije’

Zoals je hierboven al in KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – in Turkije is er daar eentje van. In ruim 80 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de maagdelijke karpers van het Meer van Köycegiz. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe