KWO Boulevard van Week 11

KWO Redactie
john-volschub-kwo-boulevard

Zo, de verkiezingen zijn achter de rug en over 2 dagen breekt eindelijk de lente aan! Hopelijk houden de politici zich aan hun beloftes en brengt de lente ons ook écht het voorjaar waar we allemaal naar smachten. Ondanks dat het officieel nog winter is zijn de karpervissers al actiever dan ooit en in deze editie van KWO Boulevard is er dan ook weer genoeg te melden. Van knappe vangsten tot brute (drone) foto’s en van informatieve weetjes tot boeiende video’s…


Karpervissen op de Ebro met Carl and Alex

Over boeiende video’s gesproken… Deze movie van de Engelse youngsters Carl & Alex is er weer eentje om in te lijsten. Afgelopen winter zijn deze camera- en vistalenten namelijk afgereisd naar rivier de Ebro met het doel om enkele fraaie karpers te vangen. In een strak geëdite video van ruim een half uur nemen de boys ons mee naar hun avontuur op dit Spaanse water. Check hem dus snel!


Tip: ga terug in de tijd met Karperweer.nl

Richard van den Brand is een slimmerik en tevens een man die skills heeft in het ontwikkelen van websites. Hij heeft de site www.karperweer.nl in elkaar geknutseld en wij zijn er enthousiast over. “Leuk, maar wat is er zo bijzonder aan?” vragen jullie jezelf wellicht af… Nou: op deze site kun je de weersomstandigheden terugkijken van datums in het verleden. Je voert een datum en een locatie in in en Karperweer.nl geeft je de omstandigheden van de dag zelf én de vijf voorliggende dagen. Sinds kort kun je ook Franse locaties ‘targetten’ om te kijken hoe het weer was ten tijde van je beste buitenlandse trips.

Een screenshot van Karperweer.nl.

Zo kun je kijken welk weer het was voor en tijdens succesvolle sessies. Erg leerzaam en dankzij deze informatie kun je wellicht je sessies nog beter afstemmen op de weersomstandigheden. Luchtdruk, neerslag, windrichting en -kracht, zon en maan en dat voor de 5 dagen vooraf elke datum héél wat jaren terug in de tijd 🙂 Daarnaast kun je sinds deze week ook de 5-daagse vooruitzichten van alle plaatsen in de hele wereld bekijken op www.karperweer.nl.

Heb jij een goede sessie gehad in Frankrijk en weet je de datum nog? Check dan nu de weersomstandigheden van die dag.

Klik hier om een kijkje te nemen op de site.


Springvibes – Succes voor John

Heb je 2 minuten tijd? Check dan deze video van John van der Valk. Hij is de eindbaas bovenaan deze update met de fraaie volschub en ook deze karper komt terug in onderstaande video! 100% dat je na het zien van dit filmpje je hengels uit de schuur wil rukken en naar de waterkant wil gaan!


De mooiste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Kevin Diederen was ook deze week weer van de partij. Ditmaal besprak hij in ‘Het Leerproces’ het onderwerp ‘timing’.

We gaan opnieuw bootvissen met Peter van der Star. Ditmaal neemt hij ons mee naar het afgelopen najaar en winter. Diverse bakken komen in zijn net en vol enthousiasme deelt hij zijn avonturen met jullie.

Om alvast in de voorjaarsvibe te komen is het zeker aan te raden dit struinartikel van Rick Bongers te checken…


DeBoyBlanktNiet pakt nieuw PR

Sinds een hater bij Facebook heeft gerapporteerd dat DeBoyBlanktNiet eigenlijk Werner Simson heet is zijn account weer teruggezet naar de naam die zijn moeder hem ooit heeft gegeven. En nee, dat wat niet DeBoyBlanktNiet! Om deze reden heeft hij een aparte page opgezet.

Op zijn paina lazen we het volgende heugelijke nieuws:

Wat ben je aan het doen…?
Ik was gister aan het vissen op een water.
Wat de laatste tijd als moeilijk wordt bestempeld. Zeker in de winter!
Met volle moed vertrok ik naar het water. Vol vertrouwen plaatste ik m’n rigs in het water.
Na 3 uur niks dacht ik “dit wordt niet veel.” En ja hoor opeens begon mijn ATT reciever lekker te trillen in mijn zak. Aangekomen bij m’n hengel zag ik dat m’n swinger tegen de pieper stond. Normaal valt hij er altijd van af (korda stowbobin). Ik dacht gelijk “dit is een kut brasem.” Maar toen ik hem binnen draaien begon het bonken en wist ik het gelijk “dit is geen brasem.” Toen ik mijn net onder de vis had wist ik het meteen. Dit is de topvis van het water. Bijna 17 kilo in ze goede tijd! Ik was zo blij met een nieuw PB en shocked tegelijk. Enigste wat ik daarna nog kon doen was wegen,foto s maken en filmen toen mocht ze weer zwemmen. Wat een mooie vis en tevens m’n eerste echte 30 plus vis!

De eerste officiële dertiger voor DeBoyBlanktNiet. #respect

Voor meer bazenupdates van deze Boy adviseren we om zijn Facebookpage te volgen, klik hierrrr.


Dennis Groot scoort laatste winterkarpers

Pioneer Baits teamlid Dennis ‘Grande’ Groot heeft de afgelopen weken zijn penhengel veel krom getrokken op onze geschubde vrienden. Af en toe een uurtje over en een compact setje met een penhengel, emmertje  ‘Chopz’ en een onthaakmatje wat altijd gereed staat is genoeg om in deze periode leuk vis te vangen.

Spring is coming…!

Ben je een keer vroeg klaar op je werk? Of kan je ergens anders even een beetje tijd bij elkaar sprokkelen? Probeer het zelf ook eens! Dennis voert een paar stekjes aan met een klein beetje gesoakte ‘Chopz’, dit zijn stukjes boilie in verschillende groottes, dus lekker attractief! Om de beurt worden de stekjes afgevist, vaak zie je binnen 10 á 15 minuten al leven of niet. Vang je een vis? Direct door naar je andere stekje. Zie je na een tijdje geen leven? Ook direct door naar je andere stekje.

Schubjes als deze zijn altijd welkom!

Op deze manier vangt Dennis vaak meerdere vissen per sessie, dat kan jij ook! Tip; begin eens op een wat hoger bezet water, een kleine karper is ook leuke sport op wat lichter materiaal! Vergeet ook niet te genieten van de natuur, die langzaam tot leven komt in deze periode.’

Nog een mooie vis die Dennis over z’n netkoord wist te trekken.


Drone pics

Soms komen er foto’s voorbij waar je ademhaling van stolk, foto’s die direct een grote indruk maken. Onderstaande pics vallen zeker in die categorie. Net als de video aan het begin van deze update zijn het meesterwerkjes van Carl & Alex. Kortom, redenen genoeg om deze boys op Facebook te volgen!

Brute observatie foto’s die gemaakt zijn met behulp van een drone!

Deze foto zal niet van dit jaar zijn, maar toch: lang duurt het niet meer alvorens de karpers zich gaan groeperen!


De laatste ‘winterse’ topvangsten

Dinsdag breekt de meteorologische lente dan eindelijk aan. Een moment waar vele vissers reikhalzend naar uitkeken. Gelukkig hebben we afgelopen week al een kleine preview gekregen met een aantal heerlijke dagen. De karpers konden deze dagen ook wel waarderen want we kregen toch weer een aantal mooie vangstfoto’s toegestuurd. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet:

Deze aalscholver heeft niet geblankt. Helaas voor ons karpervissers is hij aan de haal gegaan met een, op het oog, enorm fraai SKP’tje!

Recent werd Dirk van Houdt voor de tweede keer vader. Tussen het wisselen van de luiers door wist hij deze knappe 36 ponder te vangen. #dubbelgefeliciteerd

Benjamin Ladangh is het jaar ook met een knal gestart. Deze kogelronde vis zorgde voor een natte mat en een stinkende auto, maar dat kon Ben niet deren 😉

Whoop, whoop! Het doorzetten van David Vandevelde werd afgelopen weekend beloond in de vorm van deze prachtige schub.

Tussen het klussen en verbouwen door ging Rudy Lemmens weer eens naar de waterkant. Tot zijn grote vreugde duurde het niet lang alvorens er leven in de brouwerij kwam. Zoals altijd werd ook deze vis gestrikt het de bollen van Mysterybaits.

Ook Martijn Dijkstra is van de nul af. Deze gestroomlijnde rakker was van harte welkom.

Ook Ian Thiels zit weer in de ‘flow’ na een aantal weken waarin hij wat minder heeft gevist. Ian pakte direct goed uit met deze klapper van een spiegel!

Geen vangstfoto maar wel een foto met een verhaal: Jurgen Vandestorme doet wat hij zo graag doet, Urban Fishing!

Is dit de mooiste vis uit KWO Boulevard? Kjell Wuyts was er in ieder geval enorm blij mee!

Na een taaie Franse sessie waarin de vangsten maar niet wilden vlotten lukte het Ronny Geens dichter bij huis wél… Een knappe spiegel maakte zijn sessie geslaagd!

Vorig weekend sloegen Martijn Verweij en Bram Drost toe in eigen land. Na een paar dagen een aantal subtiele handjes voer te hebben gedropt wisten de boyzzz een meerdere knappe rakkers te versieren. De vangsten zijn vastgelegd op film en de movie kun je hieronder bekijken!


Mooie nachtje voor Pieter Leys

Vorig weekend trok onze Belgische gabber Pieter Leys er nog maar eens op uit. Wederom stak hij zijn haringen in de grond aan de oevers van één van zijn geliefde kanalen. Inmiddels weet Pieter aardig goed hoe hij op deze lastige visgronden aan zijn vissen moet komen. Zowel ’s nachts als ’s ochtends kon de camera uit de tas en twee foto’s wil hij graag met jullie delen. Good angling mate!

Ook ’s nachts valt er genoeg te zien. Een lange sluitertijd helpt daarbij wel aanzienlijk 😉

Bij het eerste ochtendzonnetje mocht Pieter poseren met deze knappe kanaalvis. #sessiegeslaagd


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 streven we naar 3 updates per week en meer video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

De chod… hét wapen voor het voorjaar. De nummer 1 keuze van Mark Hofman. Bekijk de video waarin Mark alles over ‘zijn’ chod vertelt nu op de Community.

In ‘Vang dit voorjaar meer karpers – Deel 1’ vertellen Wilco Gerrits en Bas van Zundert over hun succesvolle laatste weken. Aas, rigs, locatie en aanpak: alles komt aan bod.

De meest aangeklikte update van afgelopen week was echter de toffe video waarbij Michiel 24 uur op bezoek gaat bij Mandy Zupansic. Samen vissen ze op de rivier de Maas in België en dat het zo’n succes zou worden… Dát hadden ze vooraf niet durven dromen! Bekijk de update HIER en check hieronder alvast de trailer:

Klik hier om jezelf aan te melden

 


Foto van de week: beste seizoensstart OOIT

Ook in 2017 blijven we deze wekelijkse nieuwsrubriek afsluiten met een mooie plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een fantastische foto van Michael Nürenberg. Hij ving afgelopen week (voor een zoemende camera van het Duitse Korda team) een prachtige 29 kg zware spiegel van ruim 1 meter lang. Je kan je seizoen slechter beginnen  😉

Een droomstart voor de Dream Baits consultant!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe