KWO Boulevard van Week 8

KWO Redactie
arjan-verkoelen-marokko-1

Het is zondag 26 februari. Velen van jullie liggen gaar op de bank vanwege carnaval. Anderen liggen op hun gebedskleedje voor een goede uitslag van Feyenoord – PSV en rest van de vissers zit bij familie óf aan de waterkant. Waar je ook bent en hoe je jezelf ook voelt: KWO Boulevard hoort gewoon bij de zondag.

Deze week kijken we o.a. naar vloggende 020 boys, flink wat fraaie vangsten, Marokkaanse avonturen van Koelio, dikke platen en we trappen af met een Belgische megabak!


Nicky Putzeys start het jaar met een vijftiger

Kaboemmm! Hoe baasachtig kun je het visjaar beginnen? Op de Facebookpage van de Belgische Nicky Putzeys lazen we het volgende bericht: “Gisteravond na het werk twijfelde ik even, zal ik naar huis gaan of tóch maar een poging wagen op het kanaal? Ik koos voor de laatste optie en het was pas diep in de nacht dat de rigs op hun plek lagen. Ik was blij met de gemaakte keuze want het is heerlijk om even te ontstressen aan de waterkant. Ik sliep dan ook heerlijk tot ik ’s ochtends om half 8 een rustige run op men linkse stok kreeg. De vis was enorm log en toen deze aan het oppervlakte verscheen moest ik toch wel twee keer slikken…”

Met deze vijftiger kan het jaar van Nicky eigenlijk al niet meer stuk.

“Gelukkig verliep alles soepeltjes en kon ik het net onder een fantastische spiegel steken van maar liefst 26,2 kg. Ik stak de karper in de sling en toen was het wachten op mijn fotograaf Nicky Pansis. Na eenuurtje was hij er en terwijl we de spiegel op de gevoelige plaat aan het zetten waren vertrok dezelfde hengel opnieuw! Het resultaat was een spiegel van kleiner formaat maar toch nog goed voor 16 kg! Een prima start van het jaar!”

Tijdens het fotograferen volgde deze fraaie dertiger.

Dat kun je wel zeggen Nicky! Goed gedaan en hartstikke gefeliciteerd!


Rolf Bouman vlogt er op los

Ging hij in z’n eerste vlog nog vreemd (gelukkig voor zijn vrouw was het met z’n welbekende vismaat Tsak op snoeken) in de tweede vlog gaat Rolf weer ouderwets achter de karpers aan. Ondanks de koude temperaturen is hij samen met Andres de Rouville de vissen op het spoor. Bekijk hoe de mannen het er vanaf brengen in deze toffe video:

Wil je meer vlogs bekijken of de artikelen van Rolf lezen? Check dan regelmatig www.natvlees.nl


De mooiste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wim Hanegraaf is een doorgewinterde riviervisser. Al vist hij er tegenwoordig in de winter niet meer… Dit en 9 andere tips lees je in dit artikel.

Lars Verheul deelde zijn mooiste foto’s in ‘Top 10 Pics’. Lees de verhalen achter de platen!

De eer voor het best gelezen artikel is deze week voor Terry Hearn. Zijn vangst van The Parrot deed de servers roken. Het verhaal en de video gemist? Klik op de foto en check hem!


Vissende hond scoort op Dumpert

Met als bijschrift ‘Meestervisser van de zeven zeeën’ scoorde deze hond honderdduizenden views op de populaire website Dumpert. Deze rakker is zo slim dat hij zelfs brood gebruikt om de vissen te vangen. Het zou zomaar de hond van Robert de Wilt kunnen zijn! Wat het nog mooier maakt is het trotse loopje als de hond met zijn prooi het water uit loopt.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.


Upcoming: 5 artikelen van Kevin Diederen

Speciaal voor KWO heeft Kevin Diederen een vijf-delige reeks geschreven over zijn ontwikkeling als karpervisser. Vanaf de prille start als ‘rookie’ tot de ervaren visser die hij nu is: Kevin vertelt exact waar hij struikelde en wat voor hem de sleutels waren tot succes. Komende donderdag trappen we af met deel 1.

Stay tuned, want Kevin gaat veel leermomenten met jullie delen.


Topvangsten in februari

Ja ja ja! Het is in aantocht: het voorjaar! Als je een blik op de kalender werpt is het nog ver weg, maar de temperaturen verraden iets anders! Het is een tikkeltje warmer dan normaal en dat spoort veel karpervissers aan om een hengeltje uit te werpen. De karpers leken dit enthousiasme wel te kunnen waarderen want voor het eerst dit jaar kregen we een mooie serie foto’s binnen! Een aantal pics droppen we hieronder:

Whoop, whoop! Geen carnaval voor Jeroen Hoving en zijn maat. Gisteren arriveerden zij op Rainbow voor een weeksessie…

En vanochtend vingen ze direct de eerste karpers…

Waaronder deze geblokte veertiger. Zet hem op deze week mannen!

Ook in de Benelux werden prima vangsten geboekt. Zo wist Rick Boerboom deze fraaie schubbert te strikken.

Een februari-brace voor Nash boys Ronny de Groote en Mark Pansar.

Ook HJ Schutte sloeg toe en pakte deze 14 kg rakker tijdens een lekkere februari middag.

Wouter Luttikhuis had wat dagen verlof en deed wat hij altijd doet bij een plotselinge vrije tijd: karpers hakken!

Onze Belgische vriend Bart Peeters was zéér op dreef…

…en ving een hele serie winterkarpers! Goed gevist Don Bartos!

Ook opperharker Kjell Wuyts liet weer van zich horen met deze fraaie 35 ponds schub.

Een prachtige foto van Kelvin ten Klooster die poseert met een mooie wintervis.

Al 32 jaar vist Steffen Gremmer op karper maar nog altijd is hij blij met iedere vangst. Zo hoort het!

Eindbaas Tim Boesten pakte (tussen het carnavallen door) een aantal vissen waar je U tegen zegt, waaronder deze spiegel.

We sluiten de rij met deze high-quality pic van Bas van Zundert. Deze koning van de Brabantse afgesloten wateren was zeer in z’n nopjes met deze kogelronde kerp!


Volg Arjan Verkoelen LIVE in Marokko

As we speak zit Arjan Verkoelen samen met z’n Engelse vismaat Michael Murray te vissen op het machtige Bin El Ouidane in Marokko. Het is een aanrader om zijn Facebookpagina te volgen want dagelijks dropt Arjan diverse foto’s en video’s. Daarnaast gaat hij meermaals LIVE en beantwoord hij vragen van de nieuwsgierige kijkers. Om alvast een beetje in de stemming te komen droppen we hieronder een aantal fraaie foto’s die reeds voorbij kwamen.

Karpervissen in Marokko betekent: met het vliegtuig. Helaas was er iets vertraging door de harde wind. Dan maar even een tukje doen op het vliegveld…

…tot verbazing van deze Franse chick die nog nooit zoiets had gezien!

Onderweg naar het water… Tsja, in Marokko nemen ze het niet zo nauw met de veiligheid 😉

Gearriveerd op de stek en direct kreeg Arjan gezelschap. Als hondenliefhebber vond hij dit totaal niet erg!

Gelukkig hoeven de boys niet lang te wachten alvorens de eerste karpers van zich laten horen.

Het water staat momenteel erg laag. Die twee stipjes aan de waterlijn: dat zijn de tentjes van Arjan en Michael.

#regen #modder #veel #van #beiden

Eén van de grotere exemplaren van de trip tot nu toe… (En de mannen hebben nog een week!)

Klik HIER om naar de Facebookpagina van Arjan te gaan om dit avontuur te volgen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 streven we naar 3 updates per week en meer video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Afgelopen zondagmiddag was het weer VIDEO TIME en konden members de avonturen van Mark en Willem bekijken in de Alpen. Zouden ze in de vrieskou tóch een serie mooie vissen kunnen vangen?

De boilie kan een welkome aanvulling op het karpermenu zijn, maar spelen wij (de karpervissers) hier altijd slim op in? Denken we ook aan de behoeftes van de vissen? Ed Cremers laat er zijn gedachten over gaan.

Darrell Peck gaat maandelijks een blog delen op de Community en afgelopen week plaatsten we die van januari.

Nog geen member? Meld jezelf dan aan!

Foto van de week: 020-karper

Ook in 2017 blijven we deze wekelijkse nieuwsrubriek afsluiten met een mooie plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen een foto die we voorbij zagen komen op de Facebookpage van Timon van der Put. Samen met zijn gabbers Roy van Zwieten en Rick van Wees besloot hij een sessie te vissen na de succesvolle Karperavond van de Amsterdamse Hengelsportvereniging! Martin Post was vanaf het hoge Noorden afgezakt om een fraaie presentatie te geven voor de tientallen belangstellende 020-vissers. De zaal van van A tot Z muisstil en iedereen borrelde na afloop van de goesting om te gaan vissen. Timon, Roy en Rick besloten om dit gevoel niet te onderdrukken en slechts een paar uurtjes later lag onderstaande bazenspiegel op de mat!

De ‘afterparty’ van de Karperavond werd dit maal gehouden aan de waterkant!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe