KWO Boulevard van Week 21

KWO Redactie
jori-aarts-nederland-karper

Het wordt een spannende zondag! Kan Tom Dumoulin de Giro winnen? Laat Max Verstappen de Formule 1 fans juichen? Of… Ga jij vandaag lekker struinen met als doel: Het vangen van een oppervlakte karper? Gezien het weerbeeld is dat een haalbaar doel! Velen van jullie hebben de afgelopen week gevist en het was dan ook niet lastig om een afwisselende KWO Boulevard samen te stellen…


Topfilmpje: Kanaalvissen met Chris de Clercq

We houden allemaal van het bekijken van filmpjes. Laten we KWO Boulevard dan ook aftrappen met een nieuwe editie van ‘Een Nachtje Doen’. We volgen Chris de Clercq tijdens één van zijn voorjaarssessie’s op een ondiep kanaal in het Belgische land. Deze kanalen worden niet tot nauwelijks bevist en zitten werkelijk VOL met verrassingen! Cameraman Hugo van Gelder was dan ook getuige van een tweetal mooie schubs!


Dagvis succes voor Leo en Erik

Eindbazen Leo Nagelkerke en Erik van Endschot reisden recent een weekje af naar één van de bekende, grote openbare wateren in Noord-Frankrijk. Na een moeizame start en diverse blanks besloten de mannen om het roer compleet om te gooien en dat pakte erg goed uit!

Enkele dagen later had Erik namelijk zijn persoonlijk record kunnen verbeteren met een gave vijftiger. Ook zijn maat Leo deed hier niet voor onder, want in slechts drie uurtjes vissen ving hij maar liefst vier veertigers! Overdag aan het meer met de hengels en ’s avonds met een wijntje en de BBQ op de camping. Dagvissen is hard werken, maar de beloning is het zeker waard! 😉

Wat een BAK! Erik was dan ook terecht in zijn nopjes toen deze vijftiger over zijn netkoord gleed.

Ook Erik’s vismaat Leo keerde tevreden huiswaarts, want hij ving meerdere veertigers in slechts drie uur vissen!

Dagvissen is hard werken, maar de beloning is het zeker waard!


De KWO bezoekers enquête 2017

Omdat we KWO telkens willen verbeteren en ons meer willen afstemmen op de behoeftes van jullie als karpervissers hebben we een enquête opgesteld. Het doorlopen van de enquête kost je nog geen 5 minuten en het zou ons zeker helpen om een nóg beter KWO te realiseren. Alvast bedankt voor je hulp! Overigens is de enquête NIET voor karpervissers die reeds zijn aangesloten bij de KWO Community!

Klik hier om naar de enquête te gaan.

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Ruben Pels dropte een toffe video update die VOL zit met dikke oppervlaktevangsten. Check hem snel!

Onze eigen Michiel Pilaar ging op pad met de boys van DWFishingTeam en dat leverde een video op van ruim 23 minuten!

Thijs Last vertelt op KWO over plastic haakaas en hoe hij deze aasjes in zet in zijn visserij.


Groot uitzetproject op de Limburgse Maas

Goed nieuws uit het zuiden des lands. Het is De KSN Limburg gelukt om samen met Sportvisserij Limburg en verschillende commerciële partners alle voorwaarden voor een groot uitzetproject te realiseren. Het project is omgedoopt in de naam ‘Karper-Project Maas en Maasplassen’.

De KSN Limburg aan het woord: Het is de allereerste gemonitorde uitzetting op de Limburgse Maas en is in samenwerking met verschillende hengelsportondernemers. Een zevental bedrijven heeft haar steun uitgesproken voor een goed en gevarieerd karperbestand op de Zandmaas door een financiële bijdrage te doen aan het project. In willekeurige volgorde: Shimano Fishing Europe, Eurotackle Roermond/Venlo, Pro Line Carp Products, Visdeal.nl, Korda Europe BV, KS Karperknikkers en Hengelsport Fauna. Prominente namen uit de commerciële hoek die samen met de georganiseerde hengelsport  zich inzetten voor alle karpervissers in Limburg. Een sterkere samenwerking kun je niet bedenken!

Teiltje edelschubkarper die hun vrijheid krijgen op één van de Limburgse Maasplassen!

Het project zal zich in de loop van drie jaren ontvouwen. Van Maasbracht tot aan Sambeek zullen er verschillende rassen en type karpers worden uitgezet. Een totaal van 25.000,- euro aan schub- en spiegelkarpers zullen hun weg vinden naar het stromende water. Om de variatie zoveel mogelijk te waarborgen worden er royaal beschubde spiegels en meer traditionele beschubde spiegels uitgezet. Ook wordt de schubkarper niet vergeten, een derde van de uitzettingen zal uit de geschubde variant bestaan.

Daniël Jawadnya, voorzitter van De KSN regio Limburg, met een prachtige CarpFarm schubkarper.

Lees HIER meer over dit toffe project en de goede samenwerking tussen de diverse bedrijven en instanties!


Topvangsten

Met het voorjaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Afgelopen week mochten we zelfs de eerste tropische dag noteren! Kortom, IEDEREEN ging naar de waterkant (om te zwemmen of te vissen) en dat leverde een aantal toffe vangsten op. Check hieronder een aantal pics die we in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Gert Bervoets was afgelopen week terecht in zijn nopjes met deze bak van het bikkelharde Albertkanaal. Knap gevist!

Ook onze eigen Luuk Zomerhuis is weer lekker op dreef en wist afgelopen week o.a. deze schub met een bizar schubbenpatroon te vangen!

En wat dachten jullie van deze? 🙂 Een dikke vis, maar een nóg dikkere foto!

WAUW! Onze jonge vriend Tim Verloop ving enkele dagen terug deze zieke rijenkarper! Lekker bezig chef! 🙂

Cyriel Ramlakhan ving weer een aantal fraaie bakken in het Franse land.

Oef! Marcel Tuinman ving afgelopen week deze Nederlandse veertiger, daar zijn we stiekem wel een beetje jaloers op!

Dennis Peters wist deze gave dertiger te vangen met een langzaam zinkende broodvlok. #vakmanschap

Mike Willemsen pronkt op deze foto met een dikke schub die wel in was voor een stukje brood!

BAM! Met deze Belgische kanaalveertiger kan Donny Nouris wéér een topvis bijschrijven (op zijn toch al lange lijst met bazenvangsten).

Jimmy Schotting ging duidelijk voor GOUD afgelopen week! Knappe vis weer makker!

Dat de spiegelkarpers van het Belgische Verbindingskanaal vrijwel allemaal pareltjes zijn bewijst Kelly Letten nog maar eens! Deze supervis sneuvelde op het aas van Eddy Sterckx.

Wouter Koziolek was er als de kippen bij tijdens de eerste zomerse week van dit jaar!

Ook Jordi Geurts liet weer van zich horen en stuurde ons deze knappe koi!

Daniel Klerkx had ze weer helemaal op een rijtje!

Mark Dobbe is terug van een succesvolle Franse trip waarbij de beetmelders maar kabaal bleven maken. Deze schub was één van de vele vissen die zijn onthaakmat bewaterde.

Als we iemand moeten noemen die een super seizoen draait…

Dan is het Kevin de Bijl wel! Dit is zijn zoveelste machtige vangst van 2017.

Andres de Rouville mocht een magische ochtend meemaken met o.a. deze BAK van een vis!


Prachtige zandput spiegel voor Bert Vanherk

Onze Belgische makker Bert Vanherk stuurde ons een pareltje in van een bekend water, namelijk de Zandput waar Mark en Michiel in 2015 slechts 1 karper wisten te vangen, maar damn… dat was me een beauty! De vangst van Bert is haast nog mooier en verdiend dan ook zeker een plekje in KWO Boulevard!

Een GoPro foto van de vangst van Bert Vanherk.

Benieuwd naar het avontuur dat Mark en Michiel hier mee mochten maken? Bekijk dan de volledige video hieronder:


Bizarre triple vangst op de korst

Met de extreem hoge temperaturen leende de afgelopen week zich perfect voor het struinend vissen aan de oppervlakte. Jullie zagen eerder in deze boulevard al verschillende vissen voorbij komen die een oppervlakteaasje niet konden weerstaan. Ook Jordy Roelofs was afgelopen week aan de waterkant te vinden, gewapend met stukken broodkorst. Tijdens zijn sessie wist hij een zeer fraaie spiegel te haken en hij loodste de vis in de richting van het schepnet. Terwijl de spiegel over het netkoord glijdt, besluiten twee schubs hetzelfde te doen! Hoe bizar is dat!

jordy-roelofs-oppervlakte-korst3

Deze spiegel moet wel een HEEL lekker kontje hebben 😉

Aangezien deze schub…

…en deze rakker er zonder pardon achteraan zwommen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Jordy Op ’t Hof deelt tips over het in je uppie vissen in Frankrijk!

Joachim en Chris zijn terug met een nieuwe video van maar liefst 15 minuten. Hierin volgen we de boys op een voorjaarsavontuur op de rivier!

Michiel Pilaar vertelt over 3 sessies van de afgelopen 6 weken. Tevens checken jullie 3 mini-video’s in deze update!

Daarnaast gaan we aanstaande woensdag de 3 winnaars bekend maken van de eerste ronde van de MEGA MARATHON. De komende weken gaan we namelijk voor €12.500,- aan prijzen weggeven. Woensdag geven we 3 Navigator voerboten weg met een waarde van €1.099,- per boot. Ben je nog geen Member? Meld jezelf dan aan voor woensdagavond om 19 uur!


Succes op openbaar Frans water

Veel van de KWO lezers moeten het doen met 1 á 2 weekjes Frankrijk per jaar. Als er dan gekozen wordt voor het bevissen van de openbare Franse wateren, dan is het niet vanzelfsprekend dat er ‘geharkt’ gaat worden. Een goede timing en de juiste aanpak zijn cruciaal voor het behalen van successen!

De juiste plek op het juiste moment…

Twee boys die het afgelopen voorjaar met hun neus in de (openbare) boter vielen zijn Marco Derksen en Nick Jeurissen. Dankzij wisselende weersomstandigheden, een goed voerplan en een flinke portie doorzettingsvermogen wisten de boys een prachtige serie BAKKEN te strikken. Ze bevisten een groot meer én een rivier in het Noorden van Frankrijk en tijdens het ‘hit & runnen’ tussen de diverse voerplekken kwamen maar liefst 39 vissen op de mat. Ongekend!

Marco met een geblokte schub.

Ook Nick pakte enkele prachtige (rivier)vissen.

Al met al was het een geslaagde sessie! Goed gevist mannen!


Nederlandse supervis voor Jori Aarts

Oefff. Toen we onderstaande duikboot voorbij zagen komen moesten we toch wel even knipperen met onze ogen. Wát een beauty van een schub! We kunnen wel stellen dat het (voor)jaar nu helemaaaaal geslaagd is voor Jori Aarts. Nu op naar een succesvolle zomer Jori, zet hem op  😉

Loopt bij jullie ook het kwijl uit de mondhoeken? 😉


Brabo’s on a Roll

De door ons geliefde Brabo’s zijn ook weer op pad geweest. Daan Biemans en Sjoerd Buijks hebben een heerlijke voorjaarssessie afgesloten met meerdere grote vissen én zonder boetes! Een unicum aangezien ze de afgelopen jaren vrijwel iedere keer met de Garde de Peche óf met de Franse flitspalen kennis hadden gemaakt… Hieronder delen de mannen alvast twee plaatjes. Binnenkort meer op KWO!

Meerdere wateren werden bevist…

…en overal werd (goed) gevangen!


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Samir, de man van de door ons allen geliefde Clair! Hij zette Oli Davies op de gevoelige plaat tijdens een geslaagde social. Qua timing kan deze foto niet veel beter!

Normaal staat Oli Davies ACHTER de camera maar dit maal poseert hij met een brute vis voor de lens van Samir.


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe