KWO Boulevard van Week 10

KWO Redactie
Jeroen-Hoving-rainbow-26kg

Door een buitenlands avontuur van de KWO redactie staat KWO Boulevard een dagje later live dan gepland. Het internet tussen de bergen was niet zo goed en door de kou waren de accu’s van de laptop wat sneller leeg dan gebruikelijk. Maar… dit zijn natuurlijk enkele mooie excuses om gewoon lekker te genieten van het vissen zonder al te veel aan het werk te zijn  😉  Ondanks de taaie omstandigheden kwamen er toch weer een aantal Franse vissen op de mat en dat geeft ons weer een boost om er de komende weken weer volgas tegenaan te gaan!

Zon, vorst, blanks én een handvol vissen, daar moesten de boys het mee doen!

We trappen nu écht af met KWO Boulevard en starten met een toffe video van 3 zeer gedreven rakkers!


Wintervideo: Koen, Dennis en Pieter aan de waterkant

Na de drukbezochte Seizoensaftrap bij De Tacklebox in Beilen knoopten Strategy boys Koen Koops en Pieter van de Werfhorst er nog een gezellig nachtje vissen aan vast. Samen met Dennis Willemsma moest het gaan lukken, althans… Dat beweerde Dennis die “100% vangstgarantie” beloofde aan de boys! Check snel de video om te kijken of het de mannen lukt om een karper te strikken!


Winterse oppervlaktekarpers voor Alvar

Van Alvar Besemer ontvingen we een tweetal opmerkelijke vangsten in de mail: “Oppervlakte vissen op karper doe ik eigenlijk het gehele jaar door zolang er geen ijs ligt en zolang de temperaturen niet beneden de 0 graden dalen. Niet elk water leent zich voor deze vorm van visserij in de winter. Je moet het water goed kennen, weten waar de winterholdings zijn, enorm veel geduld hebben en veel experimenteren met de manieren van aas aanbieden. Daarnaast is het oppervlakte aasgedrag van een karper in de winter totaal anders dan bijvoorbeeld in de zomer. Een actieve ‘aasronde’ kan in de winter zomaar slechts enkele minuten duren op een dag, dus weten wanneer zo’n ronde begint vraagt om veel onderzoek.”

Alvar was de afgelopen week op dreef!

“Karpers vertonen in de winter ook veel meer ‘schrikgedrag’ tijdens het oppervlakte azen, dat zal onder andere komen doordat de natuurlijke schuilplaatsen (struiken/rietkragen/bomen) kaal zijn en dus onbeschermd in deze periode. Een paar koude windvlagen of bijvoorbeeld harde geluiden zijn genoeg om karpers direct te doen terugtrekken naar de bodem.”

Nog een brute vis!


De mooiste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Ben jij er nog niet helemaal uit op wie je gaat stemmen? Check dan deze speciale stemwijzer en zie welke partijen zich inzetten voor de hengelsport!

Kevin Diederen vertelde in zijn tweede deel van het vijfluik ‘Het grote verschil’ wederom een leuk verhaal over locatie en het karpervissen, inclusief een leuke anekdote. Check het hierboven.

Peter van der Star deelt in een tweeluik op KWO een leuk verhaal over een seizoen vanaf zijn eigen karperboot. Klik op de afbeelding om het eerste deel te lezen.


Bizar: karper aangevallen in bewaarzak

Op de Facebookpagina van de South African Carp Masters kwamen we wel een niet-alledaags nieuwsbericht tegen. Tijdens één van de wedstrijddagen is een karper, terwijl hij in een bewaarzak zat, aangevallen door vermoedelijk een zoetwaterkrokodil. Bizar! Ondanks zijn verwondingen zwom de karper gelukkig weer normaal weg. De organisatie heeft besloten om tijdens de rest van het evenement géén karpers meer te ‘zakken’. Er zijn dan ook extra marshalls opgeroepen om ook tijdens de nachtelijke uren de gevangen vissen te wegen.

Ondanks de verwondingen zwom de karper gelukkig weer normaal weg. Nu nog hopen dat de verwondingen herstellen!


Leden gezocht!

In KWO Boulevard worden serieuze berichten gemixt met opmerkelijke of grappige nieuwsitems. Onderstaande foto zagen we op sociale media ronddwalen en we vroegen ons af of er nog lezers waren die zich wellicht geroepen voelen om zich bij deze HSV aan te sluiten. Aanmelden kan hierrrr.

Voor de liefhebbers!


Topvangsten uit het staartje van de winter

Met 1, 2 nachtvorsten, flink wat regen en enkele zonnige momenten was het wederom een turbulente weekje qua weerbeeld. Honderden karpervissers genoten met volle teugen van hun eerste sessies van 2017 en de resultaten waren niet onverdienstelijk. Diverse toffe foto’s kregen we binnen. Kijken jullie mee?

Vaste klant in deze rubriek is Kjell Wuyts. Ook afgelopen week mocht hij weer een mooie vis verwelkomen!

Karperhoeve Eindbaas Rob Meijs pakte zijn eerste vis van het jaar op Timmy’s Lake. Netjes weer Robster!

Na een taaie periode met fysiek ongemak is het voor Stijn Jacobs heerlijk om weer aan het water te zitten! Deze mid-dertiger gaf hem dan ook veel voldoening.

Jeroen Hoving kan kan terugkijken op een heerlijke Franse trip en met deze 26kg plusser was het ook vangstgewijs een succes!

Eindbaas Nick van Schaijk ving afgelopen week zijn eerste vis van 2017. Goed gevist makker!

De jonge, maar zéér gedreven Lars Verheul ving afgelopen week ook zijn eerste vissen van het jaar! Dit exemplaar op deze fraaie foto is er één van.

Ook Dennis Nijland is weer van de ‘nul’ af en ving afgelopen week een fraai beschubde spiegel!

Ook Werner Simson, a.k.a. Deboyblankt niet, ving afgelopen week een kleine, maar mooie schubkarper!

In de KWO Community Facebook groep zagen we deze fraaie vangst van Niek Verhoeven voorbij komen. Knap gevist!

Graskarpers staan normaal bekend als vissen die het best vangbaar zijn in de koudere maanden maar Peter Berrevoets wist er al eentje te strikken dit jaar.

Wat dachten jullie van deze kleurrijke dubbelvangst van Remco Steenbakker en zijn vismaat? Good job boys!

Om een mooie sessie te hebben hoe je niet altijd wat te vangen. Demian Smit pakte met deze mooie foto tóch een toffe herinnering mee  😉


Videotip: Voorjaarsvissen met Kevin Diederen

Nu het voorjaar toch eindelijk dichterbij komt is het een goed moment om de hengels van het stof te ontdoen en de waterkant op te zoeken. Om die reden hebben wij een tof filmpje geselecteerd met enkele bruikbare tips. In onderstaande movie volgen we marketing- en mediaman Kevin Diederen tijdens een voorjaarssessie op de Phillips vijvers en geeft hij meerdere tips en tricks weg waar je zeker wat van opsteekt! Check de video dus snel!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten en klik HIER om jezelf aan te melden. In 2017 streven we naar 3 updates per week en meer video’s. De afgelopen week konden members het volgende bekijken:

Afgelopen week lazen members het tweede deel van ‘Quest for Gigants’. Lukte het Tony Davies-Patrick deze keer wel om een ALPENBAK te vangen? Je checkt het hierboven.

Deze week verscheen op de Community een tof artikel van de karpervissende vrouw Mandy Zupansic. Michiel bezocht haar tijdens één van haar sessie’s op haar thuiswater: De Maas.

Klik hier om jezelf aan te melden

 


Baitworld lanceert nieuwe boilie

Afgelopen week presenteerde Baitworld na een lange voorbereiding (en dito testfase) hun nieuwe boilie: de Dark Tuna! Een vismeelboilie welke o.a. krill- en tonijnmeel, Chili poeder, Scopex en Hydro Tuna flavour en birdfood bevat! Lees er meer over in deze update.

Klik op de afbeelding voor meer informatie.


Foto’s van de week

Ook in 2017 blijven we deze wekelijkse nieuwsrubriek afsluiten met een mooie plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal viel een gave serie platen van Cor Bruynes ons op. Hij ving een spiegeltje terug die een aantal jaren daarvoor tijdens een SKP was uitgezet. In een heerlijk winterzonnetje mocht deze vis als volwaardig model op de foto. #genieten!

Deze fraaie spiegelkarper…

…maakte de sessie goed!

Nog een laatste plaat…

Waarna de vangst weer mag zwemmen!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe